Jaime Bruinier

3e divisie A

24 november 2018 14:30

W.M. Kieft

Het eerste van ODIN’59 heeft in een, zeker voor rust, attractieve pot voetbal korte metten gemaakt met VVOG uit Harderwijk en met 5-2 gewonnen. Bij de rust stond het al 4-2 voor de Gele Leeuwen, een score die voor rust te laag uitpakte gezien de verhouding aan kansenOndanks de kou was het Heemskerkse spel hartverwarmend. Voor ODIN’59 scoordenThom de Vries (2 keer), Mitchel Bormann (2 maal) en Jeffrey Klijbroek. De Harderwijkers scoorden tegen via Rihairo Meulens en Wilko BraamODIN’59 steeg door deze overwinning van de 7e naar de 6e plek op de ranglijst van de 3e Divisie A.

Het vlaggenschip van ODIN’59 blijft het goed doen in de competitie, ondanks de euforie rond de komende KNVB-bekerwedstrijd in december tegen eredivisionist sc HeereveenOp deze frisse november middag bond de ploeg van hoofdtrainer Richard Plug nu VVOG aan de zegekar, nadat het voor rust vele kansen had gecreëerd waarvan er een aantal werd gemist.

ODIN begon de wedstrijd van meet af aan met snel geconcentreerd, opbouwend goed voetbal. Daardoor kreeg de steeds beter draaiende aanvaller Thom de Vries al in de 1e speelminuut een dot van een kans, na een foute terugspeelbal van Desmond Sturing, maar Thom vond het kennelijk te vroeg om al afstand te nemen, de bal belandde op de paal. Even later kwam Nigel Hardenberg een teenlengte tekort om in te tikken na goed aangeven van Mart Willemse. VVOG counterde terug via de handig opkomende Yasin Kurt waardoor Milo Cremers de noodrem moest hanteren. Na 8 minuten offensief voetbal van de geelhemden noteerden echter de bezoekers de openingstreffer. Na een corner ontstond er een scrimmage voor het doel van Barry van Dijk en kwam de bal pardoes bij Rihairo Meulens, die dit kadootje zakelijk uitpakte: 0-1.

Een minuut later bijna de gelijkmaker. Na een corner van Ron Scheffer kopte Milo Cremers hard onderkant lat. Keeper Kevin Rijnvis was verslagen, maar de bal ketste via de doellijn terug in het veld. Vervolgens een kans voor Jurjen Dikker die de bal panklaar kreeg geserveerd van Ahmed al Mahdi maar het schot ging naast. In de 13e minuut weer een ODIN-kans (van 'Achie') maar het missen ervan lag aan het ongeluksgetal. Even later dan eindelijk de gelijkmaker. Na een geplaatste corner van Ron Scheffer kwam de bal via Milo Cremers en Nigel Hardenberg vrij voor Thom de Vries die met een goede getimede halve volley de verdiende gelijkmaker liet aantekenen: 1-1.

Niet lang hierna weer een uitstekend genomen hoekschop van aanvoerder Ron Scheffer op het hoofd van Milo Cremers die ditmaal doorkopte en opeens lag de bal panklaar voor Mitchel Bormann. Bormann knalde keihard het leer achter Rijnvis tegen de touwen: 2-1. Na een goed uitgelokte vrije trap van opnieuw De Vries mocht ODIN in de persoon van Jeffrey Klijbroek een vrije trap vanaf pakweg 20 meter nemen. De goed geplaatste bal belandde op de lat boven keeper Rijnvis die het engeltje bovenop de lat hartelijk bedankte. Jammer voor Jeffrey, maar hij zou het na de thee nog goedmaken.

Thom de Vries leek na een half uur voetballen nog recht te hebben op een pingel (omdat zijn standbeen werd weggehaald) maar scheidsrechter Kieft dacht daar anders over. Vlak hierna scoorde Mitchel Bormann weer, nu met de kop na opnieuw een sublieme corner van 1 van de uitblinkers vanmiddag, aanvoerder Ron Scheffer: 3-1. Er zouden nog kansen volgen van onder andere Achie en Jeffa. Maar tegen de verhouding in verkleinde VVOG tot 3-2 via een schot binnenkant paal van Wilko Braam. Gelukkig kon Thom de Vries na goed voorbereidend werk van Nigel Hardenberg deze attractieve eerste helft afsluiten met een mooi schot: 4-2.

Na de thee een mindere tweede helft maar ODIN begon niet minder fel aan dit 2e bedrijf. Na rust gooide de ontevreden VVOG-trainer Hennie in ‘t Hof meteen al een verse kracht in het veld: Vossebelt voor Sturing. Jammer dat VVOG-er Jeffrey Snijders plotseling zijn frustraties afreageerde op Mart Willemse. VVOG kreeg vijf minuten hierna een strafschop omdat de bal ongewenst de vingertoppen van Milo Cremers beroerde. Referee Kieft zag er een pingel in, maar Rihairo Meulens kon kennelijk de druk niet aan en schoot huizenhoog over het doel van Barry van Dijk.

Er ontstond even later tumult toen invaller Thomas Vossebelt een sliding op de bal kennelijk anders uitlegde en 'kermend' van pijn in het strafschopgebied rolde. Hierna voelden zich zowat alle strijdmakkers van VVOG gedwongen hun judo-oefeningen op ODIN'59 spelers uit te oefenen. Mitchel Bormann werd voor de verandering met een rechtse hoek van Jeffrey Snijders (nr. 25) tegen de grond geslagen. Maar in plaats van die gefrustreerde Harderwijkse speler rood te geven, gaf scheidsrechter Kieft geelhemd Milo Cremers (die correct de bal speelde) geelDe furieuze Jeffrey Snijders bleef verschoond van een kaart maar VVOG-collega Latupeirissa ontving ook geel. Jammer, zo’n incident. Goalie Barry van Dijk bokste overigens de toegekende vrije trap van Mike Ahrens vakkundig uit zijn goal.

Daarna een schitterende ODIN-aanval uit het boekje waardoor Jeffrey Klijbroek net buiten de 16 meter de 5-2 strak binnen schoot. ODIN'59 speelde de wedstrijd daarna zakelijk uit en boekte daarmee de vierde thuisoverwinning van dit seizoen. Einduitslag: 5-2.

Thom de Vries werd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’.

Komende speeldag 1-12-18 wacht de wedstrijd Hoek (Zeeland) - ODIN’59.
Aanvang op Sporpark '
Denoek': 14.30 uur.

Opstelling ODIN'59: Barry van Dijk (k), Milo Cremers, Mart Willemse, Ron Scheffer©, Nigel Hardenberg (84’ Billy Tavares)Jurjen Dikker (53’ Bas Kansen)Thom de Vries, Ahmed al Mahdi (74’ Milan Vissie)Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek en Mitchel Bormann.

VVOG: Kevin Rijnvis (k), Tim Muller, Jan Jurrien Hop, Wilko Braam© (84’ Jaime Bruinier), Harrie Kersten, Rihairo Meulens, Desmond Sturing (46’ Thomas Vossebelt)Yasin Kurt, Caifano Latupeirissa, Mike Ahrens en Jeffrey Snijders (64. Pernelly Biya).

Andere spelers op de bank bij ODIN’59: Tim van Gelder, Mike van Vliet (k), Stan de Boer.