74'

3e divisie A

13 april 2019 14:30

R.J.A. (Robin) Gansner

Met de spelersbus van AZ op weg naar wellicht de mooiste accommodatie van de 3e Divisie A. Toegegeven, er ontbreekt een imposant kasteel op de achtergrond, maar “De Strokel” is een prachtig aangelegd sportpark met een schitterend hoofdveld. Het moet een feest zijn om daarop te spelen! En een feest maakten de Heemskerkers er van, “slechts”  5-0 werd het, waar de score makkelijk hoger had kunnen uitvallen. Voor rust scoorden Thom en Jeffrey en binnen een minuut na rust joeg Mitchel de bal hoog in de touwen gevolgd door twee, nagenoeg identieke, doelpunten van wederom Thom.

In theorie is VVOG nog niet in veilige haven, praktisch gezien is er geen reden tot paniek. Ook volgend seizoen zullen we elkaar weer tegenkomen en de sportieve degens kruisen. De Harderwijkers lieten ODIN’59 hun favoriete spelletje spelen, zelf wilden ze het spel maken en hadden veel balbezit. Tot “de 16”, daar heerst de geel-blauwe defensie en vormt de basis voor een razendsnelle omschakeling. Binnen een kwartier had het al succes. Een lange bal bereikte Thom die de twijfelende VVOG-doelman met een zacht intikkertje passeerde, 1-0! Hierna drongen de groen-witte Veluwe-bewoners meer aan om de gelijkmaker te forceren maar in hun haast liepen ze veelvuldig buitenspel of was de eindpass onzorgvuldig. Toch deed zich één riante mogelijkheid voor. In de 24e minuut ontsnapte Pernelly Biya aan ieders aandacht maar mikte, vrij voor Barry van Dijk, de bal langs de buitenkant van de paal. Eigenlijk was dat de enige goede kans die VVOG deze wedstrijd zou krijgen. Het spelbeeld veranderde daardoor niet, VVOG had de bal maar ODIN’59 bepaalde waar die heenging…… Beide backs Jordi en Mitchel konden zich heerlijk uitleven over de vleugels en zorgden regelmatig voor gevaar. De strategie betaalde zich in de 38e minuut wederom uit. Nu was Thom aangever en Jeffrey afronder. Met een harde schuiver in de verre hoek zette hij zijn team op een veilige(re) 2-0 voorsprong. Met deze stand brak de rust aan en ongetwijfeld zal het in de Harderwijkse kleedkamer hoofdbrekens gekost hebben om de wedstrijd te laten kantelen. Met een verdediger opgeofferd voor een extra aanvaller probeerde men hier een draai aan te geven.

Het pakte contra uit. Kwam het door het missen van de opgeofferde verdediger of de scherpte waarmee ODIN ’59 uit de kleedkamer kwam? Wie zal het zeggen, vanaf de aftrap kwam de bal op links bij Thom die met een bekeken schuiver de opgestoomde Mitchel bediende die, na 38 seconden, de bal snoeihard in de bovenhoek joeg, 3-0 ! En zo sta je vlak na rust op een comfortabele voorsprong en kon de VVOG-tactiek direct de prullenbak in. Het wedstrijdbeeld van de 1e helft herhaalde zich, het eindeloos combinerende VVOG kon geen bres in de hechte verdediging vinden en kreeg een lesje “omschakeltechniek”. Zo ook na ruim een uur spelen toen Thom pootje gelicht werd in het strafschopgebied en zelf vanaf de stip kon aanleggen. “Hij heeft nog nooit gemist !” klonk het luidkeels vanaf de tribune. En dat is nou net de goden verzoeken….. Met een ruime boog verdween de bal naar het dolfinarium waar de zeehonden er nu nog mee aan het overgooien zijn. Direct daarna maakte Eelke plaats voor Billy en vrijwel zijn eerste balcontact was oog-in-oog met VVOG-doelman Polhoud. De scherpte was er (nog?) niet want in riante positie mikte hij de bal hard over het Harderwijkse doel. In deze fase was ODIN’59 heer en meester en kreeg alle ruimte om, vlot combinerend, gevaarlijk voor het vijandelijke doel te verschijnen. Nog geen minuut na zijn eerste grote kans kreeg Billy een herkansing om de score op te voeren. Andermaal gaf hij de bal teveel hoogte mee en bleef de “magere” 3-0 op het scorebord staan. Met nog zo’n 20 minuten te spelen werd de moegestreden Jim ingeruild voor Jurjen. Met de verse middenvelder kwamen er nieuwe impulsen in de aanvallende aspiraties. Binnen enkele minuten vielen er twee nagenoeg identieke doelpunten met dezelfde aangever en dezelfde goalgetter. Billy werd op rechts goed aangespeeld, omspeelde zijn directe tegenstander, legde de bal panklaar voor de voeten van de meegekomen Thom, die alleen hoefde in te tikken, 4-0 en 5-0 !!! Had je het vierde doelpunt gemist en wilde je een herhaling, je werd een minuut later op je wenken bediend. Meteen daarna was het tijd voor een publiekswissel van Thom, met drie doelpunten en twee assists mag je terecht “Man of the match” genoemd worden. Met een staande ovatie verliet hij het veld. Nigel kreeg de gelegenheid te proberen de score naar een nog hoger niveau te tillen. Dat ODIN’59 achterin nauwelijks iets te vrezen had was duidelijk, Mart en (vooral) Milo konden een aantal keren gevaarlijk mee naar voren. De laatste grote kans was toch weer voor Billy, slechts enkele meters voor het VVOG-doel slaagde hij er toch in de bal er overheen te krijgen. Desondanks had hij met twee assists een goed aandeel in de ruime overwinning op een tegenvallend VVOG. Je spreekt wel eens over een geflatteerde overwinning. Dat klopte vandaag niet, het had nog veel hoger moeten zijn……

Door dit resultaat stijgen we naar de 7e plaats op de ranglijst en komen de magische 50 punten in zicht. Vorig seizoen eindigden we op de 8e plaats met 49 punten, dat gaan we verbeteren mannen, succes !!! De eerste stap kan volgende week gezet worden als we tegen het lastige Hoek spelen. Zij zijn al in het bezit van een periodetitel en hebben aan het eind van het seizoen een toetje. Op 1 december verloren we, onterecht, van hen met 2-0 in een regenachtig Zeeland. Er dient iets rechtgezet te worden…..