82'

3e divisie A

9 februari 2019 14:30

R.J.A. (Robin) Gansner

Het eerste van ODIN'59 (b)leek een goede trainingsweek achter de rug te hebben. Dat kon je concluderen uit de vele aantrekkelijke spelmomenten in deze wedstrijd tegen DOVO uit Veenendaal. ODIN'59 hield de 3 punten in Heemskerk. De opbouw van achteruit via de achterste linie werd vervolgd met afgemeten passes in de diepte op de ODIN-voorwaartsen die vaker de verdediging van DOVO deden splijten. Er ontstond een goede samenwerking van alle 3 de linies. Een lust voor het oog om te zien. Matchwinnaar in deze wedstrijd werd Jeffrey Klijbroek die met een magistraal afstandschot van zo’n 35 meter doelman Van de Weerdhof het nakijken gaf. Een prachtgoal en schot waarin de bal gedragen werd door de wind in een perfecte cadans uitgevoerd. Einduitslag: 1-0 (rust: 1-0)

Er stond een straffe zuid-westen wind dwars over het veld op Sportpark Assumburg. De amusementswaarde van de wedstrijd leek hieronder niet te lijden want de aanwezige toeschouwers kregen een leuke en spannende wedstrijd voorgeschoteld.

Na het 2-2 gelijke spel in Veenendaal vorig jaar wist ODIN'59 voor het eerst te winnen in een thuiswedstrijd tegen DOVO sinds 2012. Achterin werd afgelopen twee wedstrijden de nul gehouden en de vraag is of dat volgende week uit tegen koploper Noordwijk ook kan lukken, want sluitpost Barry van Dijk en de achterste linie van ODIN’59 is momenteel in topvorm.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren voor de bezoekers. Er reeg zich een scala aan kansen aaneen voor de roodhemden. In de 8e minuut liep aanvoerder en topscorer Joshua Patrick handig uit de rug van de ODIN-verdediging en kwam vrij voor keeper Van Dijk. De ODIN-goalie wist zowel Patrick’s schot als ook de rebound van Abderrrahim Loukili  te pareren. Er zouden nog meer kansen voor de bezoekers volgen.

DOVO liet goed voetbal zien met ook afgemeten dieptepasses op vooral voornoemde topscorer Joshua Patrick die met zijn loopacties slim de buitenspelval wist te omzeilen. Als ODIN'59 balbezit kreeg, werd door DOVO goed druk gezet waardoor ODIN’59 het eerste kwartier niet efficiënt kon opbouwen. De wind bemoeilijkte dit alles nog eens extra.

Het was niet gemakkelijk de baas over de bal te blijven. De wind weigerde het projectiel vaker bij uittrappen of vrije trappen stil te laten liggen. Jeffrey Klijbroek liet wel zien de baas over de bal te zijn. Sterker nog, hij knalde in minuut 14 de bal vanaf een meter of 35 hoog onder de DOVO-lat van doelman Tim van de Weerdhof, 1-0. Niet lang hierna volgde een goede aanval via Bas Kansen en diezelfde Klijbroek en kon Thom de Vries tot een buitenspeldoelpunt komen.

In deze voor rust sportieve wedstrijd had ODIN'59 een zeer goede fase na een half uur spelen. Toen hadden de geelhemden de wedstrijd op slot kunnen gooien. Ahmed al Mahdi werd diep gestuurd en kwam oog in oog met de DOVO-goalie. Hij besloot zelf te schieten maar de keeper v.d. Weerdhof kon een doelpunt vermijden. In zo’n fase moet ODIN meedogenlozer worden.

In die laatste gedeelte van de eerste helft kwam Joshua Patrick nog tot een buitenspelgoal. Dat was op het randje! Wat ook opviel was dat keeper vd. Weerhof er onzeker uitzag bij de opbouw van achteruit van de gasten en daar had ODIN'59 wellicht wat meer druk op kunnen zetten. De ploegen gingen rusten met een 1-0 voorsprong voor ODIN’59 maar de wedstrijd was nog niet gespeeld.

Na de thee meteen een kans voor DOVO via Enrico Patrick (broer van), maar Milo Cremers blokte via een goede sliding op de bal. Joshua Patrick die in deze competitie al 21 keer scoorde bleef maar grossieren in kansen maar tot scoren zou hij uiteindelijk niet komen. Er werd hard voor elkaar gewerkt door ODIN'59 en doordat het niet lukte om een doelpunt te maken begon DOVO onderling irritaties naar elkaar te uiten. ODIN'59 joeg op de 2-0 en DOVO op de gelijkmaker.

Het bleef tot het einde spannend maar ODIN’59 won deze wedstrijd door keihard te werken en dat prachtige afstandschot maakte uiteindelijk het verschil. Jammer dat de ingevallen Lars Middelwijk van DOVO op een negatieve wijze zijn gram haalde en Nicky Eekhout finaal op zijn bovenbeen trapte (82'). Middelwijk die kennelijk niet kon verkroppen dat hij balverlies leed na een mooie sliding van Nicky Eekhout kon met rood inrukken.
Vlak voor tijd kon Klijbroek nog alleen op de DOVO-keeper afgaan en uitbouwen tot 2-0, maar goalie Tim v.d. Weerdhof kon een 2e treffer vermijden. Na een slotoffensiefje van de gasten floot scheidsrechter Robin Gansner af. Met een mooie 1-0 overwinning schreef de ploeg van hoofdtrainer Richard Plug 3 punten bij.

Door deze overwinning steeg ODIN'59 van de 7e naar de 6e plek op de ranglijst.Volgende speeldag 16-2 wacht de uitwedstrijd tegen koploper Noordwijk, dat vandaag won van de nummer 2 op de ranglijst DVS'33 Ermelo (1-2). Graag tot dan.

Opstelling ODIN'59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers, Ron Scheffer© (71’ Milan Vissie), Thom de Vries (66’ Nigel Hardenberg), Ahmed al Mahdi (66’ Eelke de Graaf), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Bas Kansen, Mitchel Bormann en Jim Hulleman.

DOVO: Tim van de Weerdhof (k), Nando Wormgoor, Yannick Zeeman, Joshua Patrick©, Kesly den Haag (71’ Lars Middelwijk), Abderrahim Loukili, Roy Bakkenes, Marley Berkvens, Muhamed Velagic (66’ Leon Toonen), Enrico Patrick en Mitchill de Zwart.

Verder op de bank bij ODIN’59: Mike van Vliet (reserve keeper), Billy Tavares & Tim van Gelder.