Harkemase Boys - ODIN 59 1

Harkemase Boys - ODIN 59 1

Harkemase Boys - ODIN 59 1Komende zaterdag 2 februari 2018 speelt de hoofdmacht van ODIN’59 uit tegen één van de bekendste amateurclubs van Nederland: Harkemase Boys uit Harkema/Friesland. De Friezen nemen met 32 punten uit 18 wedstrijden een verdienstelijke 6e plek in beslag op de ranglijst van de 3e Divisie A. ODIN’59 staat vooralsnog 8e in het klassement met 29 punten uit 19 wedstrijden. Kan de ploeg uit Heemskerk na twee achtereenvolgende nederlagen weer eens verrassend en met een positieve resultaat voor de dag komen? Het team onder leiding van trainer Richard Plug heeft nog nooit gewonnen op Sportpark ‘De Bosk’. Een moeilijk te nemen horde? ODIN'59 verloor in december vorig jaar van sc Heerenveen. De vorige club van Harkema trainer Klompe.

Zo lang ODIN’59 in de 3e Divisie meedoet, heeft het nog nooit gewonnen of gelijkgespeeld op de qua afmeting vrij grote natuurgrasmat van Harkema. Twee seizoenen geleden stond het al 3-0 voor de thuisploeg met de rust. Uiteindelijk werd het nog 4-2 nadat ODIN’59 na de thee wakker werd en nog wat terug deed met doelpunten van Billy Tavares en Nigel Hardenberg. Er was wel uitzicht op de 3-3 maar in de laatste minuut van die wedstrijd maakte de Fries Kaluzi aan alle Noord-Hollandse illusies een eind. Het seizoen daarvóór (april 2017) verloor ODIN met  3-1 van de Harrekieten met een eretreffer van Jeffrey Klijbroek (afstandschot in de 48e minuut).

Harkemase Boys staat met ingang van dit seizoen onder leiding van hoofdtrainer Tieme Klompe. Hij nam het roer over van Henk Herder en doet het erg goed. Tieme Klompe heeft voor 1 jaar bijgetekend bij Harkemase Boys en zal volgend seizoen zijn 2e seizoen ingaan. De nu 42-jarige oefenmeester was als voetballer actief (verdediger) bij sc Heerenveen, RKC Waalwijk en FC Groningen. Het was voor Klompe geen moeilijke beslissing. “Het was een keuze op gevoel. Ik vind het gewoon mooi hier. Ik heb het naar m’n zin, met de poten in de klei….”Dat gevoel is wederzijds. “De samenwerking met Tieme is prettig”, zegt voorzitter Albertus Boonstra. “Hij past hier goed, niet alleen als trainer maar ook als persoon. De verlenging is bovendien goed voor de continuïteit van ons eerste elftal.”

Bij ODIN’59 hebben reeds wat hoogtepuntjes vorig jaar plaatsgevonden. De bekerwedstrijden tegen FC Emmen (winst met 1-3) en de daaropvolgende ontmoeting tegen sc Heerenveen (1-3) zorgden voor de nodige voetbal-euforie. Deze mooie voetbal ervaringen zijn leuk voor spelers en club maar in het verleden is ook gebleken dat zo’n apotheose zijn weerslag kan hebben op het vervolg van de competitie. Een voorbeeld hiervan is het Amsterdamse Swift dat na de overwinningen van onder andere op Vitesse Arnhem in de beker en de aandacht eromheen een paar seizoenen geleden, ver zakte op de ranglijst van de vervolgde competitie.

In tegenstelling tot Harkema trainer Klompe (Roden, 8 april 1976) zal ODIN’59 hoofdtrainer Richard Plug zijn huidige Noord-Hollandse club na 4 seizoenen verlaten. Zijn vereniging voor volgend seizoen zal DVS Ermelo worden. Die club gaat momenteel als een speer en blijft als enige ploeg qua doelsaldo in het spoor van koploper Noordwijk. Richard Plug heeft de afgelopen 2 competitie-wedstrijden van SteDoCo en FC Lisse verloren. De ploeg uit Heemskerk moet nu in de fase van mogelijke mutaties van spelers en/of trainer de rust in de ploeg bewaken en ervoor zorgen dat het weer meer als een team met en voor elkaar knokt. De wedstrijden op ‘De Bosk’ zijn altijd moeilijk en zwaar. Het lijkt dat het afgezien van de tegenstander ook een veld betreft met grotere afmetingen dan standaard het geval is en bovendien speel je weer op natuurgras onder winterse omstandigheden. 

Dat Harkemase Boys een sterke ploeg heeft, bewees het weer in de laatste wedstrijd uit tegen SJC waar het sterk wist terug te komen van een 2-0 achterstand. Ze bogen die achterstand om  in een 2-3 eindoverwinning. Hun doelpunten kwamen tot stand via Jesse Renken, Robert Stelpstra en Henny Bouius. In een kwartier tijd hadden de bezoekers de stand in hun voordeel omgedraaid. Wat SJC daarna ook nog probeerde, Harkemase Boys bleef overeind en nam ondanks de twijfelachtige eerste helft, de drie punten mee de bus in naar Harkema.

De vorige wedstrijd heeft het eerste van ODIN’59 in de eerste (thuis)wedstrijd van de competitie met 2-1 (rust: 0-0) nipt gewonnen van Harkemase Boys. Het leek erop dat de ploeg die de leiding zou nemen er ook met de zege vandoor zou gaan. ODIN’59 kwam in een open wedstrijd met 0-2 op voorsprong door mooie afstandschoten van Nigel Hardenberg en Jurjen Dikker. In de 86e minuut scoorden de Friezen nog de aansluitingstreffer waardoor de Noord-Hollanders het zich nog onnodig erg lastig maakten. De 3 punten bleven uiteindelijk toch in Heemskerk: 2-1

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter P. (Preston) Henshuijs. De assistent-scheidsrechters zijn: G.A. (Glen) Moraal en M. (Mehmet) Dal.

We wensen hoofdtrainer Richard Plug, zijn staf & spelers succes in Harkema en hopen op een goede maar vooral sportieve wedstrijd.


Competitie

Wedstrijd-nummer

3577

Scheidsrechter

Preston Henshuijs

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
26 jan 2019 SJC (zon) - Harkemase Boys co 2 - 3
12 jan 2019 Hoek - Harkemase Boys co 4 - 0
15 dec 2018 Harkemase Boys - DVS'33 Ermelo co 2 - 2
08 dec 2018 FC Groningen 2 - Harkemase Boys co 0 - 1
01 dec 2018 Harkemase Boys - SteDoCo co 2 - 0

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
26 jan 2019 ODIN 59 1 - FC Lisse co 1 - 2
19 jan 2019 SteDoCo - ODIN 59 1 co 3 - 2
12 jan 2019 ODIN 59 1 - Achilles '29 co 1 - 0
04 jan 2019 FC Eindhoven 1 - ODIN 59 1 vr 0 - 2  
19 dec 2018 ODIN 59 1 - sc Heerenveen be 1 - 3
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!