Hattrick Hardenberg brengt ODIN’59 overwinning op SJC: 2-4

Hattrick Hardenberg brengt ODIN’59 overwinning op SJC: 2-4

SJC (zon)

2 - 4

ODIN 59 1

16'
Thom de Vries (penalty)
levy Berends
50'
Tracy Kapata
Demir Strojil (afstandschot)
55'
Tom Duindam (intikker)
62'
Demir Strojil
63'
Sven Wisselink
71'
Rick van Dijk
82'
82'
Nigel Hardenberg (intikker)
Jelle van Went
83'
Mark Turk
94'
Nigel Hardenberg (intikker)

Competitie

3e divisie A

Datum

9 maart 2019 18:00

Scheidsrechter

J. (Jorn) te Kloeze

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Het eerste van ODIN’59 heeft op een ongebruikelijk tijdstip (18.00 u.) zaterdag met 2-4 gewonnen van SJC in Noordwijk. De doelpunten van de Gele Leeuwen kwamen op naam van Thom de Vries (16’/penalty) en de ingevallen Nigel Hardenberg. Hardenberg maakte het verschil met een zuivere hattrick in de tweede helft (minuut 71, 82 & 90+4) en de ploeg van Richard Plug haalde daarmee weliswaar een benauwde maar verdiende overwinning binnen. Voor SJC scoorden  Demir Strojil (55’) met een afstandschot (1-1) en in de 61e minuut tikte Tom Duindam de 2-1 binnen. ODIN’59 klom met deze overwinning van de 8e naar de 5e plek op de ranglijst van de 3e Divisie A.

Bij ODIN’59 waren waren vaste waarden zoals Barry van Dijk (geboorte kindje/proficiat Barry!) en Ahmed al Mahdi (blessure knie) afwezig. Bas Kansen was geblesseerd aan zijn voet. SJC (St. Jeroens Club), dat in de kelder van de 3e Divisie bivakkeert, had en heeft elk punt nodig om niet te degraderen. De punten gingen echter mee naar Heemskerk. Dat lukte op grond van grote inzet van de ploeg van hoofdtrainer Plug en een tactische wissel in de 67e minuut van de wedstrijd. 

De wedstrijd was meer spannend dan goed te noemen. Bij ODIN’59 konden ze voorin voor rust geen bal vasthouden. Maar de echte voetbalsfeer werd ook verpest door de SJC-spelers met hun trainer Polak voorop die ‘zeikten’ voortdurend over de beslissingen van scheidsrechter Kloeze, die overigens prima floot. De bezoekers kregen de meeste en beste kansen. Bijvoorbeeld Mitchel Bormann die op de zestien ‘vallend’ op het doel van doelman Björn Haggerty pegelde. De SJC-goalie pareerde het projectiel nog tot corner. Na ruim een kwartier voetballen maakte Noordwijker Tamimy met een reflex hands binnen de beruchte lijnen en scheidsrechter Jorn te Kloeze wees resoluut naar de stip. Thom de Vries voltrok het vonnis en scoorde zijn elfde van dit seizoen: 1-0.

De Vries gaf na het benutten van deze penalty aan last te hebben van zijn hamstring. Dat leidde al na een half uur tot een wissel (Nigel Hardenberg voor Thom de Vries). Na ruim een half uur voetballen dan bijna de gelijkmaker na een voorzet van Baouchi op Duindam maar ondanks de zich vaak deze wedstrijd onnodig over de verkeerde dingen opwindende trainer Polak was het vaak “net niet” bij SJC. De Noordwijkse aanvallers werden vaak door de ODIN-achterhoede buitenspel gezet. In de 39e minuut kopte spits Eelke de Graaf goed door op Mitchel Bormann, maar laatstgenoemde knalde in het zijnet waar hij wellicht beter op Jurjen Dikker had kunnen afleggen. Dat zit er nog steeds te weinig in: het positioneren op de zestien van aansluitende spelers na goed opkomen van spelers zoals Jordi Tiktak of Mitchel Bormann. ODIN-doelman Mike van Vliet redde in de 35e minuut met een heerlijke save.

Toch kon hij niet vermijden dat SJC in de 55e minuut gelijkmaakte met een afstandschot van Demir Strojil. Het werd nog erger voor ODIN. SJC maakte de 2-1 door een doelpunt van Tom Duindam en trainer Polak leek verbaasd dat zijn ploeg opeens voorstond. Het was onverdiend maar waar. Jordi Tiktak wilde echter winnen vandaag en schoot prachtig maar net over. Vervolgens in de 63e minuut een tactische wissel van Plug. Hij wilde nu met 3 man voorin spelen. Aanvoerder Ron Scheffer werd gewisseld voor Mart Willemse en Billy Tavares kwam erin voor Jurjen Dikker. 

Het ging opeens stukken beter bij ODIN’59 en spits Eelke de Graaf kreeg een niet te missen kans maar ‘de ooit meest ideale schoonzoon van trainer Plug’ miste jammerlijk voor het doel en schoot naast. 3 Minuten daarna was het dan toch raak. Met een geplaatst schot schoof Nigel Hardenberg de bal goed binnen: 2-2. Daarna weer een grote kopkans voor De Graaf maar de timing was niet goed genoeg. Het bleef spannend, maar Nigel Hardenberg maakte aan alle Noordwijkse hoop een eind. Na goed aangeven van Billy Tavares maakte Nigel de 2-3. Na een fout van keeper Haggerty ontstond zelfs op aangeven van opnieuw Billy Tavares de hattrick voor Nigel Hardenberg. Zo keerde ODIN’59 laat in de avond met een benauwde maar verdiende zege huiswaarts en kon de ploeg 3 belangrijke punten bijschrijven. Einduitslag: 2-4.

Door deze nederlaag staat SJC op de 15e plaats en zien ze Eemdijk en Achilles'29 drie punten dichterbij komen. ODIN’59 klom dus van plek 8 naar 5 met 41 punten uit 24 wedstrijden.

Scoreverloop: 16’ Thom de Vries 1-0 (pen.), 55’ Demir Strojil 1-1, 62' Tom Duindam 2-1, 71' Nigel Hardenberg 2-2, 82' Nigel Hardenberg 2-3, 90'+4 Nigel Hardenberg 2-4.

Komende zaterdag de 25e speeldag op 16-3-19 en wacht de uitwedstrijd: Jong FC Groningen-ODIN’59.
Aanvang van deze wedstrijd op Sportpark Copernus Den Hoorn te Groningen is 15.00 uur.

Opstelling SJC: Björn Haggerty (k), Jordy Groot, Jelle van Went (83' Mark Turk), Youssef el Baouchi, Tom Broekhuizen, Tom Duindam, Rick van Dijk, Levy Berends (50’ Trecy Kapata), Stef van der  Zalm©, Abbis al Tamimy en Demir Strojil (63' Sven Wisselink).

ODIN'59: Mike van Vliet (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers, Ron Scheffer© (67’ Mart Willemse), Jurjen Dikker (67’ Billy Tavares), Eelke de Graaf, Thom de Vries (31’ Nigel Hardenberg), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mitchel Bormann en Jim Hulleman.

Op de bank bij ODIN’59: Tim van Gelder, Milan Vissie, Sven Koning (res. keeper).

   De nabeschouwing met Richard Plug, Mike van Vliet en Billy Tavares

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!