91'

3e divisie A

16 februari 2019 14:30

A.L. (Harold) van de Ketterij

Het eerste van ODIN’59 heeft in een leuke en spannende wedstrijd de koploper van de 3e Divisie A, Noordwijk, met een puike 2-3 overwinning aan de zegekar gebonden (in Noordwijk). De ploeg van hoofdtrainer Richard Plug speelde 1 van zijn beste wedstrijden van het seizoen. De doelpunten van de geelhemden kwamen op naam van Thom de Vries (2x) en Jeffrey Klijbroek (55’), laatstgenoemde op aangeven van de steeds beter in vorm rakende Thom de Vries. De tegentreffers van Noordwijk werden gemaakt door: 39' Sabir Achefay (1-1) &  90+ Tjeerd Westdijk (2-3).

De talrijk toegestroomde ODIN’59 supporters hebben in Noordwijk een mooie en legendarische wedstrijd kunnen zien met een verdiende overwinning van de Gele Leeuwen. Een trouwe ODIN-supporter deed voor de wedstrijd desgevraagd een voorzichtige prognose: “1-1 en alles wat meer is, is meegenomen”. Nou, het werd meer.

Bij het betreden van het veld van beide teams voor de wedstrijd werd er door sommige Noordwijk-supporters vanaf de tribune “kampioenen” gescandeerd. Ik neem aan dat ze Noordwijkse spelers bedoelden. Een beetje voorbarig en het leek erop dat de thuisploeg vandaag last had van de druk als koploper. Noordwijk speelde in balbezit met 5 man voorin. Ze zetten wat druk in de beginfase en ODIN'59 liet ze geduldig komen. ODIN-goalie Barry van Dijk liet al meteen zien dat hij één van de beste keepers van de 3e Divisie is bij een gevaarlijk ogend Noordwijk-schotje.

In de 8e minuut was het meteen raak na een ODIN-counter uitgevoerd door Bormann-Al Mahdi-De Vries, waarbij Noordwijk-speler Dennis van Rijn hands maakte. Scheidsrechter vd. Ketterij wees resoluut naar de beruchte stip. Thom de Vries voltrok koel het vonnis en liet keeper Roy Rondeltrap kansloos: 0-1. De beresterke Ahmed al Mahdi kwam gevaarlijk in hun zestien maar kwam er uiteindelijk niet langs. Noordwijk sputterde wat tegen maar de druk bij de koploper leek groter en groter te worden vooral geïllustreerd door Thomas Reynaers die met een mislukte voorzet (of schot?) na een kwartier voetballen de bal hoog voorlangs keeper Van Dijk lepelde. In de 20e minuut had ODIN-keeper Barry van Dijk een engeltje op de lat doordat een schot van Van Staveren tegen de dwarsligger ketste.

Middenvelder en technicus Jeffrey Klijbroek mocht na een half uur spelen een vrije trap nemen op zo’n 17 meter van het doel van keeper Rondeltap. Mooi en in cadans genomen plofte de bal ook al op de lat boven de Noordwijk-goalie. Heemskerker Nicky Eekhout redde niet lang hierna aan de andere kant ODIN'59 op de lijn.
De vandaag weer uitstekende Barry van Dijk keerde een op 12 meter afgevuurd schot van Thomas Reynaers. De toeschouwers kregen waar voor hun (toegangs)geld. Er gebeurde van alles in deze open wedstrijd!

In de 39e minuut dan toch de gelijkmaker. Sabir Achefay was gelukkig met een afstandschot dat van richting werd veranderd door Mitchel Bormann waardoor Barry van Dijk kansloos was. Vlak voor rust creëerde ODIN'59 nog een corner maar scheidsrechter Harold van de Ketterij vond dat die maar niet meer genomen moest worden door ODIN'59 en floot voor het consumeren van de thee in beide kleedkamers.

Noordwijk begon na rust meteen met een gevaarlijk schot voorlangs van Sabir Achefay.
ODIN'59 stond tot voor deze wedstrijd laatste in het kaartenklassement maar scheidsrechter vd. Ketterij vond kennelijk dat daar maar eens verandering in moest komen. Hij gaf Mitchel Bormann een gele prent (49’) voor een heel licht vergrijp (er zouden er nog 3 volgen voor ODIN'59). In de 52
e minuut nam ODIN’59 weer verdiend de leiding. Een prachtgoal! Na fantastisch doorzetten van Mitchel Bormann op de achterlijn van Noordwijk, zette hij mooi voor op Thom de Vries die zijn tiende van deze competitie over keeper Rondetap lobte: 1-2. ODIN'59 had de smaak te pakken. Een paar minuten later ging weer De Vries mooi dribbelend door en legde af op Jeffrey Klijbroek die het projectiel mooi in de lange hoek knalde: 1-3. En dan moeten er nog meer dan 35 minuten gevoetbald worden.

Nadat Emiel Wendt de Heemskerkse keeper weer had getest, gooide trainer Zethof meteen versterking in het veld en wisselde Roshanali voor de volgend seizoen naar Sparta verkassende Denzel James. In de resterende tijd kreeg deze wedstrijd een nog hogere amusementswaarde en als alle kansen door ODIN'59 waren benut was de einduitslag wellicht 2-8 geworden.

Een zeer mooie Heemskerkse aanval opgezet door De Vries met vervolgens een 'hakkie' van Hardenberg op Bormann pareerde de Noordwijkse keeper voortreffelijk. Wat een redding! ODIN'59 kreeg nog meer mogelijkheden onder andere van de ingevallen Nigel Hardenberg. Noordwijk trouwens ook via een bal op de paal. Spits Eelke de Graaf had de wedstrijd op slot kunnen gooien maar faalde oog in oog voor keeper Rondetap (hoog over). Noordwijk scoorde daarvoor nog de 2-3 (90' Tjeerd Westdijk) maar dat bleek achteraf nog alleen belangrijk voor de statistieken.

ODIN’59 bezorgde verdiend koploper Noordwijk zijn 2e (thuis)nederlaag van dit seizoen in een zeer goede wedstrijd van de gasten met een team dat er stond en vele uitblinkers telde. Door dit resultaat behield ODIN
de 6e plaats. De schade voor Noordwijk bleef ondanks deze nederlaag beperkt. Ze staan eerste met 5 punten voorsprong op HSV Hoek en Quick Boys.

Hoofdtrainer Richard Plug was na de wedstrijd tevreden met het resultaat en bij vlagen ook met het spel van zijn ploeg maar hij was ontevreden over het feit dat ODIN’59 niet met een 2-8 uitslag richting Heemskerk afreisde.
Desalniettemin een mooie driepunter en hopelijk leidt dat ook tot een goed resultaat tegen de ‘mindere’ broeders in deze klasse.

Komende speeldag, zaterdag 23 februari, wacht de thuiswedstrijd ODIN’59 - Eemdijk op Sportpark Assumburg. Aanvang: 14.30 uur. Graag tot dan!

Opstelling vv Noordwijk
:  Roy Rondeltap (k), Dennis van Rijn (71’ Axel Wendt), Brayen Bröcker, Maurice van der Neut, Sabir Achefay (84’ Jelle van der Niet), Thomas Reynaers, Nick van Staveren, Raïes Roshanali (55’ Denzel James), Tjeerd  Westdijk, Emiel Wendt© en Dylan Rietveld.

ODIN'59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers, Ron Scheffer©, Eelke de Graaf, Thom de Vries (74’ Bas Kansen), Ahmed al Mahdi (65’ Nigel Hardenberg), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mitchel Bormann (67’ Tim van Gelder) & Jim Hulleman.

Scoreverloop: 8’ Thom de Vries (strafschop) 0-1, 39’ Sabir Achefay 1-1, 53’ Thom de Vries 1-2, 55’ Jeffrey Klijbroek 1-3, 90+ Tjeerd Westdijk 2-3.

Verder op de bank bij ODIN’59: Mike van Vliet (res. keeper), Jurjen Dikker, Billy Tavares.