91'

3e divisie A

27 oktober 2018 14:30

M.A. Roeleveld

Het eerste van ODIN’59 is op alle fronten afgetroefd door Jong FC Groningen dat met een 2-5 overwinning weer richting het hoge noorden terugreisde. De beloftes van FC Groningen doen het beter dan hun vlaggenschip dat stijf onderaan blijft staan in de Ere-Divisie.

Jong FC Groningen maakte korte metten met de ODIN’59 en de Noord-Hollanders mogen blij zijn dat de nederlaag niet hoger opliep. ODIN nam wel na een half uur voetbal tegen de verhouding in de leiding door een van richting veranderd afstandschot van Jeffrey Klijbroek: 1-0.  Jong FC Groningen stond echter vlak voor rust binnen één minuut met 1-2 aan de leiding en bouwde deze voorsprong na de thee uit tot 1-5. In blessuretijd verkleinde Thom de Vries nog voor de statistiek de eindstand tot 2-5.

ODIN’59 nam weliswaar na 30 minuten tegen de verhouding in de leiding na een van richting veranderd afstandschot van middenvelder Jeffrey Klijbroek. Jeffrey trok à la Robben naar binnen en haalde op het juiste moment hard uit: 1-0. Klijbroek raakte met een schot in minuut 33 nog een keer de lat. Daarna kon ODIN de voorsprong echter niet langer vasthouden. Jong FC Groningen sloeg binnen 1 minuut terug door doelpunten van Tim Riksman (43’) en Daniël van Kaam (43’) waardoor plotseling de Groningers met 1-2 voorstonden en de rollen omgedraaid waren. Na rust werd deze score verder nog uitgebouwd door Lars Kramer (kopbal/53’/1-3), Daniël van Kaam (54' /1-4) en vlak voor tijd (87'/1-5) Daniël Bouman die met een intikker nogmaals het net achter keeper Barry van Dijk wist te vinden.

Beginfase

De kans lag op de loer dat ondanks het goede rondspelen in de beginfase van Groningen ze gefrustreerd dreigden te raken door het missen van kansen en het stabiele keeperswerk van sluitpost Barry van Dijk. Maar nadat ODIN’59 na de 1-0 voorsprong honger had naar een 2e doelpunt speelde het Groningen mede door persoonlijke fouten en onnodig balverlies hierdoor in de kaart. De Heemskerkse honger werd meteen gestild door 2 doelpunten in 1 minuut tijd vlak voor de thee. Boem!

Goed voorbereid

De laatste 3 competitie wedstrijden tegen Groningen in de afgelopen 2 seizoenen had ODIN’59 niet verloren van Jong FC Groningen. Volgens de Groningse oefenmeester Alfons Arts, in het interview na de wedstrijd, had hij met zijn ploeg afgelopen trainingsweek de oefenstof nauwkeurig afgestemd op de speelwijze van ODIN’59. Arts zei na deze overwinning dat zijn eisen voldoende waren ingewilligd door zijn spelersgroep.

Teveel fouten

Er was meer inzet en passie dan vorige speeldag, maar ODIN begon sowieso rommelig aan de wedstrijd.  In de 39e minuut werd een fout van Milan Vissie al bijna fataal. Door een fout achterin kon Groningen gelijk komen via een doelpunt van Tim Riksman. Na balverlies van Ahmed al Mahdi kwam men achterin weer onder druk en lag de gelijkmaker in het netje via Van Kaam: 1-2.

Na de thee

Na rust gooide hoofdtrainer Richard Plug 2 verse krachten in de strijd. Nigel Hardenberg viel goed in (voor Milan Vissie) en leed bijna geen slordig balverlies. Thom de Vries kwam voor middenvelder Jurjen Dikker. 8 Minuten na het begin van de 2e helft lag de bal na een corner en een kopbal van de vrijstaande Lars Kramer weer achter goalie Van Dijk: 1-3.  De wedstrijd leek op slot.

Na een persoonlijke fout achterin bij ODIN’59 kreeg Daniël van Kaam de bal en knalde hard de 1-4 tegen de touwen. De wedstrijd leek echter nog niet gespeeld. Doordat Groningen toen gas terug nam, ontstonden er zeer goede kansen voor ODIN’59 in de persoon van Thom de Vries (70’ goed schot, net naast), Eelke de Graaf (kopbal naast, na goede voorzet van Nigel Hardenberg), Ahmed al Mahdi (lob, net naast) en Nigel Hardenberg (goede schietkans maar hoog over).  In de 87
e minuut maakte Daniël Bouman echter aan alle hoop (in zoverre aanwezig) een eind en liep na een voorzet over de grond handig tegen de bal: 1-5. Thom de Vries verkleinde de achterstand nog tot 2-5, na voorbereidend werk van back Mart Willemse, maar dat was alleen nog belangrijk voor de statistiek. ODIN’59 kwam op alle fronten vandaag tekort.

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers, Mart Willemse, Ron Scheffer @, Jurjen Dikker (46. Nigel Hardenberg), Eelke de Graaf (74. Billy Tavares), Ahmed al Mahdi, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Milan Vissie (46. Thom de Vries)

Opstelling Jong FC Groningen: Pelle Boevink (k), Lars Kramer, Gerald Postma, Daniel Bouman, Thijs Dallinga, Matthijs Hardijk, Kellian van der Kaap @ (77. Antonio Manolache), Jhurrey Margaritha, Tim Riksman, Daniël van Kaam (77. Mees Gootjes), Tapmahoe Sopacua (17. Luka Prijic)

Verder op de bank bij ODIN’59: Mike van Vliet (k), Tim van Gelder, Bas Kansen & Mitchel Bormann.