ODIN 59 1 - FC Groningen 2

ODIN 59 1 - FC Groningen 2

De 10e speelronde in de Zaterdag Derde Divisie staat voor de deur. De 5e thuiswedstrijd is Jong FC Groningen te gast op sportpark Assumburg. Groningen ‘onder 23’ staat onder leiding van hoofdtrainer Alfons Arts. Hij speelde zelf betaald voetbal bij MVV, Go Ahead Eagles en FC Emmen. Bij Emmen heeft Arts 223 wedstrijden achter zijn naam staan. Laat dat nou de volgende tegenstander zijn voor ODIN’59 in de tweede ronde van het KNVB beker toernooi op woensdag 31 oktober. Die wedstrijd tegen de eredivisionist is een nieuw sportief hoogtepunt in het bijna 60-jarig bestaan van de Heemskerkse vereniging.

Het is alweer het 4e seizoen dat Alfons Arts de jongelingen van FC Groningen onder zijn hoede heeft. Vorig seizoen eindigde de oefenmeester met zijn selectie op een knappe 5e plek in de zaterdag Derde divisie met 58 punten na 34 wedstrijden. Dat was 3 plekken boven ODIN’59 dat op een puntentotaal van 49 eindigde, evenveel als de nummer 9 van toen, DOVO.

De eerste confrontatie in dat seizoen, op 14 oktober 2017, eindigde zonder treffers in een  0-0 remise. Toch was ODIN'59 trainer Richard Plug tevreden toen. “Iedereen speelde goed in zijn formatie. We hadden in de wedstrijd een paar prima kansen om te scoren. Dat doelpunt moet dan net vallen. Ik hoop dat we deze positieve flow thuis tegen koploper Spakenburg kunnen voortzetten”. Die hoop van Plug kwam uit want tegen ‘De Blauwen', de latere kampioen van de Derde divisie, werd er toen een week later in Heemskerk met 1-0 gewonnen. Dat konden dat seizoen maar weinig ploegen zeggen; winnen van Spakenburg!

ODIN’59 verloor echter de laatste confrontatie met Jong FC Groningen op 31 maart jongstleden. Het werd in eigen huis een onnodige 1-2 nederlaag. In de slotfase voor rust bracht Billy Tavares ODIN’59 nog wel aan de leiding. Heel even maar, want een minuut later tekende Daniël Bouman voor de gelijkmaker. Een eigen doelpunt via Mart Willemse bepaalde in de 80e minuut de eindstand. Dat was echter de vorige editie van de competitie.

In het huidige seizoen op 13 oktober versloegen de Groningers promovendus SJC in Noordwijk met 1-5. Een week later op 20 oktober werd de thuiswedstrijd tegen Hoek met 2-2 gelijkgespeeld. De groen-witten speelden de laatste twintig minuten met tien spelers na een rode kaart voor Amir Absalem. De linksback van de FC trok bij een 2-1 stand net binnen het strafschopgebied aan de noodrem en kreeg hierdoor de rode kaart en een penalty tegen.

ODIN’59 verloor 13 oktober op eigen terrein met hoge cijfers van DVS’33 Ermelo. Het werd 0-4 voor de ploeg van trainer Bert van Hunenstijn. Vorige week moesten de Gele Leeuwen naar Friesland, waar de confrontatie met ONS Sneek helaas met 0-2 verloren ging.

De eerste helft viel weinig te genieten aan Heemskerkse zijde op het Zuidersportpark. Jim Hulleman werd node gemist in de ODIN-gelederen en zal door een knieblessure geruime tijd uitgeschakeld zijn. Aanvoerder Ron Scheffer maakte daarentegen, na de voorgaande door blessureleed gemiste wedstrijden, weer zijn rentree in competitieverband.
ODIN’59 heeft dus nog een Gronings appeltje te schillen met de ploeg van Arts. Maar is Plug in staat om zijn equipe, na 2 verloren wedstrijden, tijdig weer op de rails te krijgen?
Het zal er wederom om spannen op sportpark Assumburg. Plug versus Arts.

De wedstrijd aan de Hoflaan begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter  M. A. Roeleveld met assistentie van B. Kaya en mevr. B. H. P. Bussem-Scheffers.

Topper van de week: Teun Bruins (JO9-1)

Teun speelt al vanaf de kabouters bij ODIN’59. Teun is 8 jaar en speelt in JO9-1. Hij heeft 2 grote broers; Koen van 16 en Daan van 13 jaar, die ook allebei bij ODIN spelen. Volgens de trainers van vorig seizoen is Teun een goede verdediger met aanvallend en scorend vermogen. Hij gaat altijd met heel veel plezier naar de trainingen en wedstrijden en wil graag profvoetballer worden.

Diamant-sponsor:
Zaterdagmiddag, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jong Groningen zal om 13:00 uur het contract met de Diamant-sponsor van ODIN ‘59 Inrush officieel getekend wordt.

Met de bus naar Emmen.
De Supportersbussen naar de bekerwedstrijd FC Emmen - ODIN '59 vertrekken woensdagmiddag 31 oktober om vier uur, dus niet zo als eerder vermeld om half vijf.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan zaterdagmiddag nog in de bestuurskamer bij ODIN'59.

Aanvoerdersbandsponsor: Bas Nagel
Bas online advies maakt gebruik van meerdere technieken en tactieken die naar een hoge positie in Google – en hiermee online rendement – leiden. "Mijn specialisme ligt in het feit dat ik met internet marketing het online rendement van uw website kan verhogen. Van de multinational tot aan de buurtsuper om de hoek; voor iedere ondernemer is online zichtbaarheid een must om resultaat te halen".