88'

3e divisie A

6 oktober 2018 17:00

J. te Kloeze

ODIN ’59 heeft in een van de dichtstbijzijnde uitwedstrijden een belangrijke en moeizame overwinning geboekt op staartclub De Dijk. Hoewel Eelke al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer scoorde wist De Dijk langzaam onder de druk uit te komen en de gelijkmaker binnen te schieten. Vlak voor rust kopte Nigel op een goed moment de Heemskerkers weer op voorsprong. De wedstrijd had wellicht al “op slot” gezeten als, vlak daarna, een knappe kopbal van Milo niet op de lat maar er net onder zou zijn gevallen. Nu duurde het tot vlak voor tijd voordat de geel-blauwen definitief drie punten binnenhaalden. Billy strafte defensieve nalatigheid met een bekeken schot in de verre hoek slim af.

Hoewel “De Dijk” als Amsterdamse vereniging te boek staat spelen ze hun wedstrijden op Sportpark Schellingwoude aan de noordkant van de stad. Het, in 1921, geannexeerde dorp doet nauwelijks denken aan een wereldstad en is een goede uitvalbasis om het “dorpse Amsterdam” te leren kennen. Het zal geen verbazing wekken dat ODIN ’59 direct veel druk zette op de geplaagde vereniging aan de andere kant van het IJ. Met één schamel puntje (gelijkspel bij Ajax) stonden ze voorlaatste op de ranglijst en wilde je hun zelfvertrouwen knakken dan zou je snel moeten scoren. Op de vroege goal hoefden we niet lang te wachten, in de 9e minuut passeerde Eelke met een laag geplaatst schot hun uitstekende doelman na goed voorbereidend werk van Jeffrey. De gewenste voorsprong was snel bereikt en nu moesten de Schellingwouders wel komen waardoor wij de benodigde ruimte zouden krijgen voor een snelle counter. Zonder veel gevaar te kunnen stichten was het meeste balbezit voor De Dijk maar de verdediging gaf geen krimp. In het centrum heersten Jim, Milo en Nicky en vanaf de flanken werd alle gevaar bezworen door Jordi en Mart. Geen doorkomen aan zou je denken, totdat in de 26e minuut de buitenspelval niet goed dichtklapte en Kubilay Koylu vrij op Barry mocht afgaan. Deze liet zich het buitenkansje niet ontnemen en met een strak schot liet hij onze doelman kansloos en stonden de partijen weer op gelijke hoogte. Hierna speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af, De Dijk probeerde, ODIN ’59 controleerde. Enkele minuten moesten we het met 10 man doen, na een duel liep Milo een stevige bloedneus op en het duurde even voordat hij zich weer terug in het veld kon begeven. Met elf tegen elf kregen we meer vat op het spel en langzamerhand drongen we de Dijkers steeds verder naar achteren. Vlak voor rust had het succes, een hoge voorzet belandde bij, de naar de 2e paal geslopen, Nigel die beheerst binnenknikte, 1-2 ! Een mooi moment om tijdens de thee van te genieten. De thee had nog beter kunnen smaken als nauwelijks een minuut later een goede kopbal van Milo niet hard tegen de lat spatte maar tegen het net. Dan zou de wedstrijd misschien gespeeld zijn en de voorsprong verder uitgebouwd.

Na de thee was het meeste balbezit voor de Amsterdammers maar echt gevaarlijk werd het niet. Hun vizier stond niet op scherp maar zolang ODIN’59 niet scoorde bleven ze in de wedstrijd. Kleine mogelijkheden waren er wel, uitgespeelde kansen waren schaars. Met twee wissels vlak na elkaar, Ahmed voor Thom en Billy voor Nigel, probeerde Richard meer stootkracht in de aanval te krijgen. Dat had bijna succes, een goed schot van Billy ging maar rakelings langs de paal. Niet veel later volgde een droge knal van Mart die door hun doelman ternauwernood over gebokst kon worden. Met een dubbele wissel aan Dijk-zijde trachtte coach Oostermeijer in de slotfase een alles-of-niets offensief te creëren doch pakte dit eigenlijk averechts uit. Niet veel later haalden alle Heemskerkers opgelucht adem toen Billy het duel definitief besliste. Een goedlopende aanval, wederom met Jeffrey als architect, liep uit op een mislukte terugspeelbal waar Billy als de kippen bij was het gat in De Dijk vond. Bij de verste paal schoot hij binnen, 1-3 ! Met nog enkele minuten te gaan moest dit de nekslag zijn voor de strijdende rood-blauw-witten. Niet veel later blies scheidsrechter J. te Kloeze (een uitstekende arbiter overigens !) voor de laatste maal en konden we tevreden huiswaarts keren. Drie punten mee in de bus waarmee een goede positie in de middenmoot is bewerkstelligd en het gat met het onderste kwartet opgelopen is tot 5 punten.

Volgende week zaterdag ontvangen we DVS ’33 Ermelo op Sportpark Assumburg en dat is een tegenstander van een heel ander kaliber. Zij wonnen vandaag met maar liefst 6-3 van SJC en staan op de 3e plaats met slechts 2 punten méér als ODIN’59. Wat zou het mooi zijn als de rollen volgende week omgedraaid zouden zijn. Aanvang 14:30 uur, komt allen !!!