Berry Powel (schot)

3e divisie A

13 oktober 2018 14:30

F.R. de Winter

Het vlaggenschip van ODIN'59 heeft met ruime cijfers verloren van de nummer drie op de ranglijst van de Derde Divisie A: DVS'33 uit Ermelo. Eindstand: 0-4 (rust: 0-0). ODIN’59 kreeg voor rust een penalty die gemist werd door aanvaller Eelke de Graaf. Met het nemen van een voorsprong had er mogelijk een ander wedstrijdverloop ingezeten. Door deze nederlaag van de Heemskerkers verzuimden zij de Gelderlanders te passeren op de ranglijst en in aanmerking te komen voor een derde plaats na Noordwijk en Quick Boys. Nu verstevigde DVS haar positie in de top van de ranglijst en zakte ODIN’59 naar een 11e plaats.

DVS was al in hun voorbeschouwing gretig met complimenten naar de Heemskerkse formatie en deed er alles aan om zich niet in de favorietenrol te manoeuvreren. Het bleek dat ze hun tegenstander tot in de puntjes hadden bestudeerd en ze bleven tot het nemen van hun voorsprong en het uitbouwen daarna zeer goed in hun positie spelen. Het leek erop dat de ploeg die de leiding zou nemen ook de wedstrijd zou winnen, hetgeen ook gebeurde.

Het klinkt misschien curieus met zo'n uitslag achteraf maar er had deze voetbalmiddag voor ODIN'59 meer ingezeten. Na een matige start van de thuisclub en een een zeer goed begin van DVS (Door Vereniging Sterk) gingen zij daarentegen slordig met de kansen om. Een opsomming: Na een een halve minuut hadden de bezoekers al voor kunnen staan door een open kans van Oktay Öztürk. Hij richtte te hoog. Een minuut later miste de gevaarlijke DVS’er opnieuw. De alerte ODIN’59 keeper Barry van Dijk wist te pareren met zijn linkerbeen. Milo Cremers was gevaarlijk met de kop voor het doel van keeper Thodorie Velanas na een precieze corner van middenvelder Milan Vissie. Toch hadden de gasten niet lang daarna weer een betere mogelijkheid. Nu van Olivier Pilon, maar Barry van Dijk leek voornemens bij voorbaat ‘the man of the match' te willen worden. Wat stond hij weer goed te keepen!

Bij ODIN met op het midden 2 offensieve middenvelders Milan Vissie en Jeffrey Klijbroek werd weinig via rechts gespeeld en op links lag de ruimte via de opkomende Jim Hulleman. Helaas bereikten zijn voorzetten niet altijd de Heemskerkse spitsen.

De gevaarlijke Benjamin Roemeon, een ouderwetse rechtsbuiten, bleef gevaarlijk en probeerde te scoren maar dat lukte hem niet. Barry van Dijk werd opnieuw getest nu door de mee naar voren gekomen Ermeloër Jorran van Santen. De ODIN-goalie bleek ook goed af te stemmen met centrale verdediger Cremers, stapte op tijd goed uit en speelde als een soort laatste man.

Het was genieten. Na een half uur een prachtige pass van Milo Cremers door de as op Nigel Hardenberg. Laatstgenoemde stond 1 op 1 voor keeper Thodorie Velanas maar faalde tot onsteltenis van het ODIN-legioen jammerlijk. 2 Minuten later werd Ahmed al Mahdi binnen de zestien onderuit gehaald en scheidsrechter De Winter gaf een penalty aan de thuisclub. ODIN-spits Eelke de Graaf nam de pingel maar de bal ketste onderkant lat terug in het veld. Dat was dé kans geweest op een voorsprong en wellicht hadden we met het benutten hiervan een heel andere wedstrijd gezien.

Na de thee begonnen de geelhemden goed en hadden voor rust en vlak na rust al op voorsprong kunnen komen. Milo Cremers kwam tot 2 keer toe tot een (kop)kans, maar die waren net niet precies of hard genoeg. De na rust ingevallen doelman Dean Bredewolt kon pareren. Al Mahdi werkte als een paard en brak zowel op links als rechts na rust regelmatig door maar zijn schot werd of door hun keeper gepareerd of hij kon niet aflleggen op bijvoorbeeld een aansluitende middenvelder die zich vast op de zestien meter positioneerde.

Doordat ODIN elkaar voorin niet vond, kantelde de wedstrijd langzaam richting DVS en was het in 55e minuut aan de andere kant raak. Na een persoonlijke fout achterin bij de thuisploeg kon rechtsbuiten Benjamin Roemeon doorlopen en schoof de bal diagonaal langs Van Dijk in de lange hoek: 0-1. Er was nog een half uur te spelen maar DVS kreeg door deze openingstreffer vleugels.

Tot onsteltenis van de ODIN bank kreeg DVS tien minuten later een vrije trap mee door inefficiënt verdedigen op het middenveld bij ODIN'59 maar wat nog erger was dat de vrije trap (38 meter van doel Van Dijk) van Oktay Öztürk verdween door de ODIN-muur, van richting werd veranderd en hobbelend langs keeper Barry van Dijk in doel verdween: 0-2.

Vervolgens zette trainer Richard Plug alles op alles met wissels en met Cremers naar voren. De organisatie achterin was hierdoor weg en daar maakte Olivier Pilon (78’) dankbaar gebruik van: 0-3. De ingevallen Berry Powel scoorde in de laatste minuten nog de wat geflatteerde 0-4, maar deze nederlaag leverde ondanks het bij vlagen goede spel van ODIN’59 voor de komende week het nodige huiswerk voor de trainingsstaf op.

Scoreverloop: 59' Benjamin Roemeon 0-1, 69' Oktay Öztürk 0-2, 76' Olivier Pilon 0-3, 88' Berry Powel 0-4.

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers@, Nicky Eekhout, Mart Willemse, Jim Hulleman, Milan Vissie (76' Jurjen Dikker), Jeffrey Klijbroek, Nigel Hardenberg (65' Billy Tavares), Ahmed al Mahdi, Eelke de Graaf.

Opstelling DVS ’33 Ermelo: Thodorie Velanas (k) (46' Dean Bredewolt (k), Jorran van Santen (76' Dennis Hollart), Basil Camara, Coen Vloedgraven, Olivier Pilon, Benjamin Roemeon, Lars Dekker, Oktay Öztürk, Frank van der Burg, Roald de Vries (c), Julian de Ruiter (68' Berry Powel).

Verdere ODIN'59-spelers op de bank: Mike van Vliet (k), Ron Scheffer, Thom de Vries, Stan de Boer.