91'

3e divisie A

15 september 2018 14:30

Jerôme Vries

Het eerste van ODIN’59 is dan toch in de vierde speelronde in haar derde wedstrijd tegen een eerste (thuis)nederlaag aangelopen. Doordat de kansen door het betere ODIN’59 voor rust niet werden verzilverd en Noordwijk vlak voor de thee na een moment van onachtzaamheid een 0-1 voorsprong nam, ging ODIN’59 rusten met die onnodige achterstand. Na de rust sloeg het als tweede geklasseerde Noordwijk na een zeer goede kans van Thom de Vries toe en vergrootte de voorsprong naar 0-3. Nadat Jim Hulleman en Jeffrey Klijbroek voor de geelhemden tegen hadden gescoord verloor ODIN’59 uiteindelijk in eigen huis op Sportpark Assumburg met 2-4 (rust: 0-1).

In de eerste minuut had ODIN’59 al een strafschop van scheidsrechter J. Vries toebedeeld kunnen krijgen toen Noordwijk keeper Roy Rondeltrap te laat was en ODIN spits Eelke de Graaf onderuit haalde, maar de referee zag er geen pingel in. Het eerste bedrijf was voor de voetballiefhebber een leuke pot voetbal om te zien. Wat er ontbrak waren de doelpunten maar Brayen Bröcker scoorde in een counter vlak voor rust (44’) de 0-1 voor Noordwijk.

Daaraan vooraf kreeg Noordwijk een vrije trap op zo’n 30 meter voor de goal van keeper Rondetrap en Ahmed Al Mahdi vermeed dat Noordwijk deze vrije trap meteen kon nemen. Helaas verzuimde de rest van ODIN’59 zich te organiseren en bijtijds terug te keren op hun positie toen Al Mahdi die vrije trap ophield. Gevolg: een snel uitgevoerde counter en een intikker van Bröcker, die goalie Barry van Dijk kansloos liet.

Trainer Richard Plug gaf vandaag de voorkeur aan een aanvallend concept met een offensieve opstelling. Milo Cremers speelde in een positie zoals good old Patrick Vieira bij Arsenal (en Juventus) vóór de verdediging van Jim Hulleman en Nicky Eekhout achterin in het centrum. Het was een gok die goed had kunnen uitpakken als onder andere een kogel van Ahmed al Mahdi met binnenkant voet via de onderkant lat achter keeper Rondeltrap was ingeslagen. Vele toeschouwers nabij het Noordwijk doel meenden dat de bal de lijn had gepasseerd maar scheidsrechter Jerôme Vries die nog contact zocht met zijn dichtstbijzijnde grensrechter zag er uiteindelijk geen doelpunt in. Aan die knal van ‘Achie’ ging een prachtige ODIN-aanval via Klijbroek en De Vries vooraf die alleen al een voorsprong als bekroning had verdiend.

Daarvóór had Sabir Achefay een gevaarlijke corner net over doelman Barry van Dijk gemanouvreerd en de scheids gaf achterbal. Diezelfde snelle rechtsbuiten Achefay nam niet lang hierna een bal meteen op zijn slof maar zijn vizier stond niet op scherp. Tjeerd Westdijk kreeg een heel grote mogelijkheid omdat de ODIN-verdediging bleef staan voor vermeend buitenspel. Westdijk profiteerde niet van dat misverstand.

Na 20 minuten ‘smeekte’ de wedstrijd om een (liefst ODIN)doelpunt maar Reynaers, Klijbroek (te zwak schot), Sabir Achefay (Noordwijk) en Thom de Vries (lob!) waren niet efficiënt genoeg. ODIN'59 kreeg mogelijkheden en was het eerste half uur de betere ploeg maar vergat zich te belonen. De handige middenvelder James Denzel kon echter te vaak het middenveld doorkruisen en ODIN’59 had als verweer ‘een breker’ nodig maar die stond er niet. Er werd lange tijd niet gescoord in de 1e helft en beide ploegen leken zich te verzoenen met een brilstand tot de rust totdat in minuut 44 tegen de verhouding in Brayen Bröcker toch nog de 0-1 maakte. ODIN ging hierdoor niet met een goed gevoel rusten.

De vraag was of ODIN’59 zich nog kon herpakken na de thee? Meteen na de pauze een lange bal die meteen op de wreef werd genomen door Al Mahdi. Dat had meteen de gelijkmaker kunnen zijn. In deze leuke en sportieve wedstrijd was het jammer dat een zuivere, correcte sliding die je steeds minder ziet op kunsgrasvelden van in dit geval Milo Cremers (ODIN) wordt afgefloten door scheidsrechter Vries. Na 60 minuten voetballen zette Jeffrey Klijbroek ODIN’59-voorwaarts Thom de Vries helemaal vrij voor de keeper maar de spits wist opnieuw niet te scoren. Wel 1 op 1 maar geen 1-1. Doordat ODIN te lang niet wist te scoren leek er trouwens gaandeweg een soort gezapigheid in de ploeg te sluipen terwijl Noordwijk bedrijvig bleef. In de 62e minuut had ODIN mazzel met een schot op de paal van Guy Smit (Noordwijk) op het doel van Van Dijk. Niet lang hierna kon Mart Willemse nog op de lijn redden na een vermeende buitenspelsituatie. De daaruit voortvloeiende Noordwijk-corner kantelde de wedstrijd doordat Tjeerd Westdijk hieruit de 0-2 maakte (65’).

Het geluk zat ODIN’59 ook niet mee. Na een voorzet van Jim Hulleman deponeerde Eelke de Graaf de bal op de Noordwijk lat (71’). Jammer was ook dat de ingevallen snelle Mitchel Bormann op rechts doorbrak maar zijn voorzet te onnauwkeurig afleverde aan de voorin gepositioneerde Eelke de Graaf en Milo Cremers. ODIN'59 probeerde de aansluiting te forceren maar Noordwijk counterde en in minuut 80 scoorde Thomas Reynaers (Noordwijk) de 0-3. Nadat Jim Hulleman na een voorzet van Eelke de Graaf de pijn iets verzachtte door de 1-3 te scoren werd de ODIN achterhoede compleet uit elkaar gespeeld en schopte Raies Roshanali het laatste sprankje hoop in duigen door met een geplaatst schot de 1-4 binnen te schieten. In blessuretijd scoorde ODIN-middenvelder Jeffrey Klijbroek de 2-4 met een mooi afstandschot, maar dat was nog slechts interessant voor de statistieken. ODIN gokte vandaag op de aanval maar bracht aanvallend te weinig en kon niet op voorsprong komen. Hierdoor werd Noordwijk in het zadel geholpen.

Komende zaterdag 22 september wacht de uitwedstrijd tegen Quick Boys in Katwijk.
Aanvang: 15.00 uur. Tot dan!

Opstelling ODIN'59: Barry van Dijk(k), Jordi Tiktak, Nicky Eekhout, Jim Hulleman, Mart Willemse, Milo Cremers@, Jeffrey Klijbroek, Nigel Hardenberg, Ahmed al Mahdi (77’ Jurjen Dikker), Eelke de graaf, Thom de Vries (61’ Mitchel Bormann).
Verdere wisselspelers ODIN'59 op de bank: Mike van Vliet (k), Tim van Gelder, Milan Vissie, Billy Tavares, Bas Kansen.

Opstelling Noordwijk: Roy Rondeltap (k), Brayern Bröcker, Maurice van der Neut (77’ Dennis van Rijn), Sabir Achefay (61’ Nick van Staveren), Thomas Reynaers, Raies Roshanali, Tjeerd Westdijk (66. Martijn le Congé), Rob Overvliet, Emiel Wendt @, Guy Smith, Denzel James.