Medhanie Habtemariam

3e divisie A

19 januari 2019 14:30

Maurice Paarhuis

Het eerste van ODIN’59 heeft punten gemorst tegen SteDoCo uit Hoornaar door met 3-2 te verliezen van de hoofdmacht van trainer Gijs Zwaan. De ploeg van Richard Plug begon goed nadat de neergehaalde Thom de Vries de toegekende strafschop zelf onberispelijk in de 17e minuut binnenschoot: 1-0. Nadat ODIN’59 verzuimde de voorsprong uit te bouwen stond het in plaats van 0-2 of 3 opeens 1-1 (25e minuut/Guytano dos Santos). Nadat Nicky Eekhout met rood van het veld was gestuurd nam SteDoCo in de 38e minuut de leiding (2-1: Marlon Pereira). Na rust maakte Bas Kansen echter met een mooie kopbal gelijk (74’). In de slotfase wist SteDoCo toch de punten in eigen huis te houden doordat een vrije trap van Jesse Wielinga (SteDoCo) door een wirwar aan spelers onbegrijpelijk onaangeraakt de verre hoek binnenhobbelde. Einduitslag: 3-2 (rust: 1-2)

Het vlaggenschip van ODIN heeft de goede start van vorige week niet weten te vervolgen.

Onnodig werd verloren van de nummer 5 op de ranglijst, SteDoCo onder leiding van trainer Gijs Zwaan ooit trainer van Richard Plug die toen nog speler was bij FC Dordrecht. De trainer van de thuisclub kon het niet laten naar zijn eigen publiek te roepen dat het frequent coachen van zijn vroegere ‘leerling’ weinig zoden aan de dijk zou zetten. De zeer sympathieke Zwaan, inmiddels 30 jaar actief als trainer, won dit potje voetbal en nam hiermee revanche op de nederlaag destijds in Heemskerk.

ODIN’59 met weer Milo Cremers (hersteld van griep) en Eelke de Graaf (nieuwe kans) in de basis ten koste van Bas Kansen en Mitchel Bormann, begon goed. Na 5 minuten speelde SteDoco op de helft van ODIN maar je voelde dat ODIN dat wilde toelaten. Opeens in 8e minuut na een goede corner een combinatie De Vries–De Graaf had eerstgenoemde meedogenloos moeten schieten maar hij liet dat na. SteDoCo had ook geluk dat een rush van achteruit van Jordi Tiktak na een mislukt een-tweetje met Al Mahdi in schoonheid stierf.

Na een kwartier nam ODIN’59 de leiding nadat de neergehaalde Thom de Vries zelf het vonnis velde en onberispelijk de bal achter goalie Mark Smith knalde: 0-1. ODIN speelde achterin voortreffelijk op buitenspel door tijdig uit te stappen. Verdedigend een lust voor het oog om te zien. Jammer was dat ODIN verzuimde na 24 minuten het duel op slot te gooien. Na een prachtige cross-pass van Ahmed al Mahdi kreeg Thom de Vries een grote kans maar hij verprutste deze door niet op het juiste moment te schieten en zich vast te pingelen. Jammer!

Het had 0-2 moeten staan maar in de plaats hiervan werd het 1-1. Doordat een dubbele dekking aan de zijkant ontbrak bij ODIN kon SteDoCo in de 25e minuut te gemakkelijk voorzetten en kon Guytano dos Santos geplaatst scoren: 1-1.

Door dat tegendoelpunt ging het opeens minder bij de gasten. Door matige opbouw van achteruit en te veel balverlies voorin kon SteDoCo de druk opvoeren op het doel van goalie Barry van Dijk.

Na (opnieuw) balverlies in de voorhoede counterde SteDoCo en leek de ODIN achterhoede de linker spits buitenspel te zetten maar scheidsrechter Paarhuis liet doorspelen. Hierdoor kwam Nicky Eekhout achterin ongewild in contact met zijn opponent Vincent Verheul en kreeg daarvoor rood van scheidsrechter Maurice Paarhuis. Zeer zwaar bestraft. Met een man meer kon Marlon Pereira na een scrimmage de thuisclub aan de voorsprong helpen: 2-1. Na die goal wisselde de onthutste hoofdtrainer Plug meteen Eelke de Graaf voor Mitchel Bormann. Door die wissel ontstond meer gevaar en snelheid maar de wedstrijd leek al gespeeld. In minuut 41 echter toch bijna de 2-2 . ‘Achie’ verlengde op De Vries maar keeper Mark Smith redde magistraal.

Na rust meteen een teleurstelling voor de geelhemden. Thom de Vries greep naar zijn hamstring en moest vervangen worden. Billy Tavares kwam erin en maakte meteen snelheid in de diepte en was gevaarlijk. SteDoCo speelde met een man meer geduldig rond en leek te weten wanneer ze met een man meer op het juiste moment moesten toeslaan en winnen.

Niets was minder waar. Op een gegeven moment werd duidelijk dat ze niet meer wisten hoe de ODIN’59 verdediging te slechten. Na een prachtige diepe voorzet van Billy Tavares kreeg in minuut 73 Ron Scheffer 2 joekels van kansen in één aanval. Goalie Mark Smith redde fabuleus. Vervolgens na een prima corner van Jim Hulleman kwam de vers ingevallen Bas Kansen voor de man en kopte wondermooi de bal achter keeper Smith: 2-2 (74e minuut).

Na druk van SteDoCo en een reeks corners leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel of zelfs een overwinning door de snelle uitvallen van ODIN’59. Toen in de 86e minuut de verder voortreffelijk spelende Jeffrey Klijbroek balverlies leed, kreeg SteDoCo nog een vrije trap op zo’n 30 meter. De vrije trap van Jesse Wielinga werd door een woud van spelers verrassend niet aangeraakt en verdween in de lange hoek. Het is goed om spelers te dekken maar de bal moet ook verdedigd worden. Zo kon SteDoCo toch nog de winst in eigen huis houden en floot de scheidsrechter na een mislukte uittrap van ODIN-goalie Van Dijk maar af. ODIN had misschien wel recht op een gelijkspel maar het werd een teleurstellende 3-2.

Komende zaterdag 26-1-2019 wacht het 3e treffen van ODIN’59 dit seizoen tegen FC Lisse op Sportpark Assumburg. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Aanvang: 14.30 uur. Tot dan!

Opstelling SteDoCo: Mark Smith (k), Etienne Mariana, Wesley Pollemans©, Bryan Jongeneel, Hayri Pinarci, Jesse Wielinga, Joran Schröder, Benjamin van Wanrooij (89. Medhani Redie Habtemaria), Vincent Verheul (89’ Rensey Barradas), Marion Peireira en Guytano dos Santos.

ODIN'59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers, Mart Willemse, Ron Scheffer© (73’ Bas Kansen), Eelke de Graaf (39. Mitchel Bormann), Thom de Vries (58. Billy Tavares), Ahmes al Mahdi, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek en Jim Hulleman.

Verder op de bank bij ODIN’59: Tim van Gelder, Milan Vissie, Mike van Vliet (k), Jurjen Dikker (geblesseerd, begint komende week weer met looptraining). Afwezig: Nigel Hardenberg i.v.m. proefstage in het buitenland.