ODIN ’59 deed wat het moest doen al ging het moeizaam

ODIN ’59 deed wat het moest doen al ging het moeizaam

Alverna (zon)

0 - 2

ODIN 59 1

Thomas van de Worp
36'
36'
Jeffrey Klijbroek (afstandschot)
Arthur van den Eeckhout
44'
Arthur van den Eeckhout
46'
Sven van Gelder
Derek de Bruijn
67'
Dennis Arts
Lennart van den Peppel
74'
Jens Arnouts
Thomas van de Worp
83'
Thomas van de Worp
83'
92'

Competitie

kwalificatieronde 1 BV

Datum

18 augustus 2018 17:00

Scheidsrechter

T.R. Winkel

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

De 1e voorronde van het KNVB-bekertoernooi bracht ons naar een onbekende tegenstander; Alverna, voetballend in de zondag 1e klasse C, district Zuid 1. Een busreis van bijna 2 uur naar het mooi gelegen sportpark “Het Bospad” in Wijchen, onder de rook van Nijmegen. Alverna had zich voor het “grote” bekertoernooi geplaatst door vorig seizoen tot de halve finale van de districtsbeker door te dringen. Het is lastig voetballen tegen een tegenstander die niets te verliezen heeft omdat de verwachting is dat een ploeg die twee afdelingen hoger speelt “gewoon” wint. Zo makkelijk ging het echter niet, ODIN ’59 was wel de bovenliggende partij doch kon dit niet in doelpunten uitdrukken. Pas in de 35e minuut wist Jeffrey, na een mooie aanval, met een schitterend afstandschot doelman Robert Zaalman te passeren. Ofschoon er achterin vrijwel niets werd weggegeven bleef het spannend omdat de magere 1-0 voorsprong gehandhaafd bleef en de Alvernianen langzamerhand doorkregen dat er wellicht toch iets te halen viel. Pas in de 91e minuut scoorde Mitchel met een mooie stiftbal de bevrijdende 2e treffer.

Hoewel ODIN ’59 zoals verwacht de touwtjes in handen had, was de eerste kans voor de thuisspelende ploeg. Een foutje achterin leverde een vrije schietkans op maar het schot verdween gelukkig aan de, voor ons, goede kant van de paal. Met de schrik vrijgekomen en een signaal dat we bij de les moesten blijven. Niet veel later was het Nigel die een mogelijkheid kreeg de score te openen. Hij was de keeper al voorbij doch te ver van het doel gekomen probeerde hij uit moeilijke hoek te scoren waar het terugleggen van de bal waarschijnlijk meer opgeleverd zou hebben. Zo kabbelde de wedstrijd verder, de geel-blauwen dicteerden, de rood-witten liepen er achteraan zonder dat er grote kansen gecreëerd werden. Tot zo’n tien minuten voor het rustsignaal, een vloeiend verlopen aanval via de rechterkant bracht de bal bij Eelke die deze panklaar teruglegde op de opkomende Jeffrey. Met een diagonale pegel verdween het leder snoeihard tegen de touwen. Voordat keeper Zaalman kon reageren kon ie enkele seconden later de bal achter zijn eigen doellijn oprapen. Eindelijk was de verdiende voorsprong een feit en moest Alverna wel komen om kans om beker-succes te behouden. Af en toe deelden ze een plaagstootje uit maar Milo, Jim en Nicky heersten achterin zodat Barry nauwelijks in problemen werd gebracht. Vlak voor het rustsignaal mochten de Bospad-bewoners een vrije trap nemen aan de rand van het veld ter hoogte van de helft van onze speelhelft. Hoog kwam de bal voor ons doel en in een split-second kreeg Alverna-aanvaller Arthur van den Eeckhout ineens last van het “Ron Zwerver syndroom” en smashte de bal als een volwaardig volleybal-international achter Barry in het doel. Gelukkig was deze actie de goed leidende arbiter Thom Winkel niet ontgaan, keurde de treffer af en beloonde de smash met een gele kaart.

Na de thee hetzelfde beeld, ODIN ’59 bleef de bovenliggende partij maar hoe langer het tweede doelpunt uitbleef, hoe meer Alverna de gedachte kreeg dat er wellicht meer te halen viel. Sterker nog, het initiatief werd uit handen gegeven en de Gelderlanders kwamen dreigender voor ons doelgebied. Halverwege de 2e helft bracht Alverna-trainer/coach en oud NEC-prof Jeffrey Kooistra twee verse krachten in en ruilde 2 x 1,70 meter tegen 2 x 1,95 meter. Meer lengte voorin met de bedoeling de hoge bal in ons strafschopgebied te zwiepen. Een alles-of-niets offensief omdat wij nalieten de score verder uit te bouwen. Voordeel was dat men achterin meer ruimte moest weggeven en hiervan wellicht geprofiteerd kon worden. De grootste kansen waren dan ook voor ons en met kunst- en vliegwerk werden inzetten van Thom en Nigel uit het doel gehouden. Terecht werd een rake kopbal van Milo wegens leunen afgekeurd. Het bleef maar 0-1, ook nadat een knappe actie van Eelke op de paal eindigde. Na het begin van de pompen-of-verzuipen actie door Alverna waren de mooiste kansen voor ons doch wilde de bal er maar niet in. Inmiddels was de blessuretijd aangebroken en leek het alsof wij met onze hakken over de sloot de wedstrijd naar een goed einde konden brengen. Gelukkig werd de ruimte tussen de hakken en de sloot wat groter toen Mitchel (ingevallen voor Mart) na een uitstekende steekpass van Nigel met een “stiffie à-la Bergkamp” de marge eindelijk op 2 bracht, pfffffff !!! Letterlijk en figuurlijk was de wedstrijd meteen gespeeld. Niet veel later klonk het eindsignaal en hadden we ons definitief geplaatst voor de 2e voorronde van de KNVB-beker.

Aanstaande woensdag, 22 augustus, staat Dongen (3e divisie zondag) te trappelen om ons pootje te lichten. Zij hebben geen bekerverplichtingen achter de rug want waren voor de 1e voorronde vrijgeloot. Wat zou het fantastisch zijn als we hen ook aan de kant kunnen zetten en ons plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Daar gaan we vanuit al zal het scherper moeten gaan dan tegen Alverna.


Alverna : 

Robert Zaalman (k), Job Gielen, Jari van Ginkel, Mels Lantang, Levi Raja Boean, Derek de Bruijn © (67’ Dennis Arts), Arthur van den Eeckhout (46’ Sven van Gelder), Thomas van de Worp, Mats Hegman, Lennart van de Peppel (73’ Jens Arnouts) en Tjalling Kamerman.

ODIN ’59 :

Barry van Dijk, Jordi Tiktak, Milo Cremers ©, Mart Willemse (86’ Mitchel Bormann), Nigel Hardenberg, Jurjen Dikker (65’ Milan Vissie), Eelke de Graaf, Ahmed Abdallah al Mahdi (65’ Thom de Vries), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek en Jim Hulleman.

Gele kaarten :

34’ – Thomas van de Worp (Alverna)
43’ - Arthur van den Eeckhout (Alverna)
83’ – Thomas van de Worp (Alverna)
83’ – Mart Willemse (ODIN ’59)

Rode kaart :

83’ – Thomas van de Worp (Alverna, 2x geel)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!