ODIN’59 handhaaft zich op de derde positie van de hoofdklasse A!

ODIN’59 handhaaft zich op de derde positie van de hoofdklasse A!

Volendam rkav 1

0 - 3

ODIN 59 1

Competitie

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

Datum

4 mei 2013 14:30

Scheidsrechter

Prooi, C.

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Op hoofdklasse niveau wist ODIN’59 R.k.a.v. Volendam in eigen huis nog nooit te verslaan. Vandaag echter, met de derde periodetitel in zicht, kwam ODIN’59 na 90 minuten, op het sportpark aan de Julianaweg, als sterkste uit de bus en verstevigde daarmee de derde positie op de ranglijst. Ogur Kaya schreef namens ODIN’59 alle treffers op zijn naam. Einduitslag; 0-3.

 

Met enkele grote kansen in de openingsfase via Rik Stals, Ogur Kaya en Tim Groenewoud, was daarna Volendam de meest dreigende ploeg. De selectie van trainer Marcel Keizer creëerde ook nu weer talloze kansen, maar de opbrengst was nihil. Zoals ook vaker dit seizoen liet de thuisploeg het behoorlijk afweten toen de mogelijkheden voor het oprapen lagen. ODIN’59 doelman Barry van Dijk hield zijn team het eerste bedrijf op de been en deed waar die al het hele seizoen goed in is; het voorkomen van tegentreffers. Ook nu bleek Van Dijk bepalend voor het verloop van de wedstrijd. De goalie liet geen steken vallen en baande de weg vrij voor de knappe winst van ODIN’59.

Na een dik halfuur bleek Kaya in tegenstelling tot de opponent wel trefzeker en met een fraaie actie passeerde hij keeper Tol, 0-1. Vlak voor rust was Cees Keizer nog behoorlijk dichtbij de gelijkmaker, maar Van Dijk tolereerde deze middag geen enkele tegentreffer.

 

Slechts enkele minuten na de thee verdubbelde Kaya de Heemskerkse voorsprong. Een prima inzet van Stals werd in eerste instantie gepareerd, maar doelman Tol zag de bal weg glippen waardoor de attente Kaya zijn tweede treffer van de  middag kon aantekenen, 0-2. De uitstekende Heemskerkse start van het tweede bedrijf bracht Volendam behoorlijk uit evenwicht, waardoor Tim Groenewoud de marge nog had kunnen vergroten. In de eindfase van het duel bracht een prima solo van Groenewoud Stals in stelling waarbij de directe confrontatie met keeper Tol een penalty opleverde voor ODIN’59. Ogur Kaya liet Tol vanaf 11 meter kansloos en tekende voor zijn derde treffer van de middag.

 

In de slotfase pareerde Van Dijk een knappe poging van Sonny Tol en hield daarmee zijn doel brandschoon. Met nog één duel te gaan is ODIN’59 nog steeds in de race om de derde en laatste periodetitel van het seizoen. Een domper voor ODIN’59 trainer Mark Evers is de schorsing voor verdediger Milo Cremers. Hij stond op scherp en pakte een gele kaart, waardoor de laatste competitiewedstrijd aan zijn neus voorbij gaat.

 

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Hols, Koops, Cremers, Klijn, Stals, Verwey, Groenewoud, Bronkhorst, Kaya, Goyers.

Basiself Volendam: K.Tol, Molenaar, Koning, Jonk, Jonkerman, Hidden, Keizer, Visscher, J.Tol, Veerman, S.Tol.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!