ODIN 2 kampioen Reserve Hoofdklasse A seizoen 2018-2019

GVVV 2

Hoofdklasse A

18 mei 2019 12:00

T. (Thijs) Groot

Het tweede van ODIN’59 heeft zich afgelopen zaterdag 18 mei 2019 gekroond tot de beste van de Reserve Hoofdklasse A en is ten koste van laagvlieger GVVV uit Veenendaal kampioen geworden van zijn klasse met een 6-0 thuisoverwinning. De doelpunten in deze kampioenswedstrijd kwamen op naam van Niels Jager (2 keer), Frits Kramer (2 goals), Bas Nagel & Yeray Calle Aragones.

Het tweede stond dit seizoen voor het eerst onder leiding van clubicoon/trainer Richard Klijn die ook voor volgend seizoen heeft bijgetekend. De ploeg haalde uit 25 wedstrijden 64 punten met 92 gescoorde doelpunten voor en 23 tegen en is met nog 1 wedstrijd te spelen niet meer in te halen.

Na een vorig seizoen waarin ODIN 2 naast de prijzen van kampioenschap en de beker greep dan nu eindelijk de beste van hun klasse. De kampioen van vorig jaar, RKAV Volendam, staat tweede met nu 59 punten.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het onlangs overlijden van Ruud Halbersma, vader van 1 van de spelers van ODIN 2, Stef Halbersma.

Op deze mooie maar warme wedstrijdmiddag was het naast deze 1 minuut stilte indrukwekkend dat de eerste elftalspelers een erehaag met fakkels vormden bij het betreden van het tweede van het veld vóór deze wedstrijd.

Het was een sportief treffen met GVVV en het was ODIN’59 dat speelde op de helft van de tegenstander. Voor rust had doelman Mike van Vliet zowat niks te doen en dat gold na de thee voor goalie Sven Koning.

In de derde minuut van de wedstrijd was het meteen raak. Niels Jager die dit seizoen tot nu toe 28 keer scoorde omspeelde enkele tegenstanders inclusief de keeper en schoof al snel de openingstreffer achter de Veenendaalse doelman Joshua van den Berk: 1-0.

Milan Vissie vandaag geposteerd op linksbuiten tartte de Veenendaalse doelman met ingedraaide afstandsschoten maar bleef over de gehele wedstrijd wel droogstaan. De 0-2 was een juweeltje. Stan de Boer kwam tot een 1-2 met Milan Vissie en deze zette mooi voor op spits Frits Kramer die de hoek voor het uitkiezen had: 2-0.

Na ruim een half uur spelen maakte Niels Jager zijn tweede en de 3-0 in de wedstrijd. Het leek wel een schiettent maar een aantal kansen werd door de geelhemden gemist.

Na de thee liet ODIN bij vlagen zien waarom ze de beste in deze klasse zijn. Bas Nagel scoorde de 4-0 na een mooie doorkopbal van Frits Kramer. Alles speelde zich af op de helft van GVVV en 6 minuten voordat de probleemloos fluitende scheidsrechter Thijs Groot affloot kreeg Bas nog een publiekswissel omdat hij aan het eind van dit seizoen na vele plezierige voetbaljaren stopt bij ODIN 2. Frits Kramer scoorde de 5-0 (staat nu op 30 treffers) en de ingevallen Yeray Calle Aragones maakte er met een strak schot 6-0 van.

De vreugde na de wedstrijd was groot. Eindelijk: het tweede in de prijzen met bloemen, vreugde en rijkelijk vloeiende champagne (en bier). Gefeliciteerd!

Basis-opstelling ODIN’59: Mike van Vliet (k)(46’ Sven Koning/k), Twan van Tunen (46' Timo v.d. Lugt), Stan de Boer, Stef Halbersma, Tim van Gelder, Milan Vissie (56' Bas Kansen), Stefan van Dijk @, Mathijs Krijgsman, Bas Nagel (84' Roy Benning), Frits Kramer (65' Yeray Calle Aragones), Niels Jager.

GVVV: Joshua van den Berkt (k), Jesper van Laar, Joachim Loggers@, Thijs Robbertsen, Dennis Donkervoort, Patrick Jagers, Daan Hake, Aron Ribbers, Jaouad Bakali, Dave van den Berg.

Verder op de bank bij ODIN’59: Mitchell Edam, Maurice Blokzijl, Jimmick de Bie, Sherjhun Sambo, Miloud Weijers.

Leiders: Rob Hartman, Charles v.d. Water
Verzorger: Piet van Duivenvoorde.