ODIN 59 2

Hoofdklasse A

2 maart 2019 12:00

R. (Ruben) Jonker

Het tweede heeft de eerste prijs binnen en nestelt zich tegelijkertijd voor de derde keer dit seizoen bovenaan de reserve hoofdklasse. Door de 1-3 overwinning én de 4-2 nederlaag van lijstaanvoerder Volendam 2 een paar kilometer verderop bij Swift, passeren de mannen van Richard Klijn opnieuw de Wijdbroeken uit Volendam. daarnaast voldeed ODIN'59 2 aan de opdracht om de drie punten te pakken en zo de tweede periode op te eisen.

Met een enigszins aangepast elftal begon het tweede op een zonnig sportpark De Toekomst aan de lastige uitwedstrijd tegen de Amsterdamse godenzonen. Jimmick de Bie en Maurice Blokzijl zijn nog steeds niet wedstrijdfit en Miloud Weijers wordt al het hele seizoen geteisterd door een hardnekkige blessure. Doelman Sven Koning stond wel als wisselspeler op het formulier maar kampt ook met een blessure en topscorer Frits Kramer is net terug van een blessure en begon zaterdag ook op de bank.

Het was in de beginfase dus even zoeken waardoor Ajax een paar goeie kansen kreeg om de score te openen. Zo schoot Timo van Roemburg over en de snelle Kevin Owusu Asare een inzet voorlangs bij sluitpost Mike van Vliet. Na een kwartier spelen was het bij de eerste de beste kans van ODIN'59 wel raak. Door goed door te jagen verspeelde Ajax de bal en via Tim van Gelder kwam Niels Jager in scoringspositie en schoot Jager de 0-1 achter doelman Ruben Zandwijken.

Lang konden de geel/blauwen niet van de voorsprong genieten want 2 minuten later ontsnapte Owusu Asnare rond de middenlijn aan verdedigers Stef Habersma en Stan de Boer. Op zo'n moment kun je twee dingen doen: of ten koste van een rode kaart aan de noodrem trekken of vertrouwen op je doelman. Beide kozen gelukkig voor het laatste maar helaas was Van Vliet niet in staat om de rappe spits van het scoren af te houden (1-1).
Na ruim een half uur greep trainer Klijn in en haalde hij Mitchell Edam (enigszins aangeslagen door een eerder in de wedstrijd geïncasseerde keiharde bal op zijn hoofd) naar de kant en bracht middenvelder Bas Nagel in de ploeg. Tot de rust veranderde er niets aan de score.

In de rust besloot Klijn toch zijn topscorer Frits Kramer in te brengen ten koste van Yeray Calle Aragones en dat resulteerde binnen één minuut al voor de 1-2. Rechtsback Mathijs Krijgsman kon opstomen en vond Kramer die eerst nog even moest controleren maar vervolgens vol overgave uithaalde en de keeper het nakijken gaf.

Ajax probeerde nog wel langszij te komen en creëerde wel een aantal kansen maar de defensie van ODIN'59 voorkwam de gelijkmaker.
De 1-3 kwam ook van de voet van Frits Kramer. Bijna halverwege de tweede helft speelde Milan Vissie met een uitstekende assist Kramer vrij en schoot de ODIN-spits de gasten op een comfortabele 1-3 voorsprong.
De Heemskerkers controleerden het restant van de wedstrijd, trokken de overwinning over de streep en wisten door deze overwinning en dus het winnen van de tweede periodetitel zich net als in voorgaande jaren te plaatsen voor het KNVB districtsbeker toernooi van volgend seizoen.

De eerste prijs is dus binnen en toen even later het nieuws doorkwam dat Volendam 2 tegen een pijnlijke nederlaag was opgelopen bij Swift 2 (2-4) was de blijdschap compleet. ODIN’59 2 voert met één punt voorsprong de ranglijst weer aan. Maar die prijs wordt pas na de resterende negen wedstrijden verdeeld. Volgende week wacht de uitwedstrijd (opnieuw in Amsterdam) tegen rode lantaarndrager DVVA.

Opstelling ODIN’59 2: Mike van Vliet (k), Mathijs Krijgsman, Stan de Boer, Stef Halbersma, Tim van Gelder, Stefan van Dijk@, Bas Kansen, Milan Vissie, Yray Calle Aragones, Niels Jager en Mitchell Edam.

Opstelling Ajax 2: Ruben van Zandwijken (k), Marthijn Knippenberg, Toer Bouwman, Niels van der Steen, Jeremy van Eijsden, Steffan Hoogland, Kevin Owusu Asare, Gianni Rellum, Jamahl van Gönter, Timo van Roemburg@ en Rio Uhlenbeek.

Wissels ODIN’59 2: Sven Koning (k), Roy Benning, Bas Nagel, Sherjhun Sambo, Timo van der Lugt, Frits Kramer en Twan van Tunen.

Wissels Ajax 2: Scott van Diggelen (k), Seth Sarpong en Cequinio Esajas.

Voor een mooi fotoverslag van Rob van Vliet van Ajax klik hier.