ODIN’59 pakt ondanks verlies toch de 3e periodetitel!

ODIN 59 1

0 - 2

Huizen 1

Competitie

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

Datum

11 mei 2013 14:30

Scheidsrechter

Burg, P.N. van der

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464Een ondenkbaar scenario bracht deze middag toch de derde periodetitel naar Heemskerk. Weliswaar aan kop in de derde periode moest ODIN’59 nog wel winnen van s.v. Huizen om de 3e periodetitel op de meest voor de hand liggende wijze in de wacht te kunnen slepen. Bij verlies was de ploeg van trainer Mark Evers afhankelijk van het resultaat van DOVO, de nr. 2 van de competitieranglijst. DOVO blameerde deze middag echter tegen laagvlieger ARC (4-1 verlies) waardoor ODIN’59, ondanks de nederlaag tegen Huizen, toch de derde periodetitel op haar naam schreef en daardoor het seizoen met de nacompetitie om promotie naar de zaterdag topklasse kan verlengen.

 

Het allerlaatste spektakelstuk tegen Huizen liep uit op een fiasco voor de Heemkerkers. Geholpen door een bedenkelijke arbitrage verloor ODIN’59 met 0-2 van de equipe van scheidend trainer Tijs Schipper, die door de 1-3 winst van VVA’71 op hekkensluiter DTS Ede op een 7e plek bleef hangen. Het duel tegen s.v. Huizen verliep voor ODIN’59 verre van ideaal, want na de openingsfase keek trainer Evers al tegen een 0-2 achterstand aan.

 

Een aangeschoten handsbal van Tim Groenewoud, dik buiten de zestien, werd door scheidsrechter Van der Burg vanaf 11 meter bestraft waarbij Guido de Graaf de openingstreffer voor zijn rekening nam, 0-1. Nog binnen het kwartier verdubbelde De Graaf de Huizense voorsprong met een counter, voorbereid door de razendsnelle Gilermo Pengel, 0-2.

 

Daarna kwam de thuisploeg pas goed op gang, maar niet goed genoeg voor de aansluitingstreffer. Kansen regen zich aaneen via Ogur Kaya (naast), Rik Stals (hoog over) en Ibi Akkabi (voor de lijn weggehaald door Wouter Vente). De Heemskerkers bleven dreigend tot aan de rust en het was ronduit verbazingwekkend dat de aansluitingstreffer niet gevonden werd, want Stals schoot hard naast het doel van keeper Willemse en in de eindfase voor rust lobte Timothy Verwey slechts een fractie over de lat van Huizen.

 

Wat Volendam vorige week niet lukte scheen ODIN´59 nu toebedeeld te zijn. De ingevallen Denzel Meijer leek het tij te keren, maar ook hij was deze middag niet trefzeker. Net als Ogur Kaya, het vorige duel tegen Volendam nog de grote man met 3 treffers. Kaya maakte het doelman Willemse nog wel lastig in het laatste halfuur. Toch niet lastig genoeg echter om Willemse te kunnen passeren, ondanks een schijnbare treffer een kwartier voor het eindsignaal. Arbiter Van der Burg oordeelde echter dat Kaya vanuit buitenspelpositie was gestart.

 

Na afloop van het duel had de formatie van Mark Evers toch nog wat te vieren. Het verlies van DOVO tegen ARC bleek voldoende om de winst van de derde periode in de wacht te slepen. ODIN´59 houdt daarmee zicht op promotie naar de zaterdag topklasse. ODIN´59 eindigde deze competitie op een knappe vierde plek van de hoofdklasse A. Richard Klijn, die na dit seizoen afscheid neemt van de selectie van ODIN´59, werd voorafgaande aan het duel met Huizen gehuldigd voor zijn grote bijdrage aan het succes van de Heemskerkse vereniging.

  

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Hols, Koops, Klijn, Van ’t Hof, Stals, Verwey, Groenewoud, Bronkhorst, Kaya, Akkabi.

Basiself Huizen: Willemse, I. Etwy, Vente, Heerings, Klein, Van Kammen, Pengel, De Graaf, Limon, Elshot, R. Etwy.Severijnse Dakbedekkingen b.v.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!