Oussama Siali

1e ronde (64) BV

25 september 2018 19:45

Robin Gansner

Op een heerlijke avond met een leuke voetbalsfeer op Sportpark Assumburg heeft het eerste van ODIN’59 de volgende ronde van KNVB beker weten te bereiken ten koste van een andere Derde Divisionist: FC Lisse. Uitslag: 1-0 (rust: 1-0). Matchwinnaar werd ODIN-middenvelder Jurjen Dikker die na een verre inworp van Jim Hulleman en een doorkopbal van Milo Cremers het projectiel in een rebound achter Lisse-keeper Erik Cummins wist te knallen. Zelfs nadat Jeffrey Klijbroek in de 84e minuut voor de tweede keer geel en dus rood kreeg van scheidsrechter Robin Gansner en zeer teleurgesteld moest inrukken vocht zich het restant van de Gele Leeuwen de laatste 10 minuten van de wedstrijd naar een overwinning die hen in een situatie brengt dat de geelhemden bij de laatste 32 teams zitten van de KNVB-beker. Aanstaande zaterdagavond zal de loting verricht worden en duidelijk worden wie de volgende tegenstander van ODIN’59 zal gaan worden.

Voor rust begon ODIN’59 aftastend aan deze bekerwedstrijd en na 10 minuten had FC Lisse al 4 corners mogen nemen. De zeker voor rust uitstekend draaiende middenvelder Jeffrey Klijbroek zette met een pass uit de draai de opstomende Jordi Tiktak bijna oog in oog met Lisse-doelman Erik Cummins. De ODIN-rechtsback strandde echter ter hoogte van de zestien meter voor het Lisse doel. Twee minuten later ranselde de uitblinkende ODIN’59-doelman Barry van Dijk een afstandschot uit zijn doel van rechtsbuiten Milton Klooster. Wat een  magistrale reactie. Ook in de daaropvolgende corner werd FC Lisse gevaarlijk door een kopbal maar Van Dijk stond weer als een dijk te keepen.

Er ontstond voor rust een leuke open wedstrijd waarin beide ploegen kansen probeerden te creëeren. Vaak kwam FC Lisse er echter centraal achterin (Hulleman-Cremers-Eekhout) bij ODIN’59 niet doorheen en de Lissenaren werden naar de zijkanten gedwongen waarna het een flink aantal corners op hun conto kreeg maar geen doelpunten. De ODIN’59 supporters stonden als een huis achter hun ploeg en honoreerden een moment van grote inzet van Ahmed al Mahdi met een mooi applaus. Positief om te zien hoe ‘Achie’ zich steeds verder als complete voetballer weet te ontwikkelen en zijn populariteit binnen de club toeneemt. Als voetballiefhebber is het ook fantastisch om te zien hoe Nicky Eekhout zo steriel een sliding weet te maken en correct de ploeg in balbezit brengt.

Milo Cremers kopte nog een hoekschop van Jeffrey Klijbroek rechtstreeks in de handen van keeper Cummins. Linksback Mart Willemse had zijn handen vol aan de dreigende Milton Klooster maar de ODIN-back hield stand. Totdat hij een sliding te laat inzette en zich hierdoor zou blesseren. Mart Willemse zou daardoor het 2e bedrijf moeten missen en zich in de rust moeten laten vervangen door Tim van Gelder.

Vlak voor rust dan nog bijna de 2-0 door net geen eigen goal van FC Lisse op een voorzet van Jordi Tiktak.
De bal ketste op de lat en viel daarna gelukkig voor de bezoekers in de handen van keeper Cummins.

Na de thee moest bij ODIN’59 back Mart Willlemse met een blessure in de kleedkamer achterblijven en hij werd in de 2e helft verdienstelijk vervangen door Tim van Gelder.
Na een goede eerste helft kon ODIN’59 na rust het spel echter niet meer maken en viel terug.
Zou het 1-1 worden of konden de geelhemden de voorsprong uitbouwen naar 2-0?
Lisse bleef in ieder geval zoeken naar de gelijkmaker en trainer Robbert de Ruiter gooide er in de 66
e minuut van de wedstrijd 2 verse krachten in. Na 3 kwartier voetballen ranselde Van Dijk met een mooie save een afstandschot van Lisse uit zijn doel. FC Lisse moet er wanhopig van zijn geworden.

In de laatste fase kwam ODIN met 10 man te staan door een 2e gele kaart voor Klijbroek. Scheidsrechter Gansner vond dat de sympathieke Klijbroek de bal te lang vasthield na een gefloten buitenspel geval. Het is dan jammer dat een ‘schone’ speler die gemiddeld ‘anderhalve overtreding’ per wedstrijd maakt voor zo’n vergrijp naar de kleedkamer wordt gestuurd.

In de 80e minuut een prima actie van back Tim van Gelder die Thom de Vries vrij voor de goal zette maar zijn inzet met binnenkant schoen bij hun keeper zag stranden. De slotfase was meer dan spannend. Lisse ging tot en met de blessuretijd va-banque spelen en bij ODIN betekende dat ‘alle hens aan dek’. Oussama Siali bleef de ODIN-achterhoede uittesten. ODIN kroop nog ver in blessuretijd (93’) door het oog van de naald toen Rik Vermeulen op de ODIN-lat mikte waarna scheidsrechter Robin Gansner het voor de Heemskerkers bevrijdende eindsignaal blies.

Het eerste schrijft weer geschiedenis en de blijdschap was groot. En nu maar wachten wie als volgende tegenstander in de koker zit. Het programma staat niet stil want ODIN speelt zaterdagmiddag de competitiewedstrijd tegen SteDoCo. Hoofdtrainer Plug zal deze wedstrijd moeten overslaan want een medische ingreep (knie) noopt hem de coaching komende zaterdag aan assistent-trainer Peter van der Slikke en de verdere staf over te laten. Het zou mooi zijn als het team het genezingsproces zou bevorderen met een geschonken overwinning aan hoofdtrainer Richard Plug tegen de club uit Hoornaar.

In de competitie zullen we FC Lisse nóg twee keer tegenkomen.
Dan zal je er wéér moeten staan.
Maar eerst de komende wedstrijd (competitie) op 29-9-18 tegen SteDoCo.
ODIN’59-SteDoCo op Sportpark Assumburg aanstaande zaterdag begint om 14.30 uur.
U bent van harte welkom!

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Nicky Eekhout, Jim Hulleman, Milo Cremers@, Mart Willemse (46’ Tim van Gelder), Jurjen Dikker (74’ Milan Vissie), Jeffrey Klijbroek, Thom de Vries (81’ Billy Tavares), Ahmed al Mahdi, Eelke de Graaf.

FC Lisse: Erik Cummins (k), Leroy Oehlers, Justin Valk, Bert Koomen, Boys Stevens (76’ Oussama Siali), Kevin van der Zwet@, Mark de Moor, Lars Rauws, Milton Klooster, Rowdy van der Putten (67’ Bas Buimer), Luca Tarani (67’ Rik Vermeulen).

Verdere wisselspelers op de bank bij ODIN’59: Mike van Vliet (k), Ron Scheffer, Nigel Hardenberg, Bas Kansen, Mitchel Bormann, Stan de Boer.