ODIN’59 wint ruim van RKvv Velsen (oefenduel: 1-7)

Velsen Rkvv 1 (zon)

1 - 7

11 september 2018 20:00

Hâlis Murat Küçükerbir

Dinsdagavond heeft ODIN’59 in een zinvolle oefenwedstrijd met 1-7 gewonnen van zondag eerste klasser RKvv Velsen uit Driehuis. De Heemskerkse doelpunten kwamen vóór de thee op naam van Stef Halbersma (18’), Thom de Vries (36') en Mitchel Bormann (40'). Na rust scoorden: 0-4 Billy Tavares (71'), 1-5 Jurjen Dikker 0-5 (85’), 1-6 Mitchel Bormann (87’) ede 1-7 door Niels Jager (89’). Voor vv Velsen werd de eer gered door Casper Sintenie (78’).

Op een dinsdag(avond) waarop zeventien jaar geleden in New York heel wat anders aan de hand was (9/11) heeft een gedeelte van de A-selectie van ODIN’59 geoefend tegen een selectie-formatie van eersteklasser vv Velsen. Het werd een leuke oefenpot waarbij ODIN’59 een maatje te groot bleek alhoewel de uitslag ook zo hoog kon eindigen doordat Velsen een aantal kansen op onbegrijpelijke wijze liet liggen. De ODIN-selectie van vanavond was voor het eerst uitgedost met een nieuw wit-rose ‘uit’-tenue en kon door het missen van die kansen de uitslag na rust verder uitbouwen. Misschien is het ook de mazzel van de winnaar.

Op deze milde herfstavond ‘ademde’ het Velsencomplex/Sportpark Driehuis aan de Wolff en Dekenlaan voetbal. De van oorsprong katholieke voetbalvereniging komt uit Driehuis maar behoort tot de gemeente VelsenZij traden aan in het voor ODIN vertrouwde geel-blauw. Het Velsenteam oogde nog jong en het lijkt erop dat de oud Jong-AZ-coach Martin Haar begint aan de basis van alle voetbalbedoelingen: technisch/tactisch etc. Terwijl de gretig instruerende ODIN hoofdtrainer Richard Plug verbaal de wedstrijd vanaf de zijlijn volgde, stond de Velsen-hoofdtrainer op de hoek van het veld met distantie maar niet minder scherp de wedstrijd te observeren. Velsen werd vanavond overigens vanaf de bank gecoacht door assistent-trainer Marcel Looy.

ODIN’59 had er zin in deze voetbalavond. Er werd aardig gebald en de van een blessure terugkomende Ron Scheffer maakte met 1 helft voetbal zijn rentree.

Na bijna 20 minuten was het raak. Na een goede corner van de goed draaiende Milan Vissie kopte de helemaal vrijstaande verdediger Stef Halbersma de bal in de touwen: 0-1. Niet lang hierna liet Velsen-nummer 9 (Jesse van der Meer) een kans op de gelijkmaker liggen voor het doel van keeper Mike van Vliet en schoot hoog over. Daarna volgde een gevaarlijk afstandschot van Rens Greveling (Velsen)Die kogel had meer verdiend. Aan de andere kant liet Thom de Vries de 0-2 noteren door een terugspringende bal resoluut af te ronden. In de 40e minuut een scrimmage voor het Velsendoel en een frommelgoal voor ODIN’59 van de gevaarlijke voorwaarts Mitchel Bormann: 0-3. ODIN had daarna nog mazzel omdat de lat redding bracht na een pegel van de nummer 4 van vv Velsen: Guus Rijs.

Rust

Na de thee wisselde trainer Richard Plug meteen 3 spelers. Jurjen Dikker, Niels Jager en Mathijs Krijgsman kwamen voor Stan de Boer, Stef Halbersma en Ron Scheffer. Thom de Vries kreeg meteen een mooie kans maar de Velsen-keeper pareerde. Niet lang hierna miste Guus Rijs opnieuw voor de goal van Mike van Vliet. ODIN speelde na rust in een hoger tempo.

In minuut 63' een prima actie van Niels Jager die de bal panklaar teruglegde op Milan Vissie. Vissie knalde met een geplaatst schot van zo'n 25 meter keihard op de lat. Dat was bijna de 0-4! Nadat scheidsrechter Küçükerbir goed de voordeelregel toepaste, scoorde Billy Tavares na goed voorbereidend werk van middenvelder Bas Kansen de 0-4. Vervolgens de eretreffer van helemaal vrijstaande Casper Sintenie van Velsen. Hij scoorde in de rebound tegen nadat daarvóór hun spits helemaal vrij stond: 1-4. Middenvelder Milan Vissie zette Niels Jager nog eens vrij voor de keeper. Helaas miste Niels (76’).

Toch werd er de laatste tien minuten nog drie keer door ODIN gescoord. Vijf minuten voor tijd de 1-5, een doelpunt van Jurjen Dikker goed voorbereid door Billy Tavares. Vervolgens de 1-6 van Mitchel Bormann die met een afstandschot de bal snoeihard in het dak van het doel roste. In de 89e minuut alsnog een doelpunt (1-7) van de hardwerkende Niels Jager voorbereid door Mitchel Bormann. Vervolgens floot de goed leidende schreidsrechter Küçükerbir het eindsignaal van deze leuke en zinvolle oefenpot.

Opstelling ODIN'59Mike van Vliet (k), Mitchel Bormann, Stan de Boer (46’ Mathijs Krijgsman) Ron Scheffer© (46’ Jurjen Dikker), Stef Halbersma (46’ Niels Jager)Tim van Gelder, Milan Vissie, Bas Kansen, Ahmed al Mahdi (73’ Stef Halbersma), Billy Tavares en Thom de Vries (73’ Stan de Boer).