85'

Groep 1 1e KO ronde groep 1

24 oktober 2018 20:00

Marcel van Damme

Vanaf de aftrap was al meteen duidelijk dat de beloften van ODIN'59 een maatje te groot waren voor derdeklasser Volendam zondag 1. De mannen van Richard Klijn dicteerden de wedstrijd en hadden bij rust eigenlijk al dik voor moeten staan, maar omdat een spervuur van kansen slechts één treffer opleverde van de zelden scorende aanvoerder Stefan van Dijk. stond na er 45 minuten een magere 0-1 op het symbolische scorebord. Na rust liepen de bezoekers gestaag uit naar 0-5, waarmee het bekeravontuur een vervolg krijgt

Direct na het eerste fluitsignaal op het tweede veld van de gastheren reeg ODIN'59 2 een flink aantal kansen aaneen echter nog zonder resultaat. Er waren mogelijkheden voor Billy Tavares, Thom de Vries en Frits Kramer maar de spitsen hadden het vizier nog niet op scherp staan. Na een minuut of tien werd De Vries de diepte ingestuurd maar nadat de eerste inzet werd geblokt lukte het ook niet om de rebound achter keeper Robin van Santen te schieten. De thuisploeg was tot dat moment nog nauwelijks op de helft van ODIN'59 2 geweest. De eerste mogelijkheid voor de Oranje brigade viel na een klein kwartier te noteren maar hoe goed bedoeld het schot ook was, de bal vloog huizenhoog over de goal van Mike van Vliet.

Halverwege de eerste helft was het dan toch raak toen Stefan van Dijk het goede voorbeeld gaf en een fraai klaargelegde bal van Niels Jager in het net schoot (0-1). Na de goal liet ODIN'59 het touw wat onnodig vieren waardoor de thuisploeg met iets meer vertrouwen begon te voetballen, dit duurde echter niet lang en zo'n 5 minuten voor rust trok ODIN'59 de teugels weer aan. Eerst was het Mitchel Bormann die een voorzet van Tavares via een tegenstander op de lat schoot en even later was het Kramer die doelman Van Santen op zijn weg vond, waardoor we gingen rusten met een magere 0-1 stand.

Doordrukken en de zege veilig stellen

Direct na de thee zette ODIN'59 weer aan en na een prima assist van Thom de Vries kon Tim van Gelder de 0-2 binnen schieten. Vervolgens leek Volendam iets terug te doen maar Mike van Vliet, die vandaag weinig te doen had, was wel alert toen Gino Steur de buitenspelval omzeilde en plots vlak voor zijn neus kon uithalen, Mike voorkwam met een reflex de aansluitingstreffer.

Na een uur kreeg Frits Kramer de bal op een presenteerblaadje van een Volendamse verdediger aangereikt, twijfelde geen moment en tikte het leer voor de derde keer in de touwen (0-3). Drie minuten later had Kramer zijn tweede van de avond kunnen maken, de razendsnelle Tavares omspeelde de uitstormende doelman maar de hoek was te klein, dus legde hij de bal panklaar voor Kramer maar de inzet van de spits spatte binnenkant paal het veld weer in.
Weer een paar minuten later werd Billy Tavares onreglementair afgestopt in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Van Damme was welhaast de enige die er geen strafschop in zag en liet doorspelen. Billy Tavares kon echter geen stap meer verzetten en moest ondersteund door verzorger en coach het veld verlaten. Het werd nog drukker voor fysiotherapeut Piet van Duivenvoorde want terwijl hij nog bezig was met het langs de kant behandelen van Tavares, verstapte Stan de Boer zich en kon ook De Boer gewisseld worden.

Even was de organisatie weg en kreeg invaller Bobby Tol nog een kans uit een vrije trap vanaf de rand van de zestienmeter maar Mike van Vliet plukte de uitstekend geplaatste bal uit de kruising. In de tegenstoot soleerde Thom de Vries richting de Volendamse goal en besloot maar eens van afstand verwoestend uit te halen (0-4). Vlak voor tijd wist keeper Van Santen nog een schot van Frits Kramer te keren maar op het lepe lobje van Thom de Vries had hij even later geen antwoord. De Vries tekende dus voor het slotakkoord en lepelde zo de 0-5 binnen.

Al met al een prima resultaat, alleen zijn er wat zorgen over met name de blessure van Stan de Boer die eigenlijk net weer terug was van een blessure aan dezelfde enkel.

Opstelling Volendam (zon.1):
Robin van Santen (k), Jordy van der Horst (46. Milco Baartscheer), Matthijs Bond, Marcel Koning (59. Dave Steur), Cornel Plat, Gerry Koning@, Kees Visscher, Symon Schilder (58. Bobby Tol), Jim Kok, Jan Visscher, Gino Steur.

Opstelling ODIN'59 2: Mike van Vliet (k), Mitchel Bormann, Stan de Boer (74. Daan Molenkamp), Stef Halbersma, Tim van Gelder, Stefan van Dijk@, Billy Tavares (69. Mitchell Edam), Bas Kansen, Frits Kramer, Niels Jager (61. Yeray Calle) en Thom de Vries

Niet in actie kwamen: André Snoek (Volendam zon.1) Jimmick de Bie, Timo van der Lugt en Sven Koning (k).(ODIN'59 2)