Mitchel Bormann (intikker)

3e divisie A

10 november 2018 14:30

G. Keijl

ODIN’59 heeft in een inhaalwedstrijd in de 3e Divisie  FC Lisse op sportpark Ter Specke de eerste thuisnederlaag van dit seizoen toegebracht: 0-3 (rust: 0-1). Net zoals in de bekerwedstrijd in september in Heemskerk ging de winst opnieuw naar ODIN’59. De doelpunten van Heemskerkers kwamen op naam van Thom de Vries (43’) en Mitchel Bormann (2 keer). ODIN’59 klom door deze overwinning van de 11e naar de 10e plek. FC Lisse blijft 13e met dertien punten uit 11 wedstrijden.

ODIN’59 heeft goede zaken gedaan in de 11e speelronde van de competitie tegen FC Lisse. Het mooie nieuwe scorebord van FC Lisse vandaag voor het eerst in gebruik ten spijt, stond er toch echt 0-3 op na afloop van de wedstrijd en was de eerste thuisnederlaag een feit.

In de beginfase werd in een laag tempo met veel foute passes aan beide kanten gevoetbald. In de 3e minuut kreeg ODIN-spits Thom de Vries al een honderd procent kans om de score te openen. Dat had de 0-1 moeten zijn. Hij lobte naast. Een minuut later brak Ahmed al Mahdi goed door de Lisse-verdediging maar hij schoot met zijn linker chocolade been. Moedig van hem maar een te zwak schot om keeper Erik Cummins te verrassen. Lisse oogde sneller terwijl ODIN’59 fysiek sterker was in de duels.

In de 12e minuut werd ODIN-keeper Barry van Dijk door verschillende Lisse spelers tot het uiterste op de proef gesteld door op een magnifieke manier 3 keer te redden in één Lisse aanval. Van Dijk werd hiermee 1 van de hoofdverantwoordelijken voor de uiteindelijke overwinning van vanmiddag. Hij lijkt dit seizoen elke wedstrijd beter te worden.

In de 14e minuut claimde ODIN via doorzetten van Cremers voorin een strafschop voor hands binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Keijl gaf hem niet, maar wel voor de aanraking via de hand een corner. Curieus. FC Lisse had nog kansen op de openingstreffer maar rechtsbuiten Oussama Siali, Luca Tarani en Thierry Monteny hadden tot ergenis van het Lisse-publiek met diverse afstandschoten hun vizier bepaald niet op scherp.

Vlak voor rust was het wel aan de andere kant raak! Een mooie counter van ODIN'59 werd snel en effectief uitgevoerd. Via een steekpass van Nigel Hardenberg en een mooie assist van Al Mahdi kon Thom de Vries met een handige schuiver keeper Cummins verschalken: 0-1. Prettig voor de bezoekers om met deze stand te gaan rusten.

De vraag was of het publiek na de thee een ander soort voetbal voorgeschoteld zou krijgen. ODIN bleef gevaarlijk in de counter met opkomende spelers en ‘Achie’ bleef gevaarlijk met rushes.Trainer De Ruiter wist zich met het vooraf bekende ODIN-concept geen raad en gooide al na 59 minuten een nieuwe kracht in de wedstrijd (Tom Enthoven) voor de traag ogende aanvoerder Lars Rauws.

In de 61e minuut een prachtige aanval van de bezoekers met een afgemeten voorzet van Ahmed al Mahdi op het hoofd van Milo Cremers die a la Bep Bakhuys net naast kopte. Dat was bijna de 0-2 en waarschijnlijk ook de genadeklap geweest. Niet veel later redde Van Dijk weer op de zoveelste poging van Siali. In de 67e minuut miste Thierry Monteny voor FC Lisse. Dat had de gelijkmaker moeten zijn maar de bal ging hoog over. Nu mazzelde ODIN'59 echt!

Weer wisselde trainer De Ruiter. Hij bracht Milton Klooster in op linksbuiten. FC Lisse creëerde binnen 5 minuten meer dan het tot dan toe in de hele wedstrijd had gedaan. In minuut 74 had ODIN’59 diverse engeltjes op de paal en lat en was hen daarvoor erg dankbaar.

Meteen hierna een uitstekende, diep gegeven uittrap van doelman Barry van Dijk op de opstomende Mitchel Bormann die gevaar stichtte waardoor een verdediger van Lisse over zijn eigen doelman kopte en Mitchel de bal het laatste zetje kon geven: 0-2.

FC Lisse gaf echter niet op en dat was bewonderenswaardig. Maar ze liepen in het mes en door een efficiënt uitgevoerde counter legde Ahmed al Mahdi prachtig af op Mitchel Bormann die met een wippertje behendig de 0-3 liet aantekenen.

Achteraf gezien een relatief gemakkelijke overwinning van ODIN’59.

Komende zaterdag 17 november wacht ODIN'59 de uitwedstrijd in en tegen Eemdijk. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling FC Lisse: Erik Cummins (k), Justin Valk, Bert Koomen, Leroy Oehlers, Lars Rauws @ (59' Tom Enthoven), Thierry Monteny, Boyd Stevens, Oussama Siali, Rowdy van der Putten, Moubarak Adouch (71' Bas Buimer), Luca Tarani (64’  Milton Klooster).

ODIN’59: Barry van Dijk (k), Mitchel Bormann, Nicky Eekhout, Milo Cremers, Mart Willemse, Tim van Gelder (74’ Bas Kansen), Ron Scheffer @, Nigel Hardenberg, Jurjen Dikker (65’ Jeffrey Klijbroek), Thom de Vries (73’ Frits Kramer), Ahmed al Mahdi.

Spelers op de bank bij ODIN’59: Jordi Tiktak, Milan Vissie, Stan de Boer, Mike van Vliet (reserve-keeper ODIN’59).