ODIN'59 verslaat eerste divisionist FC Eindhoven: 0-2 (rust: 0-1)

Thom de Vries (penalty)
83'

4 januari 2019 16:00

S. van Laarhoven

Het eerste van ODIN'59 heeft zich in het nieuwe jaar meteen van zijn goede voetbalkant laten zien door op verdienstelijke wijze te winnen van FC Eindhoven dat de 15e positie inneemt in de Eerste Divisie, 1 plek boven onze streekgenoot Telstar. Het betrof een oefenpot op het sportpark Zegenwerp in St. Michielsgestel (Brabant) waar de ploeg uit Eindhoven in een naburig hotel is neergestreken voor een trainingskamp ter voorbereiding op de 2e helft van competitie. De 3e Divisionist uit Heemskerk was op doorreis naar ditmaal een trainingsweekend in de Brabantse Kempen. En zo kwam het tot een zinvolle en leuke oefenpot die door de Noord-Hollanders in hun voordeel werd beslist. De doelpunten van de Gele Leeuwen kwamen op naam van Thom de Vries (penalty) en na rust Mitchel Bormann. Voor rust hield keeper Barry van Dijk zijn doel schoon en na de thee hoefde goalie Mike van Vliet geen tegentreffer te dulden. Einduitslag 0-2 (rust:0-1).

In deze oefenwedstrijd had de zege voor ODIN'59 nog hoger kunnen uitpakken als de goed draaiende Mitchel Bormann voor rust de bal op doel had gejast en niet had trachten te lobben en Nigel Hardenberg meer geluk had gehad met een schot op de paal (60’). Nadat de 0-1 langdurig op het scorebord bleef staan maakte diezelfde Mitchel Bormann aan alle Brabantse illusies een eind door in de 83e minuut met een machtige schuiver de 0-2 te maken nadat hij met een prachtige pass van Jurjen Dikker 1 op 1 voor de Eindhovense goalie kwam te staan .

Voor rust werd door ODIN weinig weggegeven en de Heemskerkse formatie creëerde meer gevaar voor het doel van doelman Ruud Swinkels dan hun opponenten. Dat resulteerde in een goede actie van Thom de Vries binnen de beruchte lijnen waarbij hij werd neergehaald waardoor scheidsrechter Van Laarhoven direct naar de penalty-stip wees. De Vries nam de pingel zelf en schoot onberispelijk ODIN’59 naar de 0-1. Een prima start.

FC Eindhoven creëerde vooral gevaar via de rechterkant en middels de snelle Rodney Klooster werden de defensieve vaardigheden van Jordi Tiktak op linksback danig op de proef gesteld. Daarentegen hing de 0-2 in de lucht na een prachtige 1-2 van Ron Scheffer en Achie maar laatstgenoemde werd fysiek correct overmeesterd door de Eindhovense defensie.

Na de eerste 20 minuten kon men concluderen dat ODIN’59 de betere ploeg was.

In de 34e minuut hield iedereen zijn adem in nadat de snelle rechterspits Rodney Klooster diep werd gestuurd maar tijdens zijn rush tot en met een reclamebord keihard aan de achterkant hiervan terechtkwam. De wedstrijd was voorbij voor de sympathieke Klooster die waarschijnlijk een hersenschudding opliep en wellicht na de wedstrijd voor onderzoek naar een nabijgelegen ziekenhuis moest.

ODIN bleef gevaarlijker in de opbouw en Eindhoven wist hun snelheid voorin niet uit te buiten. Bovendien hadden zij met schietkansen hun vizier niet op scherp staan. De goed coachende ODIN keeper Barry van Dijk kwam nauwelijks in de problemen.

Na de thee gooide hoofdtrainer Richard Plug meteen 9 nieuwe spelers in de wedstrijd en uitendelijk werden de ODIN-spelers van de 1e helft verdienstelijk vervangen. Nigel Hardenberg kreeg een prima kans na goed doorgaan van de snelle en positief invallende Billy Tavares. Samy Borard (FC Eindhoven) schoot gevaarlijk naast het doel van ODIN-keeper Mike van Vliet na een voorzet van Alvin Daniels.

Ik vroeg me af wie nou eigenlijk in Eerste Divisie speelde en wie 3e Divisie? Zonder arrogant te worden leek het erop dat ODIN’59 in de breedte een betere selectie had dan de profs uit Eindhoven, want na rust lieten de vervangers van de spelers van het 1e bedrijf zien gegroeid te zijn in dit seizoen 2018-2019.  Nou moet je op je hoede zijn met zo’n uitspraak want competitie is weer wat anders dan een oefenpotje.

In de 56e minuut een prachtige vlijmscherpe counter met als eindverantwoordelijke Nigel Hardenberg die keihard op de paal mikte. Een prachtige aanval.
Hardenberg bleek goed op dreef met mooie rushes maar liet de nekslag voor Eindhoven liggen met een schot naast. Verder tikte de klok door. De 1-1 hing in de lucht maar FC Eindhoven miste de concentratie en koelbloedigheid om daadwerkelijk te scoren. Daarnaast redde keeper Mike van Vliet fabuleus.
In de 83e minuut viel de genadeslag. Na een goede dieptepass van de weer fris spelende Jurjen Dikker zette deze Mitchel Bormann vrij voor de keeper die geen fout maakte: 0-2.

Een goede overwinning voor het eerste van ODIN’59 tegen een profclub. De Heemskerkse selectie zette na dit optreden het trainingskamp voort in de Brabantse Kempen dat tot en met maandag 7 januari zal duren.

ODIN’59 dankt FC Eindhoven voor het bewerkstelligen van deze oefenwedstrijd en spreekt haar waardering uit voor de gastvrijheid en ontvangst van de accomodatie van Sportpark Zegenwerp uit Sint Michielsgestel.

Basiself FC Eindhoven: Ruud Swinkels (k), Collin Seedorf, Augustine Loof, Siebe van der Heyden, Rochdi Achenteh, Karim Essikal, Branco van den Boomen©, Samy Bourard, Rodney Klooster, Alvin Daniels en Marcelo Lopes.

Basiself ODIN'59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers, Mart Willemse, Ron Scheffer©, Thom de Vries, Ahmed al Mahdi, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Bas Kansen en Mitchel Bormann.

Na rust ODIN’59: Mike van Vliet (k), Mathijs Krijgsman, Nicky Eekhout, Stan de Boer, Jim Hulleman, Jordi Tiktak, Milan Vissie, Jurjen Dikker, Nigel Hardenberg, Eelke de Graaf©, Billy Tavares.