ODIN 2 struikelt over Staphorst 2 en is uitgeschakeld voor het Nederlands kampioenschap voor reserveteams

ODIN 59 2

3 - 4

Staphorst 2

7'
Bjorn Groeneveld (schot)
Stan de Boer (penalty)
45'
Niels Jager (intikker)
55'
59'
Maurice Huls
60'
Tim Dunnink
IJannick Lier
74'
Dyon van den Berg (intikker)
Paul Hazeveld (kopbal)
94'
105'
Bjorn Groeneveld
Roel Crediet
107'
IJannick Lier (corner)
114'
Ruben Kin (schot)
118'
Dyon van den Berg
Jasper Huizing

Poule 2e ronde

1 juni 2019 14:30

C. (Christiaan) Peetoom

Na het kampioenschap in de reserve klasse is het het tweede van ODIN’59 niet gelukt de volgende ronde te bereiken van het Nederlands kampioenschap van reserve-teams. Nadat de einduitslag van de reguliere speeltijd 2-2 was met doelpunten aan Heemskerkse kant van Stan de Boer (penalty) en Niels Jager, moest er worden verlengd. ODIN nam in de verlenging de leiding met een kopbal van Paul Hazeveld (3-2), maar Staphorst wist vanuit een verloren positie weer terug te komen en ging uiteindelijk met een 3-4 zege weer richting Overijssel.

Cruciaal in de wedstrijd was dat na 1 minuut voetballen ODIN-keeper Sven Koning zich blesseerde en vervangen moest worden na een duel ver uit zijn doel met een speler van Staphorst. Zijn vervanger, reserve-goalie Duncan Bruijn, stond nauwelijks op doel of moest al na 6 minuten de bal uit het netje vissen omdat Staphorst de leiding nam door een niet al te hard afstandschot binnenkant paal van Björn Groeneveld: 0-1. Vooral de organisatie op het middenveld van ODIN was even zoek.

Na een kwartier voetballen ontstonden er kansen aan beide kanten. Stan de Boer was één van de uitblinkers vanmiddag achterin en stond als een huis te verdedigen naast centrale verdediger Stef Halbersma. Het was warm vanmiddag, maar er werd hard door ODIN’59 gewerkt. Na een kwartier resulteerde dat in een grote kans voor Niels Jager, maar keeper Wibo van Dijk kon pareren. Na een half uur voetballen ontstond een gelijkopgaande wedstrijd met een gevaarlijk counterend Staphorst. In de 35e minuut schoot Yeray Calle Aragones namens de Heemskerkers op de paal. Vlak voor rust kreeg ODIN een penalty door een duwfout van de tegenstander. Stan de Boer knalde de pingel vlak voor de thee onberispelijk binnen: 1-1. Het kon in deze wedstrijd na rust nog alle kanten op.

In het tweede bedrijf leek Staphorst, dat haar vorige wedstrijd na verlenging (ook) had gewonnen, rijp om verslagen te worden. In de 53e minuut was het dan ook raak. Na een droog afstandschot van linksbuiten Mitchel Edam kon de Staphorst-keeper eerst nog de bal keren maar vervolgens kreeg Niels Jager de mogelijkheid de bal een laatste zetje te geven: 2-1. In de 72e minuut nog een prachtige redding van doelman Duncan Bruijn op een vrije trap vanaf de rand van de 16 van Ruben Kin.

Mitchel Edam speelde op de linkerflank met het nodige gogme en creëerde vaker gevaar in de zestien door gevaarlijke voorzetten of schoten. Er waren kansen voor ODIN om de 3-1 te maken maar jammer genoeg kwam Staphorst door gebrek aan lengte achterin bij ODIN na een hoekschop gelijk via Dyon van den Berg: 2-2. In de 87e minuut kon een Staphorst-verdediger een schot van Stan de Boer nog blokken, anders was voor de bezoekers vlak voor tijd nog het doek gevallen. Niet lang hierna een formidabele omhaal van Paul Hazeveld waarna de bal onderkant lat via de doellijn terug het veld inketste. Dat had een miraculeus doelpunt geweest! En ook de verdiende overwinning voor de thuisclub betekent. Je zou als liefhebber bijna zeggen dat je na zo’n mooie omhaal eigenlijk als ploeg de overwinning verdient.

In de verlenging leek ODIN op rozen te zitten toen Paul Hazeveld na een goede voorzet van de uitblinkende Mitchell Edam de 3-2 binnenkopte. Hieraan ging al een mooie aanval vooraf: Via De Boer/ Krijgsman/Niels Jager, kopte laatstgenoemde net over. Iedereen hield er al rekening mee dat ODIN de wedstrijd winnend zou uitspelen en de volgende ronde zou halen. Maar na weer een corner van Staphorst en slecht dekken achterin ging deze hoekschop rechtstreeks voorbij ODIN-keeper Duncan Bruijn: 3-3. Het werd voor het tweede nog erger: na een discutabele counter (buitenspel) kon na een combinatie uiteindelijk Kin Ruben tegen de verhouding in de 3-4 maken. Daarna was het vertragen en onthaasten geblazen voor de ploeg uit Overijssel en ging de wedstrijd uit als een nachtkaars, maar niet voor Staphorst dat dolblij was met een tweede overwinning binnen 4 dagen tijd (met 2 verlengingen). Het komend weekend zullen zij aantreden tegen RKASV Nuenen.

En zo eindigt een mooi seizoen van ODIN'59 2 thuis na 120 minuten voetbal met een 3-4 uitschakeling voor het NK van reserveteams. Hard gewerkt, jongens. Niet te lang rouwen. Na de zomertijd: nieuwe wedstrijden & nieuwe kansen!

Opstelling ODIN'59 2: Sven Koning (k)/(6’ Duncan Bruijn/k), Stan de Boer, Stef Halbersma, Timo van der Lugt, Stefan van Dijk©, Mathijs Krijgsman, Bas Nagel (117’ /Sander Jagt), Yery Calle Aragones (74’ Paul Hazeveld), Niels Jager, Mitchell Edam (100’/Maurice Blokzijl) en Twan van Tunen (98’ Sherjhun Sambo).

Staphorst 2: Wibo van Dijk (k), Maurice Huls, Sander Nooi, Alex Esselbrugge, Björn Groeneveld (106’ Roel Crediet), Jorn Kremer, Tim Dunnink (60’ IJannick Lier), Ruben Kin, Maurice Witte© en Dyon van den Berg (118’/ Jasper Huizing).