ODIN’59 wint laatste oefenwedstrijd van voorbereiding tegen Velsen met 4-0

Koen Tros (schot)
87'

13 augustus 2019 20:00

Mitchel Krop

Het eerste van ODIN’59 heeft zijn laatste oefenwedstrijd vóór de bekerwedstrijd van komende zaterdag (tegen Gemert) zelfvertrouwen ‘getankt’ tegen de nieuwbakken Hoofdklasser Velsen door met 4-0 te winnen (rust: 2-0). De Heemskerkse doelpunten kwamen op naam van Sietse Brandsma, Jayson Halman (2 keer) en Koen Tros. Keeper Mike van Vliet en de ODIN-achterhoede hielden achterin de nul.

In een leuke en zinvolle oefenwedstrijd won ODIN’59 ten koste van het recentelijk gepromoveerde Velsen. Voor de geelhemden scoorde spits Jayson Halman zijn eerste twee belangrijke treffers. Wat ODIN-trainer Anthony Correia ook positief gestemd moet hebben is dat naast de 4 gescoorde goals ODIN’59 geen tegentreffer incasseerde.

Natuurlijk is de nul achterin houden niet alleen een verdienste van de keeper en zijn achterhoede, maar ook van het middenveld en voorhoede die na balverlies snel de bal wilden terug veroveren en druk zetten. Maar na een half uur voetbal met een beter ODIN’59, had de thuisclub net zo goed met een rotgevoel de kleedkamer in de rust kunnen opzoeken. Velsen kreeg 2 dotten van kansen maar hielp die zelf om zeep.

Dat ODIN’59 met een goed gevoel de cabines opzocht kwam doordat ODIN'59 voor een voorsprong tot en met de laatste minuut in het eerste bedrijf bleef knokken. In de 45e minuut kopte eerst Sietse Brandsma goed binnen (1-0, na een goed geplaatste corner) en kort daarna knalde Jayson Halman net buiten de zestien een afstandschot binnenkant paal, achter de Velsen-doelman de 2-0 binnen. Hiermee leek Halman zowel zichzelf als ook zijn ploeg te bevrijden van de druk om te scoren en maakte hij met deze 2-0 de mooiste goal van de wedstrijd. Binnen 2 à 3 minuten tijd zag 'de ODIN (voetbal)wereld' er meteen heel anders uit.

Daarvóór had in een aantrekkelijke eerste helft ODIN'59 kans op kans gecreëerd, maar de bal  wilde er maar niet in. Het leek erop dat hiermee ODIN'59 zichzelf tekort deed.

Na de thee scoorde Halman zijn 2e belangrijke goal van de wedstrijd. Na ruim een uur voetballen werd hij afgemeten diep gestuurd door middenvelder Bas Kansen en vrij voor de Velsen keeper gezet. Jayson scoorde de 3-0. Nadat de wedstrijd in de laatste 10 minuten als een nachtkaars dreigde uit te gaan, knalde in de 87e minuut de degelijke Koen Tros de bal in de lange hoek: 4-0.

De wedstrijd werd op deze mooie zomeravond afgesloten met een wondermooie aanval via een prachtpass van Koen Tros op middenvelder Daan Driever die mooi met binnenkant voet de Velsense doelman met een diagonaal schot bijna wist te verschalken. De keeper pareerde en de 5-0 viel daardoor net niet, maar deze wedstrijd was een goede generale voor de komende beker-wedstrijd van zaterdag. Einduitslag: 4-0.

Komende zaterdag 17-8-19 dan voor het eggie ODIN’59 - Gemert voor de beker. Aanvang: 14.30 uur op sportpark Assumburg. Kom onze jongens aanmoedigen!

Basiself ODIN'59: Mike van Vliet (k), Lars Boekel, Mouad Ben Chekh, Ron Scheffer©, Mart Willemse, Jim Hulleman, Jurjen Dikker, Daan Driever, Bas Kansen, Jayson Halman en Sietse Brandsma.

Na rust: Mart Willemse, Jurjen Dikker, Sietse Brandsma en Mouad Ben Chekh vervangen door Ilias El Ghamarti, Nicky Eekhout, Koen Tros en Niels Jager.

Verder op de ODIN-bank: Joost Meendering (k)