ODIN 59 1 - Velsen Rkvv 1 (zon)

ODIN 59 1 - Velsen Rkvv 1 (zon)

ODIN 59 1 - Velsen Rkvv 1 (zon)

 

Dinsdag 13 augustus speelt het eerste van ODIN’59 thuis op Sportpark Assumburg haar laatste oefenwedstrijd in een reeks van 7 ontmoetingen tegen Hoofdklasser vv Velsen. Afgelopen zaterdag won ODIN 1 de oefenpot op de Vlotter bij ADO’20 van Purmersteijn met 2-1. Na de laatste oefenwedstrijd van dinsdag zal hoofdtrainer Anthony Correia wellicht voldoende duidelijkheid hebben welke spelers in aanmerking komen voor het eerste in de beker en competitie. Zaterdag 17-8 begint het dan voor het eggie thuis tegen het Brabantse Gemert voor de beker. De wedstrijd van dinsdag tegen Velsen begint om 20.00 uur. 

Geel-Blauw

Afgezien van dezelfde outfit geel en blauw van beide clubs, vinden we dit seizoen ook een oude bekende bij de manschappen van trainer Martin Haar: Denzel Meijer. De verdediger maakte dit seizoen de overstap van ODIN’59 naar Velsen. Denzel zal niet spelen. Hij revalideert van een blessure en zal hard moeten werken aan een come-back. Oud ODIN’59 keeper, Sander van der Lugt, is nu keeperstrainer bij Velsen.

Nieuwe spelers

Na het behalen van het kampioenschap van het vorige seizoen zijn er bij Velsen geen spelers vertrokken. Wel zijn er 4 nieuwe spelers bijgekomen. Behoudens Denzel Meijer (centrale verdediger/26 jaar) zijn dat : Gilermo Pengel, 31 jaar en linksbuiten, overgekomen van Zeeburgia, Dylan van den Boogaard, 21 jaar en linkervleugel verdediger, overgekomen van de Kon. HFC 2 & Richie Agyapong, 26 jaar en centrale verdediger, gekomen van De Meern. De gemiddelde leeftijd van de spelers van Velsen is 26 jaar.   

Historie

De vereniging vv Velsen werd op 14 augustus 1922 opgericht als “VV Santpoort”, maar de naam is later veranderd in Rooms Katholieke Voetbalvereniging (rkvv) Velsen. De club speelt niet zoals de naam doet vermoeden in Velsen, maar op hun sportpark in Driehuis.

Martin Haar

Velsen hoofdtrainer Martin Haar (Zwolle, 2 mei 1952) vertrok na een niet geringe periode van functies (24 jaar dienstverband) en staat van dienst bij AZ en begon zijn eerste jaar als trainer bij de amateurs. Hij had meteen succes met vv Velsen en werd kampioen in de Eerste Klasse. 

De in Velserbroek woonachtige Haar sloeg onlangs een aanbod als assistent-trainer bij sc Heerenveen af. "Ik kom nog drie keer per week bij AZ waar ik spelers ook individueel begeleid. Ik ben trainer van RKVV Velsen. Dat vind ik leuk om te doen en ik zit bij AZ en RKVV Velsen op mijn plek", aldus de Velserbroeker. Martin Haar heeft veel aan het voetbal te danken maar het voetbal ook veel aan hem. 

Kampioenschap

Zes jaar geleden speelde de ploeg nog in de 3e Klasse. Vorige seizoen bleef het spannend tot en met de laatste wedstrijd tegen Legmeervogels en Velsen was in de race met rivaal JOS/Watergraafsmeer. In die laatste wedstrijd in Uithoorn wist Velsen een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-4 overwinning. Het kampioenschap kreeg hierdoor nog meer allure. 

Hoofdklasse

Velsen speelt komend seizoen voor het eerst in haar club-geschiedenis op het podium van de Hoofdklasse. Spelers zoals Marc Kloosterboer en Giovanni Dors (oud-Kolping Boys) bleven de club trouw. Op 1 september start de competitie van de zondag Hoofdklasse A met een thuiswedstrijd: Velsen-Quick 20 uit Oldenzaal. 

Scheidsrechters

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Mitchel Krop (Koedijk), geassisteerd door dhr. Kevin Pieterse en dhr. Ricardo Pieterse.

Scheidsrechter

Mitchel Krop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
10 aug 2019 ODIN 59 1 - Purmersteijn 1 (zon) vr 2 - 1  
07 aug 2019 AFC 1 (zon) - ODIN 59 1 vr 1 - 1  
02 aug 2019 ODIN 59 1 - GVVV 1 vr 3 - 5  
31 jul 2019 Telstar 1 - ODIN 59 1 vr 1 - 0  
31 jul 2019 DEM (RKVV) 1 - ODIN 59 1 vr 3 - 1  

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
11 sep 2018 Velsen Rkvv 1 (zon) - ODIN 59 1 vr 1 - 7  

Over deze tegenstander:

Velsen Rkvv Wolff en Dekenlaan 144
1985 HT, Driehuis
Noord-Holland
Tel. 0255 - 51 37 68
https://www.rkvv-velsen.nl
Opgericht in 1922
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!