109'
Mike van Vliet (penalty)

7 augustus 2019 19:45

J. (Juroen) Koene

Het eerste van ODIN’59 heeft gelijkgespeeld tegen AFC Amsterdam in zijn vijfde wedstrijd van de oefenreeks als voorbereiding op het nieuwe seizoen. De doelpunten kwamen op naam van Jurjen Dikker (6’) na een goed geplaatste corner van Koen Tros en in de 70e minuut scoorde Kenny Teijsse van AFC met een kopbal voorbereid door Matthijs Jesse de 1-1. Deze uitslag bleef staan tot het eindsignaal. Penalties waren nodig om een winnaar aan te wijzen. ODIN’59 deed dat beter dan de Amsterdammers en ging zo door naar de finale v/h Gerrit van Hooff Memorial Toernooi 2019 aanstaande zaterdag. Dan treedt ODIN’59 aan tegen hoofdklasser Purmersteijn dat gastheer ADO’20 met 1-2 versloeg. Aanvang wedstrijd op sportpark ‘De Vlotter’ is 14.00 uur.

ODIN’59 en AFC schotelden het publiek op de Vlotter een aantrekkelijke wedstrijd voor en de geelhemden namen vroeg (in 6e minuut) de leiding na een prima corner van uitblinker Koen Tros die Jurjen Dikker via het hoofd bediende. Het duurde ruim een uur voordat Teijsse met een mooie kopbal gelijk maakte. Tot dan hield ODIN'59 achterin de nul alhoewel er ook wat mazzel bij kwam kijken.

De Heemskerkse derdedivisionist had echter de score tot 2 of 3-0 kunnen opvoeren als er binnen of rond de zestien meer een killers-mentalitieit zou zijn ontstaan. Zo belandde een eigenlijk als voorzet bedoelde pass van Lars Boekel op de lat boven AFC-keeper Patrick Zonneveld en kregen de ODIN-voorwaartsen kansen. AFC counterde gevaarlijk en deze snelle counters ontstonden meteen na onnodig balverlies van ODIN'59 of te moeilijke ballen in de opbouw. AFC werd hierdoor bijna in het zadel geholpen en kende betere fases in het rondspelen van de bal.

De ijverige Sietse Brandsma kon bijna intikken na een voorzet van Jayson Halman. ODIN'59 mazzelde na een fout van Ron Scheffer op het middenveld maar AFC had het vizier gelukkig niet op scherp staan. Na een gevaarlijke kopbal van AFC (26’) redde goalie Mike van Vliet ODIN’59 voor de gelijkmaker. Prima gekeept. Na een half uur voetballen een mooie aanval via de zeker voor rust prima spelende Lars Boekel maar zijn voorzet bereikte Jayson Halman net niet.

Nadat in de 33e minuut middenvelder Kenny Teijsse van AFC vond dat hij Jayson Halman maar eens moest neermaaien mikte geelhemd Koen Tros de verkregen vrije trap voorlangs en konden zijn ODINmaten net niet bij de bal. Een minuut later gaf diezelfde Teijsse aanvoerder Ron Scheffer een elleboog en mocht hij blij zijn dat hij niet van het veld gestuurd werd. Kennelijk loopt het dan niet bij de ploeg van hoofdtrainer Landvreugd en is dat een reden om te gaan muiten.

Ver in de tweede helft blonk er nog een roodhemd uit door bijna Nicky Eekhout aan de zijlijn uit de wedstrijd te trappen. Scheidsrechter Juroen Koene volstond met een luid “nog éékeer, anders ga je eraf”, maar liever niet nog een keer de kans krijgen om dit te doen.
Hoofdtrainer Landvreugd liet net als vorig seizoen na zijn gezag te doen gelden en zo’n speler eraf te halen.

Vlak voor rust nog een prachtpass op de diepgaande en goed spelende Mart Wilemse. AFC drong nog aan en scoorde vlak voor de thee ook bijna maar de kopbal was gelukkig voor ODIN'59 te zwak voor het doel van keeper Van Vliet.

Na de pauze volgden een aantal passes naar de verkeerde kleur. Vaak haalt een tegenstander via een daaropvolgende counter daar profijt uit, maar Amsterdammer Kenny Teijsse had zijn vizier wel verschillende keren erg op onscherp staan met afstandschoten die hoog over of naast gingen. Spits Sietse Brandsma kreeg verschillende kansen (61’/na slippertje van keeper Dion Thomas) om het doek te laten vallen maar hij was niet meedogenloos genoeg. Ook lag keeper Thomas in de weg. Ook de na rust mogelijkheden via de goed ingevallen Ilias El Ghamarti (op proef bij ODIN’59die goede kansen creëerde.

In de 76e minuut de gelijkmaker. Kenny Teijsse scoorde à la Beb Bakhuys koppend de 1-1. Jammer dat spits Brandsma daarna geen strafschop van de scheidsrechter kreeg nadat hij was neergehaald binnen de beruchte lijnen (77’). ODIN'59 kon de wedstrijd niet in winst omzetten omdat de 2e of 3e goal maar niet wilde vallen. In de 84e minuut hadden de geelhemden weer recht op een pingel maar scheidrechter Juroen Koene weigerde opnieuw het leer op de stip te leggen. Zo bleef de 1-1 in de officiële speeltijd op het scorebord staan. Er waren strafschoppen nodig voor het afdwingen van de finaleplaats.

ODIN'59: ✅✅❌✅✅  3e strafschop gemist door Sietse Brandsma
AFC:       ✅✅❌✅❌  3e strafschop gemist door Kenny Teijsse, 5e pingel overgeschoten door Johan Kulhan

Doordat ODIN’59 deze penalties beter nam (keeper Mike van Vliet benutte en stopte er een), gaat ODIN naar de finale van zaterdag 10 augustus tegen Purmersteijn dat verrassend ADO’20 met 1-2 versloeg. Een prima ODIN'59-resultaat. Aanvang van de wedstrijd komende zaterdag, ODIN’59-Purmersteijn op sportpark ‘De Vlotter’, is om 14.00 uur.

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld (k)(46'/ Dion Thomas), Djuric Ascencion (46'/ Matthijs Jesse), Fouad Belarbi (46'/ Johan Kuhan), Cody Claver (18'/ Jonathan Richard), Melvin Grootfaam (86'/ Sammy Gemmel), Milan Hoek (46'/ Yordi Teijsse), Thomas van den Houten (71'/ Daily Groenewegen), Raily Ignacio, Dalian Maatsen (46'/ Tiemen van Hezel), Gevero Markiet en KennyTeijsse

Opstelling ODIN'59: Mike van Vliet (k), Lars Boekel, Mart Willemse (62'/ Stef Halbersma), Ron Scheffer@Jayson Halman (46'/ Ilias El Ghamarti), Jurjen Dikker, Sietse Brandsma, Nicky Eekhout, Mouad Ben Chekh, Koen Tros en Bas Kansen (62'/ Timo van der Lugt).