ODIN’59 wint finale Gerrit van Hooff Memorial Toernooi

ODIN’59 wint finale Gerrit van Hooff Memorial Toernooi

ODIN 59 1

2 - 1

Purmersteijn 1 (zon)

Sietse Brandsma (intikker)
22'
46'
Daniël Schermer
Ruben Adney
46'
Nathan Sibilo
Shaquille Doorson
59'
Rano Burger
68'
Rano Burger
Jemaro Breinburg
70'
Jordi Wigman
Bowedee Burleson
72'
Wadie Daouameur (schot)
Lars Boekel (schot)
87'
Assist: Koen Tros

Datum

10 augustus 2019 14:00

Scheidsrechter

M. (Martijn) Bruggeling

Accommodatie

Onbekend

ODIN’59 heeft de finale van de Gerrit van Hooff Memorial met 2-1 winnend weten af te sluiten en versloeg hoofdklasser Purmersteijn uit Purmerend. De Heemskerkse formatie kwam voor rust aan de leiding door Sietse Brandsma (21’) en Lars Boekel (87’) maakte er ver na rust 2-0 van. De eretreffer van Purmersteijn (1-1) kwam op naam van Wadie Daouameur (72’). Het was de eerste overwinning van ODIN’59 in de 6e oefenpot van de oefenreeks ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2019-2020. 

Het eerste van ODIN’59 won de eindprijs van het goed georganiseerde GvH-Memorial-toernooi van dorpsgenoot ADO’20. Laatstgenoemde verloor overigens de strijd om de troostprijzen in de wedstrijd tegen tweededivisionist AFC met 0-1. De eindrangschikking werd hierdoor: 1. ODIN’59/ 2. Purmersteijn/ 3. AFC Amsterdam/ 4. ADO’20.

ODIN’59 begon goed geconcentreerd aan deze wedstrijd en leek fysiek sterker dan zijn opponent. De wedstrijden konden gelukkig doorgaan want er stond een orkaan-achtige storm pal over sportpark ‘de Vlotter’. Belangrijk in dergelijke wedstrijden is situaties zo goed mogelijk te ‘lezen’ en in te schatten. Er gingen vaak ballen uit of achter omdat te groot gevoetbald werd en men te ver uit elkaar stond.

Nadat een bal door de harde wind toch onverwacht bij de ‘hoog’ staande Dustin Mijnders belandde startte deze vanuit stilstand om die diepe bal te halen. Gevolg: hamstringblessure. Lars Boekel moest voor hem opdraven als rechtsback. 

ODIN begon steeds beter in zijn formatie te spelen en na 20 minuten kreeg spits Sietse Brandsma een goede mogelijkheid maar kopte na een verre ingooi van Jim Hulleman de bal over. Een minuut later was het wel raak. Jayson Halman werd uitstekend diep gestuurd door aanvoerder Ron Scheffer en eerstgenoemde knalde hard tegen Purmersteijn keeper Nick Plomper. Spits Sietse Brandsma was alert en kon de teruggekaatste bal wel achter de Purmerendse keeper plaatsen en scoorde zijn eerste goal voor de geelhemden.

Er ontstonden wat misverstanden in de ODIN-achterhoede met vandaag goalie Joost Meendering onder de lat. Dit leidde tot een onnodige corner voor Purmersteijn. Na ruim een half uur ging een gevaarlijk vrije trap voorlangs van Lars Boekel en Jayson Halman dwong goed een corner af. 5 Minuten voor het rustsignaal loste Purmerender Wadie Daouameur een afstanschot maar die was te makkelijk voor goalie Joost Meendering. 

6 Minuten na het fluiten van de de aanvang van het 2e bedrijf door referee Martijn Bruggeling was Jim Hulleman met een afstandschot gevaarlijk, nadat Jayson Halman zich vastliep. Naast! Een minuut later weer een doelrijpe kans voor Halman, na een rollertje van Hulleman. Even later een prima aanval van ODIN. Nicky Eekhout stuurde prachtig de opgestoomde Mart Willemse diep. Jammer genoeg aarzelde Mart met schieten en rolde de bal doelloos naast. In de 50e minuut een heerlijke pegel van Jim Hulleman, met de wind mee. 

Jayson Halman ging er weer snel vandoor maar legde niet goed af op de inmiddels ingevallen voorwaarts Thom de Vries. Doordat de 2-0 niet in de cruciale fase van de wedstrijd viel voor ODIN, bleef Purmersteijn bloed ruiken. Voor de spitsentrainer van ODIN nog voldoende werk aan de winkel om tegen Gemert voor de beker over 1 week voldoende speelklaar te zijn.

In de 72
e minuut lag de gelijkmaker achter doelman Joost Meendering in het netje middels een intikker van Wadie Daouameur: 1-1. ODIN begon nu reactief een versnelling hoger te spelen. Er ontstonden nog kansen na een mooie combi Mouad van Ben Chek/Bas Kansen/Jayson Halman/Jurjen Dikker, maar laatstgenoemde stond te ver in de korte hoek en de bal ging over. De goed spelende Mart Willemse kon later nog gevaarlijk worden en meegaan voor een rush. 

Het sierde Purmersteijn dat ze na de gelijkmaker voor de overwinning gingen. En dat had kunnen lukken! Na een dubieus gegeven vrije trap in de 82e minuut knalde Ruben Adney van Purmersteijn de bal keihard op de lat boven Joost Meendering. Daar mazzelde ODIN’59! Daarna een juweel van een aanval van ODIN via Willemse-Kansen-Tros & Boekel. Koen Tros legde rustig af op Lars Boekel die kalm bleef en de 2-1 scoorde. Het laatste aandringen van Purmersteijn mocht niet meer baten, ondanks dat er van ODIN-zijde nog wat slordige momenten ontstonden. Einduitslag 2-1.

ODIN’59 wint dit geslaagde toernooi bij ADO’20. Volgende week volgt voor de geelhemden een laatste oefenpot op dinsdag 13 augustus tegen de Zondag Hoofdklasser, vv
Velsen, dat onder leiding staat van hoofdtrainer Martin Haar. Aanvang wedstrijd ODIN'59 - vv Velsen op Sportpark Assumburg: 20.00 uur   

Opstelling Purmersteijn: Nick Plomper (k), Romeo Fecunda, Nathan Sibilo (46’ Shaquille Doorson), Alex Treuren©, Genairo Promes, Jordi Wigman (70’ Bowedee Burleson), Daniël Schermer (46’ Ruben Adney), Rodney Smorenberg, Wadie Daouameur, Rano Burger(68’ Jemaro Breinburg) en Boyd Mak

ODIN'59: Joost Meendering (k), Mouad Ben Chekh, Dustin Mijnders (13' Lars Boekel), Ron Scheffer©, Nicky Eekhout, Mart Willemse, Daan Driever (46’ Jurjen Dikker), Koen Tros (46’ Bas Kansen), Jim Hulleman, Sietse Brandsma (57’ Thom de Vries), Jayson Halman (79’ Koen Tros).  Interview en wedstrijdbeelden met trainer Anthony Correia en spelers Sietse Brandsma en Koen Tros
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!