92'

3e divisie 3e divisie zat

7 maart 2020 14:30

W.H. (Willem) Kuijntjes

ODIN ’59 heeft de lastige uitwedstrijd in en tegen Barendrecht winnend afgesloten. Waar, na een knotsgekke slotfase op 7 september vorig jaar, de Zuid-Hollanders met een 3-4 overwinning huiswaarts keerden, waren het nu de Noord-Hollanders die de volle buit meenamen. Onverdiend was het niet, vrijwel de gehele wedstrijd waren de Heemskerkers de bovenliggende partij. Voor rust rondde Sietse koelbloedig een mooie aanval af door de bal in de korte hoek binnen te schieten en een kwartier voor het eindsignaal tikte Koen de bevrijdende treffer tegen de touwen. Hierdoor is de 2e plaats op de ranglijst stevig(er) in handen. Sparta Nijkerk won ook en blijft 5 punten los van ons, daaronder had Harkemase Boys een vrij weekend en komt hierdoor op 5 punten afstand. DVS ’33 Ermelo won, haalde de Friezen bij maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Het op de 5e plaats staande Lisse (eveneens een wedstrijd meer) kreeg met 3-1 klop bij DOVO en moest toezien dat het gat naar de bovenste vier groter werd.

De eerste helft was het voornamelijk ODIN ’59 dat de toon zette, direct werden de Barendrechters vastgezet op eigen helft waardoor hun gevreesde combinatiespel tot een minimum beperkt bleef. In de 12e minuut resulteerde dit in een kans voor Jim doch zijn inzet ging voorlangs. Een minuutje later was het Ahmed die het vijandelijke doel onder vuur kon nemen, helaas vloog ook zijn schot langs de verkeerde kant van de paal. Daartegenover werd niets weggegeven, Joost hoefde nauwelijks in actie te komen want de laatste linie stond als een huis. In de 32e minuut kwam eindelijk de verdiende voorsprong, een lange diepe bal werd door Niels met het hoofd verlengd waardoor Sietse vrij voor doelman Nick van der Ploeg opdook en hem, via zijn lichaam, in de korte hoek passeerde, 0-1 ! Dit was het sein dat Barendrecht wat meer druk ging uitoefenen op het ODIN-doel zonder echt uitgesproken kansen te creëren. Vlak voor rust had Joost een prima redding op de doellijn al stond Nicky achter hem klaar om de bal uit het doel te werken. Vóór het rustsignaal was dat het enige gevaarlijke moment van Barendrecht.

Het begin van de 2e helft waren de rollen omgedraaid, Barendrecht drong sterk aan om de gewenste aansluitingstreffer zo snel mogelijk te maken en de wedstrijd te doen kantelen. Enigszins geholpen door de Heemskerkers die wat slordig aan het tweede bedrijf begonnen. Vreemd, want je kon op je vingers natellen dat de rood-witten alles op alles zouden zetten om de stand minimaal gelijk te krijgen. Dat ze dat niet lukte was mede te danken aan een katachtige reactie van Joost die de bal in de korte hoek uit zijn doel ranselde. Er volgden een aantal corners in Zuid-Hollands voordeel doch voordat Barendrecht-spits Peter de Lange in stelling gebracht kon worden waren Dustin of Nicky hem in de lucht al de baas. Eigenlijk was dit het spelletje dat ODIN ’59 graag speelt, laat maar komen en gokken op de snelle omschakeling. Met Lars aan de rechterkant en Mart en Niels links kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Hoewel de Barendrechters meer voor het ODIN-doel te vinden waren, vonden de kansrijke mogelijkheden aan de overkant plaats. Sietse was dicht bij de bevrijdende tweede treffer doch stuitte op Van der Ploeg. Met nog een kwartier op de klok mocht ODIN ’59 een corner nemen die door Jim voor het doel werd geschoten. De wegdraaiende bal werd door Sietse terug in de doelmond gebracht waar maatje Koen deze oppikte, controleerde en vakkundig binnentikte, 0-2 ! Het werden nog spannende minuten, de rood-witten gingen alles-op-alles spelen wat enkele gevaarlijke situaties voor het geel-blauwe doel opleverde maar Joost verkeert in een uitstekende vorm. Wederom stond hij paraat bij een Zuid-Hollandse inzet. De laatste minuten kropen voorbij en, met keeper Van der Ploeg mee als extra aanvaller, voerde Barendrecht de druk op. Het mocht niet baten, na bijna 94 minuten vond scheidsrechter Kuijntjes het genoeg en floot de sportieve wedstrijd tot een einde.

Een verdiende overwinning tegen een lastige tegenstander, al waren ze tijdens de thuiswedstrijd in september “beter in vorm” dan vandaag. Zoals bovenaan aangegeven verstevigden wij onze 2
e plaats op de ranglijst en volgen er nog een paar mooie finales ! Om te beginnen volgende week tegen VVOG, hoewel deze ploeg onderaan staat had Hoek de grootste moeite om er met één punt weg te komen, een kat in het nauw ……… DVS ’33 en Harkemase Boys ontmoeten elkaar in Ermelo en Richard Plug kan ons een goede dienst bewijzen door Sparta Nijkerk met lege handen naar de Veluwe te sturen. Daarna, 21 maart, op naar Nijkerk !!