87'

3e divisie 3e divisie zat

30 november 2019 18:00

S. (Sander) de Brito Roque

ODIN 59 heeft een, onverwacht, vrij eenvoudige zege weten te behalen bij Voetbal Vereniging Sint Bavo in Noordwijkerhout. Halverwege de wedstrijd leidde de ploeg al met 0-3 door twee doelpunten van Jim Hulleman en één van Sietse Bandsma. Na de thee scoorden beide nog eenmaal waarmee Jim zijn hattrick voltooide. Vlak voor tijd deed Yannick Bouw namens VVSB iets terug zodat ODIN’59 met een ruime 1-5 overwinning de bus instapte. Het was een weerzien met trainer Richard Plug die, na een kortstondig avontuur bij DVS ’33 Ermelo, voor het eerst plaatsnam op de VVSB-bank.

De thuiswedstrijden van VVSB beginnen laat, evenals bij GOES vangen hun wedstrijden om 18:00 uur aan. Het was dan ook al donker toen scheidsrechter Sander de Brito Roque voor de eerste maal blies. Direct lieten de Heemskerkers blijken waarom zij enige plaatsen hoger op de ranglijst te vinden zijn dan hun opponenten uit Noordwijkerhout. De tegenstander werd op hun eigen helft vastgezet en middels snel combinatiespel getracht de verdediging te ontwrichten. Dat het echter al na 7 minuten zou zijn was niet verwacht, op aangeven van Jayson schoot Jim in de verre hoek raak, 0-1 ! Een mooie opsteker vlak na het begin dat, vooraf, als een lastig avondje inschat was. Het zou binnen een kwartier nog mooier worden, na een afgeslagen VVSB-aanval bereikte de bal Jim die middels een prachtige diepe bal Sietse aan de rechterkant van het veld wegstuurde. Op snelheid liet hij zijn directe tegenstander zijn hielen zien en kwam alleen op doelman Ruben Valk af. Vanuit een lastige hoek passeerde hij met een droge schuiver de Zuid-Hollandse sluitpost en zette zijn team na 13 minuten op een riante voorsprong, 0-2 ! Van de grootste schrik bekomen kwam de paars-gele brigade beter in hun spel. Joost redde knap op een afstandsschot van Mohamed El Osrouti en een vrije trap van Loyd van der Wilden tikte hij, met behulp van de lat, over zijn doel. Dat waren in de 1e helft de gevaarlijkste momenten voor het ODIN-doel, de “Ezels” dicteerden het spel en VVSB-doelman Valk had het drukker dan zijn collega aan de overkant. Vlak voor rust werd de marge nog groter toen Jim zijn 2e treffer van de avond tegen de touwen kopte na goed voorbereidend werk van Lars. Panklaar werd de bal op maat aangegeven en beheerst langs Valk geknikt, 0-3 ! Met deze ruime marge konden we ons een kwartiertje opwarmen en filosoferen wat de 2e helft zou brengen.

Zoals verwacht startten de Noordwijkerhouters furieus zonder echt gevaarlijk te worden. Het meeste balbezit was voor hen doch bleef het bij rondspelen. Behoudens enkele speldenprikken raakten verdediging en doelman niet in paniek van de aanvallende aspiraties van VVSB. Sterker nog, de snelle omschakeling van ODIN is bevreesd bij elke tegenstander. Ook nu weer leverde het succes op, de razendsnelle Jayson werd aan de linkerkant weggestuurd, snelde zijn tegenstander voorbij en gaf een perfecte voorzet af. De meegelopen Sietse hoefde alleen zijn voet tegen de bal te zetten om de actie tot doelpunt te promoveren, 0-4 ! De Zuid-Hollanders probeerden het wel maar vonden telkens een ODIN- been of hoofd op weg naar succes. De enige keer dat ze er wel doorheen kwamen voorkwam Joost met een katachtige snoekduik in de benedenhoek een verkleining van de voorsprong. Met nog zo’n 20 minuten te spelen werd Sietse gewisseld voor Ahmed. Na een afwezigheid van negen maanden was hij weer fit genoeg om in de hoofdmacht te acteren. Luttele minuten later kon het scorebord weer aangepast worden in ODIN-voordeel. Evenals bij het derde doelpunt was Lars aangever en Jim afmaker, een corner werd onhoudbaar binnengewerkt door de onvermoeibare middenvelder. Het duel naderde de eindfase, vlak voor tijd kreeg VVSB toch loon naar werken. Invaller Yannick Bouw kon vlak voor de doellijn de bal binnentikken, 1-5. Hiermee was de wedstrijd gelopen en, ondanks dat er veel gewisseld werd de 2e helft, telde de uitstekend leidende arbiter De Brito Roque geen seconde bij. Toen de klok op het scorebord op “90” sprong floot hij direct af.

Zo eindigde de vooraf als “lastig” bestempelde uitwedstrijd tegen VVSB in een onverwachte meevaller. Volgende week spelen we op ons eigen sportpark tegen de amateurs van Ajax. Aanvang 14:30 uur. We zien u graag verschijnen, het is de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop.

Opstelling VVSB :

Ruben Valk (k), Richelo Fecunda, Justin Valk (78’ Lulinho Martins), Peter Verhoeve, Rob Zandbergen, Tim de Rijk, Ties Evers, Frans van Niel (©), Mo el Osrouti (78’ Wout Heemskerk), Felitciano Zschusschen en Loyd van der Wilden (63’ Yannick Bouw).

Overige wisselspelers VVSB :

Michael de Leeuw (k), Tomas Arroyo, Glenn van Geldorp en Tom Kok.

Opstelling ODIN ’59 :

Joost Meendering (k), Lars Boekel, Mart Willemse (75’ Niels Jager), Ron Scheffer (©), Jayson Halman, Sietse Brandsma (71’ Ahmed al Mahdi), Nicky Eekhout, Koen Tros, Bas Kansen (75’ Daan Driever), Dustin Mijnders en Jim Hulleman.