Adriaan Kruisheer

3e divisie 3e divisie zat

26 oktober 2019 14:30

T. (Thijs) Voncken

Nadat het eerste van ODIN'59 de laatste 5 competitie-wedstrijden ongeslagen bleef, heeft het team van trainer Correia in het belangrijke treffen op sportpark Assumburg tegen koploper Sparta Nijkerk verzuimd de punten te pakken om zich zodoende vaster aan de kop van de 3e Divisie te nestelen. ODIN'59 stond na 20 minuten voetbal al met 0-2 achter. De eretreffer van de Heemskerkse formatie kwam op naam van verdediger Nicky Eekhout. Eindstand: 1-2 (rust: 0-2).

ODIN'59-Sparta Nijkerk had dé wedstrijd voor de winterstop moeten worden. De geelhemden creëerden echter voor rust te weinig, pakweg één scoringskans, maar kregen na 22 minuten voetballen door fouten achterin wel 2 tegentreffers om de oren. Zo hielp ODIN'59 zijn tegenstander in het zadel en Sparta pakte deze kadootjes graag uit. Na rust zette ODIN'59 een inhaal-manoeuvre in die na een aantal kansen resulteerde in één treffer. Niet genoeg om minimaal gelijk te spelen of een puntje uit deze op papier uitgeroepen topper te halen. Een gelijkspel had gezien het spel van ODIN’59 in de tweede helft een juistere verhouding weergegeven.

ODIN’59 begon de wedstrijd goed en speelde in het begin in fases op de helft van de tegenstander. Nadat de mannen van Anthony Correia echter een keer in de breedte probeerden op te bouwen vlak voor de goal van Joost Meendering onderschepte Bryan Burgerhout de bal en legde simpel af op medespeler Frank Heus die eenvoudig de 0-1 kon intikken.

ODIN’59 liep hierdoor al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Sparta begon na dit kadootje beter te spelen. Dit resulteerde in meer onzekerheid achterin bij de thuisploeg waardoor linksbuiten Gilbrano Plet vrij stond en spekkoper werd: 0-2.

Het zelfvertrouwen en combinatie-spel van de gasten werd gaandeweg beter en Bryan Burgerhout of Gibrano Plet hadden de stand ook nog op 0-3 kunnen brengen. ODIN'59 stelde daar wel een prachtige aanval tegenover die resulteerde in 'n een-twee van Sietse Brandsma met Jayson Halman maar laatstgenoemde sloot af met een schot hoog over het doel van keeper Coutinho. Een oud manco dook in Sportpark Assumburg op: de weinige ODIN-kansen werden niet afgemaakt.

Nadat vóór rust ODIN’59 te weinig bracht was de tweede helft wel voor de Heemskerkse formatie. Verdediger Nicky Eekhout liet niet lang na de thee zien hoe je wel moet scoren door op een onverwacht moment voor een keeper (Coutinho) op doel te schieten. Hij scoorde de aansluitingstreffer. Dat smaakte naar meer. De ODIN-kansen regen zich aaneen. Halman, De Vries, de hard werkende middenvelder Hulleman, Boekel, allemaal kregen zij mogelijkheden of kansen maar het vizier stond onvoldoende op scherp of de wind zat niet mee. Na 70 minuten een pracht cross-pass van Jim Hulleman op spits Jayson Halman maar deze leek te schrikken hiervan, bleef niet rustig voor de goal en maakte hem niet. Vervolgens werd er een doelpunt door scheidsrechter Voncken afgekeurd wegens buitenspel. De bal lag al in het Sparta-netje maar de referee besloot tot een vrije trap op de zestien meter. Deze leverde echter geen doelpunt op. De bezoekers kwamen hierna niet meer over de middenlijn, maar de verdiende gelijkmaker wilde maar niet vallen.

Opvallend is dat het eerste in de 3 verloren (thuis)wedstrijden tot nu toe nipt heeft verloren met één doelpunt verschil. Wat is dan de oplossing om dat om te zetten in een nipte overwinning? Voor de vele voetbal-deskundigen stof tot nadenken. ODIN’59 heeft een ploeg die stabieler voetbalt dan eerder in de 3e Divisie-historie, maar sloeg in deze cruciale wedstrijd niet toe. ODIN'59 zakt door dit resultaat van de 4e naar de 5e plaats op de ranglijst met 16 punten uit 9 duels. Sparta Nijkerk verstevigde hun koppositie met 21 punten uit 8 wedstrijden.

Komende zaterdag is ODIN’59 in de competitie vrij maar woensdag 30 oktober wacht een volgende krachtmeting en dan in bekerverband: AFC - ODIN'59. Deze wedstrijd op sportpark 'Goed Genoeg', wordt afgetrapt om 19.45 u. Kom onze jongens aanmoedigen en laat mooie, vroegere bekergevoelens herleven!

Opstelling ODIN'59: Joost Meendering (k), Lars Boekel, Mart Willemse (64' Niels Jager), Ron Scheffer© (85' Daan Driever), Jayson Halman, Sietse Brandsma, Thom de Vries, Nicky Eekhout, Koen Tros, Dustin Mijnders (75' Bas Kansen) & Jim Hulleman.

Verdere wissels ODIN'59: Mike van Vliet (k), Jurjen Dikker.

Opstelling Sparta Nijkerk: Gino Coutinho (k), Janic Makizodila, Wesley de Laat, Justin van Groen, Bryan Burgerhout (68' Maurice de Ruiter), Frank Heus (74' Jesse Buitenhuis), Donny van der Wal©, Gibrano Plet (81' Leon Broekhof), Rob Diderik, Jesse Geurtsen en Adriaan Kruisheer.

Verdere wissels Sparta Nijkerk: Thijs Jansen (k), Thomas van 't Land (k), Leroy Oehlers, Mohammed Bendadi.