Jesper Vos

3e divisie 3e divisie zat

21 september 2019 14:30

P. (Preston) Henshuijs

Het eerste van ODIN’59 heeft na 2 thuisnederlagen de eerste driepunter op Sportpark Assumburg binnen gehaald en de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City met 2-1 gewonnen.
Voor rust liepen de geelhemden tegen een 0-1 achterstand aan door een onnodig weggegeven benutte penalty van Kenneth Aninkora in de 20e minuut. Nadat Sietse Brandsma werd neergehaald binnen de beruchte lijnen schoot Jim Hulleman de toegekende pingel onberispelijk binnen en trok de stand gelijk (43’). Na de rust bepaalde de uiteindelijke matchwinnaar Niels Jager na een fout van keeper Ishan Kort de eindstand op 2-1 en scoorde de vanaf de jeugd actieve ODIN’ner zijn 1e competitietreffer voor het eerste. Eindstand: 2-1 (rust: 1-1).

Op een schitterende najaars voetbal zaterdag haalde ODIN 1 drie belangrijke punten binnen ten koste van de nog ongeslagen roodhemden van Jong Almere City. Er werd bij vlagen heerlijk gevoetbald en kansen gecre
ëerd met name door de thuisploeg. In de 8e minuut bijvoorbeeld kreeg de in de basis startende Daan Driever al een goede kans na een vooractie van Jayson Halman maar het schot ketste via de knie van keeper Ishan Kort corner. Na een kwartier voetballen nam Koen Tros de bal vanaf 18 meter op de pantoffel en velen telde ‘hem’ al maar de paal stond in de weg. Een mooie actie van Tros die behoudens de eerste wedstrijd droog staat. Na een goede corner van Lars Boekel leek Jim Hulleman goed getimed met de kop te scoren maar de bal ging toch nog een paar meter naast.

Jong FC Almere was ook gevaarlijk vooral in de snel uitgevoerde opbouw van achteruit, maar creëerde bijna geen kansen en ODIN'59 gaf niks weg. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een onnodige overtreding binnen de zestien mocht Kenneth Aninkora de pingel nemen en schoot de gasten naar een 0-1 voorsprong ondanks dat keeper Joost Meendering nog aan de bal zat: 0-1 (20’).

Je vroeg je al in dat stadium van de wedstrijd af of ODIN'59 deze tegenvaller nog te boven zou komen. Na dit doelpunt leek een soort besluiteloosheid in de ploeg te sluipen en de opbouw van ODIN’59 van achteruit mislukte talrijke keren. Toch was het bijna gelijk na een kans en voorzet van Lars Boekel en daarna een mogelijkheid van Koen Tros en een te zachte kopbal van Mart Willemse om doelman Ishan Kort te verschalken.
Niet lang voor rust werd Sietse Brandsma echter binnen de beruchte lijnen neergehaald en Jim Hulleman schoot de toegekende strafschop onberispelijk en verdiend binnen: 1-1.

Na de thee wisselde Hoofdtrainer Correia verdediger Mart Willemse voor Thom de Vries. Jong Almere City begon het 2e bedrijf voortvarender en ODIN'59 had mazzel dat in het begin van die tweede helft Almere niet de leiding nam na een gevaarlijke kopbal van Meghon Valpoort (48’). Keeper Joost Meendering kon redden. Niet lang hierna nog een grote kans voor Kenneth Aninkora die in het zijnet schoot. Vervolgens werd na een verre ingooi van Jim Hulleman een handsbal van Jong Almere City in hun zestien door het ODIN-publiek geconstateerd, maar scheidsrechter Preston Henshuijs zag het anders en wuifde de roep om een pingel weg.

Vanaf minuut 58 ontstond een gezapige fase van de kant van Almere City en in die periode van besluiteloosheid van de gasten had ODIN'59 kunnen en misschien wel moeten scoren. Na een kans van Thom de Vries knalde Faris Hammouti in de handen van keeper Meendering. Het kon na driekwart wedstrijd nog alle kanten op. Tot het moment dat keeper Ishan Kort een onbegrijpelijke fout maakte en invaller Niels Jager de bal pardoes voor de voeten geserveerd kreeg en van deze gelegenheid dankbaar gebruik maakte om ODIN'59 op voorsprong te helpen. Hij maakte geen fout en tikte de 2-1 binnen. Niels stond precies op de juiste plek om deze fout van de Almeerders af te straffen. Het was zijn eerste treffer voor het eerste van ODIN'59. Mooi!

D
it moment bleek achteraf cruciaal voor de wedstrijd. Kon Jong Almere City nog terugkomen van deze deceptie? De thuisploeg zwijnde nog toen de bal in de 80e minuut op de lat boven goalie Joost Meendering plofte. In de slotfase verzuimde ODIN'59 de wedstrijd te killen en onder andere voorwaarts Thom de Vries kreeg de kans op de 3-1 maar schoot de bal recht in de handen van de Almeerse goalie. Het werd daardoor nog een tijdje billenknijpen voor het ODIN-publiek op sportpark Assumburg. Het bleef uiteindelijk 2-1 en zo verdiende ODIN’59 3 belangrijke punten door als team te knokken voor en met elkaar en de kansen beter te benutten dan de voor deze wedstrijd nog ongeslagen en favoriete opponent: Jong Almere City. Matchwinnaar Niels Jager maakte het verschil met zijn eerste goal voor ODIN'59 1.

Komende dinsdag 24 september de volgende krachtmeting. Dan speelt het eerste voor de KNVB-beker op Sportpark Assumburg tegen Barendrecht. Aanvang wedstrijd: 20.00 uur. Kom allen onze jongens aanmoedigen. Tot dan!

Opstelling ODIN'59: Joost Meendering (k), Lars Boekel, Mart Willemse (46’ Thom de Vries), Ron Scheffer©, Jayson Halman, Sietse Brandsma (82’ Bas Kansen), Nicky Eekhout, Daan Driever (67’ Niels Jager), Koen Tros, Dustin Mijnders en Jim Hulleman

Jong Almere City: Ishan Kort (k), Joedrick Pupe, Anass Ahannach, Faris Hammouti, Bart Meijers, Kenneth Aninkora, Sam Krant©, Ezra Hoogenboom (79’ Jesper Vos), Meghon Valpoort (74’ Carlito Fermina), Rogier Benshop (60’ Joshua Zimmerman) en Samuel Brobbey.