ODIN’59 weigert de trekker over te halen

ODIN’59 weigert de trekker over te halen

ODIN 59 1

0 - 1

Hoek

61'
Ruben de Jager
Francis Kabwe Manengela
62'
Reguillo Vandepitte
Sven Mbikulu
65'
Gert-Jan van Leiden (kopbal)
82'
Rik Impens
Kim van den Bergh
91'
Fabian Wilson

Competitie

3e divisie 3e divisie zat

Datum

31 augustus 2019 14:30

Scheidsrechter

R.G.C.M. (Remco) Schul

Accommodatie

Onbekend

Het eerste van ODIN’59 heeft net als vorig seizoen met 0-1 thuis verloren van het Zeeuwse Hoek. Het tegendoelpunt viel in de tweede helft door een kopbal van Gert-Jan van Leiden uit een korte corner van Erwin Franse (65’). Gezien de kansen verhouding had ODIN’59 al voor rust een verdiende voorsprong moeten nemen. “Kansen creëeren gaat goed maar ze afmaken is moeilijker”, aldus ODIN’59-trainer Anthony Correia. Hoek lijkt een soort angstgegner voor de Heemskerkse formatie te worden. Je moet kennelijk niet achterkomen tegen deze ploeg, want dan wordt het moeilijk dit nog te herstellen. In de laatste 3 ontmoetingen tegen de Zeeuwen kwam ODIN’59 niet tot scoren en won Hoek steeds nipt. Deze wedstrijd was wel voor ODIN’59 de beste van die drie ontmoetingen, maar ging dus wel gepaard met een nieuwe nederlaag. Einduitslag: 0-1 (rust: 0-0).

Je kunt de ODIN-ploeg qua inzet niks verwijten. Er werd hard gewerkt. Het is ook niet zo erg dat je verliest maar wel de manier waarop. Hoofdtrainer Correia stuurde het team met middenvelder Daan Driever en Thom de Vries in de basis de wei in. Aanvaller Sietse Brandsma had zich op de donderdag-training geblesseerd (enkel). 

De ODIN-supporters kregen in plaats van het snot, het geel voor de ogen. Naast het gebruikelijk gele shirt van onze geelhemden verscheen ook Hoek met gele sokken en dito broeken op Sportpark Assumburg. De geelhemden regen kans na kans aan elkaar maar niemand van ODIN’59 haalde de trekker over. 

De vraag is hoe een moeilijk ogend probleem, namelijk wel kansen creëeren maar niet benutten, getransformeerd wordt tot een gemakkelijk scorende oplossing? Het is naast een mentaal ook een technisch probleem. Er wordt veel te ingewikkeld gedaan waar 2 keer raken afdoende is. 

Spits Jayson Halman zat er na de wedstrijd gedesillusioneerd bij. Hij en spits Thom de Vries hadden kansen genoeg gehad om de wedstrijd op slot te gooien, maar ‘weigerden’ dat. Halman voerde 2 van een aantal kansen technisch goed uit maar mikte met een schot in de lange hoek net naast en 1 keer belandde zijn schot buitenkant paal. Er waren tal van kansen van verschillende ODIN’59 spelers.  

Trainer Correia zei na afloop dat het afmaken een proces is en dat eraan gewerkt wordt. Verdedigende uitblinker Nicky Eekhout en de rest van de ODIN-achterhoede hielden lang de nul achter. Het was echter geen 0-0 wedstrijd en in de 65e minuut was het dan ook raak. Na een door keeper Joost Meendering gekeerd schot van Erwin Franse kopte Van Leiden van dichtbij binnen: 0-1.

Topper van de week Naut van der Linden wist voor de wedstrijd wél het net achter goalie Jordi de Jonghe te vinden maar zoals bekend telt dat doelpunt niet mee in de einduitslag. Zo won Hoek zijn tweede wedstrijd dit seizoen met 1-0. Vorige speeldag waren ze thuis tegen FC Lisse met dezelfde cijfers spekkoper. 

En zo ging de nieuwe Hoek-trainer Lieven Geveart die vandaag pas anderhalve week in dienst was bij de Zeeuwen met weer een nipte zege richting Zeeuws-Vlaanderen. Helaas geen punten vandaag voor de mannen van trainer Anthony Correia. HSV Hoek haalde het maximale rendement, daar waar ODIN'59 de kansen liet liggen.

Volgende speeldag, zaterdag 7 september, staat voor ODIN’59 de thuiswedstrijd tegen Barendrecht op het programma. Vanmiddag bleek ook dat Barendrecht de volgende tegenstander is in het toernooi van de KNVB-beker op 24, 25 of 26 september. 

Opstelling ODIN'59: Joost Meendering (k), Lars Boekel, Mouad Ben Chek, Nicky Eekhout, Mart Willemse (70’ Niels Jager), Ron Scheffer©, Koen Tros (70’ Jurjen Dikker), Jim Hulleman, Daan Driever (78’ Bas Kansen), Jayson Halman, Thom de Vries.

HSV Hoek: Jordi de Jonghe (k), Fabian Wilson, Gert Jan van Leiden, Alexander Embrechts, Karim Bannani, Steven Mulder, Requillo van de Pitte (62’ Sven Mbikulu), Rik Impens© (82’ Kim van den Bergh), Erwin Franse, Ruben de Jager (61’ Francis Kabwe Manengela) en Jonathan Constansia.


  De nabeschouwing met de beide trainers
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!