Dustin Mijnders (intikker)

3e divisie 3e divisie zat

12 oktober 2019 14:30

L. (Luuk) Timmer

Het eerste van ODIN’59 heeft in het Friese Harkema voor een stunt gezorgd door de nummer drie en medekoploper met ongeslagen status Harkemase Boys met 0-6 op eigen bodem te verslaan. Doelpuntenmakers aan Noord-Hollandse zijde waren: Sietse Brandsma (2x), Dustin Mijnders (2x), Jayson Halman en Jim Hulleman. De Friezen kwamen niet tot scoren. Keeper Joost Meendering hield achterin knap de nul. Eindstand: 0-6 (rust: 0-2)

Je hebt weleens van die wedstrijden waar je graag live bij had willen zijn. Nou op zaterdag 12 oktober 2019 was er zo'n competitie-wedstrijd. Harkemase Boys - ODIN'59: einduitslag: 0-6 (rust: 0-2). We moeten wel heel ver terug in de ODIN-geschiedenis willen we een soortgelijk resultaat tegenkomen. Na onderzoek bleek dat de hoofdmacht van ODIN'59 geen soortgelijk resultaat op hoger niveau had geboekt.

Na de bijna 2 uur durende busreis naar Harkema heen was de terugreis nog gezelliger dan naar Harkema toe. Met een driepunter huiswaarts keren en met 6 goals voor en nul tegen, kan dit een verrassend resultaat genoemd worden. Alle statistieken ten spijt: na 2 minuten speeltijd lag de bal al in het Harkemase netje. Na een aanval van ODIN’59 die werd afgeslagen kwam de bal vrij snel aan de overkant bij keeper Meendering, die met een technisch perfecte en geplaatste uittrap spits Sietse Brandsma diep stuurde en voor hun keeper zette. De blonde ODIN-spits kwam oog in oog met de Harkemase goalie Jansema en verzilverde de eerste kans met een mooie lob. ODIN’59 stond binnen 2 minuten al op een 0-1 voorsprong.

Harkema liet zien het vizier niet op scherp te hebben staan vandaag. Berwout Beimers richtte al vroeg in de wedstrijd veel te hoog bij een afstandschot en de Friese dieptepasses kwamen voorin niet aan. ODIN’59 stond beter gepositioneerd en dat zou gevolgen hebben. Na 12 minuten werd een doelpunt van Brandsma al verrassend afgefloten en een gevaarlijk schot van de uitstekende Lars Boekel werd door de Harkema defensie nog net gekraakt. Bij een mooie dribbel van Thom de Vries waarbij hij prachtig door de Friese defensie sneed werd hij neergelegd met als gevolg een gele prent voor roodhemd Jesse Renken. Er ontspon zich een leuke wedstrijd met een beter ODIN’59 op een heerlijke grasmat (natuurgras). ODIN'59 zwijnde in de 20e minuut nadat Nicky Eekhout de bal na een Harkemaas schot met gevaar voor eigen leven van de doellijn kopte.

Vervolgens dribbelde zich Jayson Halman knap voor de Harkema-doelman vrij maar hij legde af op De Vries die tegen de keeper schoot. Dat had de 0-2 moeten zijn! Het spel golfde heen en weer met een gevaarlijker ODIN’59 dat de meeste kansen bleef creëeren. Kasper Oldenburger sputterde tegen met een schot maar dat werd geblokt en de daaropvolgende corner leverde niks op. In de 42e minuut was het weer (verdiend) raak. Na een goede voorzet van Lars Boekel liep Jim Hulleman de 0-2 binnen. Beide teams gingen rusten met het vermoeden dat het weleens een andere 2e helft zou kunnen worden.

Na de thee zetten de mannen van trainer Hans de Jong meteen druk en dat resulteerde in een kansje van Harkema. In de 49e minuut viel echter de 0-3. Na een prachtige dribbel en voorzet van Lars Boekel werd de bal mooi ingekopt door Dustin Mijnders. Dit doelpunt en de 0-3 bleek achteraf cruciaal voor het verloop van de wedstrijd. Een gevaarlijke pegel van Bas van Wijnen werd gepareerd door de uitstekend keepende Joost Meendering.

Het was nu zaak de voorsprong te consolideren of uit te bouwen. De kansen regen zich voor ODIN’59 aaneen met goed uitgevoerd combinatie-voetbal. In de 69e minuut resulteerde dat na een assist van Thom de Vries in de 2e en prachtige goal van Sietse Brandsma: 0-4. Toen moesten er nog 25 minuten worden gespeeld.

Even later stond de 0-5 op het scorebord gemaakt door Jayson Halman na voorbereidend werk en een prachtige aanval via Sietse Brandsma. Harkema werd helemaal zoek gespeeld. Bijna de 0-6 : keeper pareerde. Na een prachtige steekpass van middenvelder Jim Hulleman en een voorzet van Lars Boekel scoorde Dustin Mijnders zijn tweede van de middag: 0-6. ODIN’59 had nog kunnen uitbouwen tot een veel hogere score en Harkema lukte het niet op deze complete off-day, de eer te redden. ODIN'59 bracht Harkemase Boys de eerste nederlaag in deze competitie toe. Einduitslag: 0-6.

Een goede ODIN-supporter vatte het zo samen: "Ja jong...Ik kan wel huilen. We zien die jongens 3 keer per week op de training. We zijn ook daarbij. Ik zie hoe hard ze ervoor werken drie keer in de week. Dit is loon naar werken. Mooi!" Einde citaat op deze geweldige voetbaldag in een jaar dat de club zijn 60e verjaardag viert.

Op de volgende speeldag, 19 oktober, is er geen programma. Donderdag 17 oktober wordt er een oefenwedstrijd gespeeld: OFC - ODIN'59 om 20.15 uur bij de zondag 3e Divisionist.

De volgende competitiewedstrijd is op 26 oktober: ODIN'59 speelt dan thuis tegen de huidige koploper van de zaterdag 3e Divisie A: Sparta Nijkerk.

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema (k), Pim Ten Have, Gerald Postma, Jari Slort (73' Pier Veldman), Henny Bouius©, Mark Bruintjes (81' Willem Huizing), Robert Stelpstra, Bas van Wijnen, Jesse Renken (60' Max de Jong), Kasper Oldenburger en Berwout Beimers.

ODIN'59: Joost Meendering (k), Lars Boekel, Nicky Eekhout, Mart Willemse, Ron Scheffer©, Dustin Mijnders, Jayson Halman (69' Niels Jager), Sietse Brandsma (69' Daan Driever), Thom de Vries (78' Jurjen Dikker), Koen Tros en Jim Hulleman.