Sam van Hasselt

3e divisie 3e divisie zat

25 januari 2020 14:30

M. (Marco) Oosting

ODIN ’59 heeft 3 belangrijke punten overgehouden aan het duel met het laag geklasseerde DOVO uit Veenendaal. Al na vijf minuten konden we juichen toen Sietse knap afrondde na goed voorbereidend werk van Jayson. Vervolgens mocht DOVO het spel bepalen, scoorde ook maar vanuit buitenspelpositie, en zag centrale verdediger Van Walsem met “rood” het veld verlaten. Vlak voor het rustsignaal mistten ze een enorme kans door van dichtbij de bal ruim over het doel en de ballenvanger te werken. Voor rust waren dat de enige wapenfeiten. Direct na rust scoorden “we” weer, Sietse tikte de bal uit een scrimmage binnen. Een mooi moment om de goede voornemens van de tegenstander direct de kop in te drukken. DOVO was aangeslagen, kreeg de knock-out van Ahmed die tien minuutjes later de derde tegen de touwen joeg en was definitief verslagen toen Lars koelbloedig afdrukte en de “4” op het scorebord deed verschijnen. Een mooie zege op een ploeg die veel te laag op de ranglijst staat maar verdedigend wel wat steekjes liet vallen. Door deze zege zijn we de Top-3 weer binnengekomen, Harkemase Boys deelde in, en tegen, Hoek de punten (1-1) en DVS ’33 Ermelo boekte een benauwde zege op Ajax door ze in de slotseconden met 3-2 te verslaan. Ook het gat met Sparta Nijkerk wordt kleiner, zij werden door SteDoCo op een doelpuntrijk 3-3 gehouden.

Op het grijze en waterkoude, maar altijd gezellige, sportpark Panhuis blies scheidsrechter Marco Oosting exact om 14:30 uur voor de eerste maal. De drang van DOVO was duidelijk, meteen druk zetten en ODIN ’59 niet in hun spel laten komen. Toch kon deze tactiek al na vijf minuten de prullenbak in toen Sietse, na veel passeerwerk van Jayson aan de linkerkant, mocht uithalen. Onhoudbaar verdween de bal langs doelman Sebastiaan van der Sman, 0-1 ! Een uitstekend begin van de wedstrijd omdat de Heemskerkers nu hun favoriete spelletje konden spelen. “Achterover leunen” en profiteren van de snelle omschakeling die levensgevaarlijk is. De Veenendalers konden echter vrij weinig uitrichten, pas in de 20e minuut moest Joost handelend optreden. Toch dacht de rood-witte brigade op gelijke hoogte te komen, de muziek schalde al uit de luidsprekers toen men in de gaten kreeg dat de vlag van de grensrechter de lucht in wees. Buitenspel dus, de hard ingeschoten bal raakte wel het net achter Joost doch zou nooit het wedstrijdformulier halen. Geel-blauw dicteerde de wedstrijd en bijna kreeg Sietse vrije doortocht richting de DOVO-doelman. Een laatste “reddingspoging” leverde centrale verdediger Rick van Walsem een rode kaart op door hem onreglementair te stuiten, zoals dat genoemd wordt. De vrije trap leverde niets op maar bijna een uur moest DOVO het nu met tien man doen. Desondanks kropen ze niet in hun schulp en bleven jagen op de gelijkmaker. ODIN’59 gaf geen krimp, de verdediging stond als een huis maar kon van geluk spreken toen een DOVO-schot van dichtbij over doel en ballenvanger verdween. Dat was toch echt de moeilijkste oplossing …..

Na rust bleef Mart in de kleedkamer en werd vervangen door Niels. De verwachting was dat DOVO zo snel mogelijk de stand gelijk zou willen trekken en er volop in zou gaan. Die bedoeling zouden ze best gehad hebben maar het was ODIN’59 dat vlak na rust de voorsprong uitbouwde. Een hoekschop van Lars, waarbij Jim en Nicky bij de eerste paal de aandacht afleidden, kwam na een scrimmage voor het uitgestrekte been van Sietse die alle DOVO-hoop de wind insloeg, 0-2 ! Zo kwamen de Noord-Hollanders op twee uitstekende momenten aan hun doelpunten. De klap kwam hard aan in het DOVO-kamp, zeker toen nog geen tien minuten later Ahmed met een harde schuiver voor 0-3 zorgde. Ook hier was Lars weer aangever. Voor zover de Utrechters hoopten op de aansluittreffer zonk de moed definitief in de schoenen. Er werd nauwelijks iets gecreëerd en men bleef oeverloos de bal in de breedte naar elkaar toespelen. Om te zeggen dat Joost niets te doen had gaat te ver, maar hij heeft wel lastigere middagen gehad. Zoals eerder aangegeven, in de omschakeling is ODIN’59 levensgevaarlijk. Een afgeslagen aanval bracht de bal bij Koen die hem uitstekend verlengde naar alles-kunner Lars die koelbloedig afrondde. Met een droge knal door de keeper zijn benen was het kwartet vol, 0-4 ! Daarna ging de wedstrijd uit als een nachtkaars, beide ploegen geloofden het wel. ODIN’59 wilde niet meer, DOVO kon het niet. Met diverse wissels dachten de trainers meer vuur in de strijd te krijgen doch de koek was op. Na een paar minuten extra tijd verloste scheidsrechter Oosting spelers en publiek van het gezapige laatste deel.

Door deze overwinning stijgt ODIN’59 naar de 3e plaats op de ranglijst, bijna een 2e zelfs als DVS ’33 niet in de laatste seconden de volle winst pakte tegen Ajax. Volgende week reizen de Ermeloërs af naar VVOG in Harderwijk. Hoewel de groen-witten onderaan staan is een streekderby nooit te voorspellen ! Voor ons staat de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek op het programma. Zij wonnen (verrassend ?) met maar liefst 4-1 van FC Lisse en hebben hiermee de onderste plaats overgedragen aan VVOG. Met een hoop zelfvertrouwen zullen de Sneekers de Afsluitdijk achter zich laten en kunnen we ons opmaken voor een pittig potje !

Aanvang 14:30 uur en we kunnen uw steun hard gebruiken, tot zaterdag !!!

Opstelling DOVO :

Sebastiaan van der Sman (k), Mourad Marbouh, Rick van Walsem, Lars Middelwijk, Mitchell de Zwart, Simon van Zeelst (@), Yannick Zeeman, Pernelly Biya (72’ Noah Staal), Kesly den Haag, Kevin Schmidt (72’ Sam van Hasselt) en Jasper Waalkens (63’ Quincy Arends).

Overige wisselspelers DOVO :

Jeroen Vrolijk (k), Muhamed Velagic en Jordi Balk.

Opstelling ODIN ’59 :

Joost Meendering (k), Lars Boekel (67’ Bas Kansen), Mart Willemse (46’ Niels Jager), Ron Scheffer (@), Jayson Halman, Sietse Brandsma, Ahmed al Mahdi (74’ Milo Cremers), Nicky Eekhout, Koen Tros, Dustin Mijnders en Jim Hulleman.