Jeffrey Klijbroek

3e divisie 3e divisie zat

23 november 2019 14:30

M.A. (Mike) de Bruijn

Het eerste van ODIN'59 heeft op onfortuinlijke en geflatteerde wijze de grootste nederlaag van deze competitie geleden. De ploeg van hoofdtrainer Anthony Correia ging de bietenboot op met 0-3 (rust: 0-0) tegen het als zesde geklasseerde FC Lisse. Na een wedstrijd met 2 verschillende helften en gezichten kwam de ploeg van hoofdtrainer Anthony Correia met lege handen te staan. De doelpunten van FC Lisse kwamen op naam van: Oussama Siali (68'), Tom Duindam (72') en Luca Tarani (79').

Nadat de Topper van de Week de Lisse-doelwacht Cummins met een doelpunt had weten te verschalken werd er door beide ploegen een minuut stilte in acht genomen in verband met de landelijke actie dat racisme nu maar eens afgelopen moet zijn op de Nederlandse voetbalvelden. FC Lisse werd bij wijze van uitzondering overigens gecoacht door Richard van Heulen, die hoofdtrainer Robbert de Ruiter in verband met familieomstandigheden, verving. Van Heulen die jarenlang met ODIN’59 coach Correia heeft samengespeeld bij Telstar bleek achteraf het meest de voetbalwind mee te hebben.

Beide ploegen zorgden voor een aardige pot voetbal in de eerste helft op een Sportpark Assumburg dat door de weerman was voorzien van een koud aanvoelende novemberwind dwars over het strijdtoneel. FC Lisse mag hun keeper Erik Cummins wel een extra beloning geven want hij maakte voor rust het verschil door het het tegenhouden van legio kansen van ODIN’59.

De snelle ODIN-spits Jayson Halman had al in de 3e minuut de eer in een counter gevaarlijk voor goalie Cummins op te duiken. Een grotere kans ontstond een minuut later voor Koen Tros die een hard en verrassend afstandschot loste maar doelman Cummins lag in de weg. Na 10 minuten antwoordde FC Lisse met een schotje van Moubarak Adouch, gevolgd door een bijna niet te missen kans na een kwartier voetballen voor Jayson Halman, die oog in oog met de Lisse doelman kwam. De Lisse goalie redde knap. Even later een joekel van een kans voor Thom de Vries van pakweg 10 meter van het Lisse-doel, maar het schot van Thom miste kracht. Even later een prachtige dieptepass van Ron Scheffer op Koen Tros die schoot maar de Lisse keeper redde weer. Wat een kansen! Natuurlijk is het goed dat deze gecreeerd worden maar ontevredenheid qua benutten van die kansen lag bij de ODIN’59 aanhang steeds meer op de loer.

Na bijna 20 minuten moest ODIN-goalie Joost Meendering zich tot het uiterste strekken na een kopbal van Lisse spits Tom Duindam en hij ranselde de bal met zijn vingertoppen tot corner die overigens niks opleverde. Na bijna een half uur voetballen gaf Lars Boekel een heerlijke voorzet op Niels Jager en de 4e grote kans in de 1e helft werd door laatstgenoemde hoog over geschoten.

De wedstrijd golfde op en neer. Verdere kansen nog voor Sietse Brandsma maar Cummins lag andermaal in de weg. Verder hadden voor Lisse Jeffrey Klijbroek + Ayoub Ait Afkir en voor ODIN’59 Koen Tros (halve volley) hun vizier te zeer op onscherp staan. Hoe kan ODIN'59 voorin toch zo weinig meedogenloos zijn?

De tweede helft leek op geen enkele manier voor ODIN’59 op de eerste. Er werd niet goed genoeg in de formatie gespeeld en de organisatie was vaak zoek. ODIN’59 had al gewaarschuwd moeten zijn voor verder naderend onheil. Kubiley Moubarak kogelde namelijk een afstandschot in de 54e minuut richting keeper Meendering maar deze behoedde vooralsnog ODIN'59 voor een achterstand. Even later knalde Jayson Halman op de paal maar daarvoor had scheidsrechter Mike de Bruijn al buitenspel geconstateerd. Tom Noordhoff vervolgde met een schot hoog over. Beide ploegen stonden op het punt door te pakken met een goal. Die had de wedstrijd ook broodnodig.

Na voorwerk van Halman en De Vries was het nu bijna spits Brandsma die scoorde. Het was echter Lisse dat, nadat veel te veel Heemskerkse spelers na een mislukte aanval voor de bal stonden, in een razendsnelle counter toesloeg en na goede samenwerking de ingevallen Siali de 0-1 liet aantekenen.
Niet lang daarna een voorzet en een kopbal die door een ODIN-verdediger niet goed weggewerkt werd. Tom Duindam maakte de 0-2. ODIN'59 was in het mes gelopen. Trainer Correia probeerde nog het een en ander met het inbrengen van Milo Cremers in de spits (voor back Lars Boekel) om van die hatelijke 0-2 achterstand af te komen. De wedstrijd leek echter gespeeld. Het werd zelfs nog erger voor de geelhemden. Na dodelijk balverlies diep op eigen helft van Koen Tros werd dit cadeautje door Luca Tarani gretig uitgepakt: 0-3. Binnen elf minuten 3 doelpunten tegen. “ODIN geeft het na rust weg”, riep een Heemskerkse supporter.

Een technisch prachtige hakbal van Jurjen Dikker had vlak voor tijd wel een eretreffer verdiend, maar dat was helaas ook niet voor de thuisploeg weggelegd. ODIN’59 kreeg de grootste nederlaag tot nu toe in deze competitie te verwerken, maar blijft wel nog op de 4e plaats op de ranglijst staan.

Volgens trainer Correia werden er veel verdienstelijke kansen gecreëerd. Als de ploeg voor rust meedogenlozer was geweest had het met 3 doelpunten verschil aan de thee gekund. Nu bleef de ploeg van Correia droogstaan. Na rust was de organisatie minder goed maar de oefenmeester is van mening dat ODIN'59 nu niet onrustig moet worden. "We zijn goed bezig en we moeten leren van deze les. Volgende week VVSB, de nieuwe ploeg van ex ODIN-trainer Richard Plug. Dat is de volgende uitdaging".

Opstelling ODIN'59: Joost Meendering (k), Lars Boekel (77’ Milo Cremers), Ron Scheffer©, Jayson Halman, Sietse Brandsma, Thom de Vries (67’Jurjen Dikker), Nicky Eekhout, Koen Tros (83’ Daan Driever), Niels Jager, Dustin Mijnders en Jim Hulleman

FC Lisse: Erik Cummins© (k), David Verweij, Lars Rauws, Ayoub Aït Afkir ( 62’Oussama Siali), Tom Noordhoff, Tom Duindam, Boyd Stevens, Jeffrey Klijbroek, Moubarak Adouch (Niels Buijs), Kubilay Köylü (70’ Luca Tarani) en Perez J. A. Stoof.