Wesley Meeuwsen

3e divisie 3e divisie zat

14 september 2019 14:30

M.G. (Maurice) Paarhuis

Het eerste van ODIN'59 heeft zowel een terechte als ook nuttige overwinning behaald op SteDoCo uit het Zuid-Hollandse Hoornaar. De voor rust uitblinkende Jayson Halman kon zijn eerste twee treffers in competitie-verband noteren. Na de 0-2 voorsprong verkleinde SteDoCo vlak voor rust de achterstand tot 1-2 door een doelpunt van Vincent Verheul (44’). Na de thee kwam SteDoCo snel gelijk door een intikker van Joran Schröder (49’). In de tweede helft werd het 2-3 door Sietse Brandsma (61’) na een goede assist van Lars Boekel. Deze voorsprong gaf ODIN'59 niet meer uit handen en zo namen de geelhemden drie belangrijke punten mee. De ploeg van hoofdtrainer Anthony Correia heeft nu uit 4 competitiewedstrijden 6  punten verzameld.

De resultaten van de trainingsarbeid van het team van hoofdtrainer Anthony Correia en zijn staf wordt duidelijker naarmate de tijd vordert in deze competitie van de 3e Divisie A. Wat was het deze wedstrijd spannend tot het einde. Tot de laatste seconde bleef onduidelijk of ODIN’59 de volle winst zou pakken. Inzet op het moment dat het dreigde in te kakken bij ODIN’59 was mede cruciaal voor de uiteindelijke overwinning van onze geelhemden.

Nadat ODIN’59 tot bijna het rustsignaal van scheidsrechter Maurice Paarhuis een 0-2 voorsprong had genomen door 2 prachtige goals van Jayson Halman (op aangeven van Bas Kansen en Sietse Brandsma), was het jammer dat vlak voor de thee door een verdedigingsfout nog de aansluitingstreffer voor de gastheren op het scorebord verscheen. Met een volley van Joran Schröder was het al eerder die eerste helft bijna raak geweest ware het niet dat ODIN-doelman Joost Meendering de bal nog wegbokste. Even later was de concentratie weg bij een SteDoCo counter en knalde Vincent Verheul de bal mooi diagonaal in de kruising. Sowieso een prachtige treffer, maar de doelpuntenmaker had natuurlijk nooit op die plek vlak voor de 16 meterlijn de bal in ontvangst mogen nemen. Nu gingen beide ploegen rusten met een 1-2 score.

Wat de meegereisde ODIN-supporters vreesden, gebeurde. Meteen na het begin van het 2e bedrijf kwam SteDoCo beter uit startblokken en scoorde de gelijkmaker (2-2/minuut 49). Doelpuntenmaker was Joran Schröder. Het leek erop dat de ploeg van trainer Frans Adelaar nu zou doorpakken. Niets was minder waar! ODIN-trainer Correia pepte zijn spelers op het juiste moment op en in een juweel van een aanval kaatste Jayson Halman in de 61e minuut terug op Jim Hulleman die met een prachtige steekpass Lars Boekel wist te bereiken. Boekel zette cross voor op de vrijstaande Sietse Brandsma en de blonde ODIN-spits knalde keihard in de 61e minuut het leer boven SteDoCo-goalie Mark Smith in de touwen: 2-3.

Er was toen nog ruim een half uur te gaan. Het was de vraag of SteDoCo zich kon oprichten en gelijk maken of dat ODIN’59 de voorsprong kon uitbouwen? Beide opties bleven lange tijd in de wedstrijd mogelijk. Zeer knap van ODIN’59 was dat het geen tegentreffer meer toeliet. Als de 2-4 was gevallen was het zeker niet zo lang spannend gebleven. Als SteDoCo evenwel de 3-3 had gescoord hadden zij waarschijnlijk ook een winnende treffer gemaakt. De uiteindelijke overwinning van ODIN’59 kwam enerzijds op het conto van het hebben van een stukje mazzel maar anderzijds hadden de invallers Niels Jager en Thom de Vries de wedstrijd op slot kunnen gooien door prima kansen. Nadat Jager onder andere alleen voor het doel van keeper Mark Smith verscheen, mikte hij met zijn kopbal te hoog en ging de bal over het doel. ODIN’59 won echter door een grote inzet van het gehele team en de bereidheid voor en met elkaar te knokken.

Overigens dit compliment valt ook SteDoCo ten deel. De mannen van hoofdcoach Frans Adelaar lieten tevens zien dat hen op grond van inzet niks te verwijten viel. Zo kregen de toeschouwers vanmiddag een amusant schouwspel voorgeschoteld met 2 counterende ploegen die het spel niet konden maken maar wel gevaarlijk waren in de snelle counters en tot het uiterste gingen. Hierbij zocht ODIN’59 nauwkeuriger de diepte en was SteDoCo daarentegen wel meer in balbezit maar creëerde te weinig kansen voor het doel van ODIN-goalie Joost Meendering om deze wedstrijd te winnen.

Trainer Anthony Correia was blij met de driepunter in deze tot op zekere hoogte belangrijke sleutelwedstrijd. Bij verlies van ODIN’59 waren de Hoornaars ODIN’59 op de ranglijst voorbij gestreefd. Nu belandde het team van Frans Adelaar na dit verlies op de laatste plaats van de ranglijst met 1 punt uit 4 wedstrijden. De kwaliteit van dit team van Adelaar zal de stand op lange termijn wellicht voor de Hoornaars nog door elkaar schudden. ODIN’59 klom vandaag naar een verdienstelijke 7e positie. Sparta Nijkerk nam deze competitiedag de koppositie in deze 3e Divisie over met 12 punten uit 4 potjes.

Voor ODIN’59 wacht volgende speeldag 21 september de moeilijke thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen Jong Almere City. Presteert de ploeg van trainer Correia uit beter dan thuis? De Almeerders hebben 1 wedstrijd minder gespeeld, maar zijn wel ongeslagen en wisten vandaag een 2-0 achterstand om te zetten in een 4-2 overwinning op DOVO uit Veenendaal. Eerst maar genieten van de overwinning van vanmiddag van ODIN’59 en dan komende trainingsweek zien hoe de volgende wedstrijd wordt benaderd. Vandaag: 3 doelpunten en wel 3 punten. Heerlijk!

Opstelling SteDoCo: Mark Smith (k), Etienne Mariana, Wesley Pollemans@, Bryan Jongeneel, Bram van Eijk, Benjamin van Wanrooij (81’Wesley Meeuwsen), Jesse Wielinga, Joran Schröder, Vincent Verheul, Ibrahim Touré en Marlon Pereira (77’ Kyle Doesburg)

ODIN’59: Joost Meendering (k), Lars Boekel, Mart Willemse (68’ Niels Jager), Ron Scheffer@, Jayson Halman, Sietse Brandsma, Nicky Eekhout, Koen Tros (85’ Jurjen Dikker), Bas Kansen (58’ Thom de Vries), Dustin Mijnders en Jim Hulleman.

Verder op de ODIN-bank: Mike van Vliet (k), Daan Driever.