Davey Lohman

3e divisie 3e divisie zat

1 februari 2020 14:30

F.R. (Frank) de Winter

Het eerste van ODIN’59 heeft de19e competitie wedstrijd van dit seizoen achteraf gezien relatief gemakkelijk met een 4-1 zege weten af te sluiten na een 2-1 ruststand. De Heemskerkse doelpunten kwamen op naam van: Sietse Brandsma (8’), Jim Hulleman (11’), Niels Jager (57’) en opnieuw Sietse Brandsma (83’). De eretreffer van de Friezen kwam op naam van Tyson dos Santos via een toegekende strafschop vlak voor rust (2-1/43'). Eindstand: 4-1 (rust: 2-1).

ODIN'59 deelde in de openingsfase binnen bijna een kwartier met 2 wonderschone doelpunten een dreun uit die het sympathieke en tot dat moment goed spelende ONS Sneek niet meer te boven kwam. De openingstreffer kwam al na 8 minuten op naam van spits Sietse Brandsma die met een geplaatst afstandsschot, van zo’n 25 meter, de Friese doelman Van der Dam het nakijken gaf. Drie minuten later deed uitblinker en middenvelder Jim Hulleman dit nog eens dunnetjes over door een eveneens prachtig afstandsschot, nu vanaf zo’n 25 meter, en liet daarmee zijn 10e treffer van dit seizoen bijschrijven. Hieraan ging een splijtende dieptepass van Koen Tros vooraf. 2 Mooie goals die een monsterscore tegen dit laag geklasseerde ONS Sneek deden vermoeden.

Niks was echter minder waar! De Fries Oege Sietse van Lingen waarschuwde de geelhemden al in de 7e minuut met een droog schot in de korte hoek op zo’n 14 meter van het doel van goalie Joost Meendering die overigens op de juiste plek stond en de bal pakte. Tot ver in de wedstrijd consolideerde ODIN'59 de 2-0 voorsprong maar na de tweede treffer leek er gezapigheid in de ploeg te sluipen.

Terwijl iedereen aan ODIN-zijde het uitbouwen van de 2-0 voorsprong het verstandigst vond, volgde die mindere periode aan Heemskerkse zijde. Was de wedstrijd dan al zo vroeg gespeeld? Neen! De ploeg van Correia ging in de 43e minuut dan ook in de fout. Na een mislukte terugspeelbal van linksback Mart Willemse op keeper Joost Meendering kwam laatstgenoemde in de problemen. Hij moest aan de noodrem trekken in een duel met een doorgebroken ONS-speler. De Friese equipe van trainer Paul Raveneau kreeg hierdoor vlak voor rust een strafschop toegekend. Tyson des Santos maakte geen fout en schoot de pingel onberispelijk achter ODIN-doelman Joost Meendering: 2-1.

Deze tegentreffer had de keeper van ODIN'59, die knap zijn doel stond te verdedigen, niet verdiend. Hij stond juist op het punt de derde wedstrijd op rij de nul te behouden. Dit ondanks Friese plaagstootjes van (weer) de ijverige Dos Santos, maar ook van Van Lingen. Beiden kregen de bal echter niet achter de ODIN-keeper.

ODIN’59 ging met een nipte 2-1 voorsprong rusten en gaf ONS Sneek met de tegentreffer nog hoop. Trainer Correia zou de Friese aansluitingstreffer na de wedstrijd een ‘wake-up call’ voor zijn ploeg noemen. Dat is inderdaad mogelijk want want na de pauze kwamen de geelhemden op 3-1 door een goal van Niels Jager (57'). Nadat Jager in de 56e minuut in het veld kwam voor de wat grieperige Jayson Halman scoorde na een minuut koud in het veld te staan de 3-1. Deze goal viel mede door goed positioneren van spits Brandsma voorin en na goed voorzetten van de opgestoomde en uitstekende Lars Boekel. Ahmed al Mahdi miste hierna net de kans op een grotere voorsprong maar even later werd Sietse Brandsma mooi diep gestuurd door Lars Boekel waarna eerstgenoemde virtuoos de 4-1 over ONS-doelman Justin van der Dam binnen lobte. De wedstrijd werd daarna zakelijk door ODIN’59 uitgevoetbald.

Sietse Brandsma werd uitgeroepen tot ‘The man of the Match’.

ODIN’59 behaalde een verdiende overwinning op de sympathieke ploeg uit Friesland op grond van betere individuele klasse. Het team van Anthony Correia klom door deze overwinning naar de tweede plek. De nummer 2, DVS Ermelo, morste 2 punten bij rode lantaarndrager VVOG uit Harderwijk. In een Zeeuwse derby: Hoek tegen GOES, verloor eerstgenoemde en koploper Sparta Nijkerk was vandaag vrij. ODIN’59 neemt met een wedstrijd meer dan koploper Sparta Nijkerk dus de tweede plaats in, met 40 punten uit 19 wedstrijden en 55 gescoorde doelpunten versus 26 tegengoals. ONS Sneek belandde na deze nederlaag op de laatste plaats van de 3e Divisie A, met 9 punten uit 19 wedstrijden.

Komende zaterdag 8-2-2020 wacht voor ODIN’59 de moeilijke uitwedstrijd tegen de nummer 9 van de 3e Divisie, Jong Almere City FC. Weer een volgende wedstrijd met een zeer goede tegenstander maar wel nieuwe kansen!

Opstelling ODIN'59: Joost Meendering (k), Lars Boekel, Mart Willemse (81’ Jurjen Dikker), Ron Scheffer©, Jayson Halman (56’ Niels Jager), Sietse Brandsma, Ahmed al Mahdi, Nicky Eekhout, Koen Tros (85’ Daan Driever), Dustin Mijnders en Jim Hulleman.

Verder op de bank bij ODIN'59: Bas Kansen, Mike van Vliet (k).

ONS Sneek: Justin van der Dam (k), Nick Kleen (71’ Sammy Ian Crowther), Nick Kuipers©, Ruendel Martina (71’ Davey Lohman) , Tyson dos Santos, Denzel Prijor, Oege Sietse van Lingen, Jelle de Graaf (62’ Wesley Tankink), Nick Burger, Jordy de Hoedt en Genridge Prijor.

Verder op de bank bij Sneek: Joep van de Haar (k), Joel Brandsma.