Deonell Jamie

3e divisie 3e divisie zat

8 februari 2020 15:00

F.E. (Erik) ter Brake

Met een doelpuntrijk gelijkspel heeft ODIN ’59 één puntje overgehouden in Almere. Na een matige eerste helft (1-1) kwam het duel na de thee beter op gang. Vlak voor rust (43’) kopte Joshua Zimmerman de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong en nog vlakker voor rust (45’) schoot Lars ons middels een strafschop weer op gelijke hoogte. Toen Niels ons halverwege de 2e helft op voorsprong tikte (63’) leek Almere verslagen doch in drie minuten tijd kantelde de wedstrijd. Jelle Goselink (75’) en Rogier Benschop (78’) schoten de roden richting overwinning. Gezien de tussen- en eindstanden bij de andere wedstrijden zou punt(en)verlies zonde zijn. Een stevige 2e plaats op de ranglijst lag in het verschiet ! Het zou “slechts” één puntje worden, in de 82e minuut rondde invaller Thom koelbloedig af. Meer zat er helaas niet in hoewel ODIN ’59 stevig aandrong om met de volle buit huiswaarts te keren.

Op een regenachtig “bijveld” achter de rug van het Yanmar Stadion werd, zonder beschutting voor de toeschouwers, de 20e competitiewedstrijd van het seizoen afgewikkeld. De thuiswedstrijd leverde een moeizame 2-1 zege op tegen een goed voetballend team dat toen moeite had het net te vinden. De 1e helft leverde nauwelijks gespreksstof op. Jong Almere was meer aan de bal, ODIN ’59 was gevaarlijker voor het doel. Een kopbal van Dustin kon eenvoudig uit de lucht gepakt worden door doelman Stijn Keller. Het venijn zat echter in de staart, pal voor rust kopte Joshua Zimmerman, na een goedlopende aanval van Almeerse zijde, de bal “uit het niets” langs Joost. Een mooi moment om op voorsprong te komen doch dachten de Heemskerkers daar anders over en hadden een passend antwoord om met een gelijke stand de rust in te gaan. Binnen de 16 werd Jayson pootje gelicht waarna scheidsrechter Ter Brake niets anders restte dan gedecideerd naar de strafschopstip te wijzen. Lars kreeg de kans de ploegen in evenwicht te brengen en faalde niet, strak verdween de bal in de rechterhoek van de keeper die wel de goede hoek koos maar kansloos was.

Eigenlijk begon de 2e helft hetzelfde als waar de 1e gebleven was. De Flevolanders combineerden naar hartenlust zonder gevaarlijk te worden. Het gevaarlijkste moment kwam vijf minuten na rust toen (wederom) Dustin koppend het Almeerse doel onder vuur nam. Nu suisde de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Halverwege het 2e deel kregen we waar we wellicht op dat moment het meeste recht op hadden, de felbegeerde voorsprong. Een mooie lange bal van Jim bracht Niels, middels een goede loopactie, alleen voor keeper Keller. De aanname was prima en de afronding koelbloedig, tussen de benen van de doelman verdween de bal in het net, 1-2 ! Zou dit het moment zijn dat de winst veilig gesteld kon worden? ODIN ’59 kon zijn favoriete spelletje gaan spelen en vanuit de omschakeling de voorsprong verder uitbouwen. Het liep echter anders, Jong Almere zette meer druk en zo’n tien minuten na de treffer van Niels draaiden ze de rollen binnen drie minuten om. In de 75e minuut rondde Jelle Goselink een snelle Almeerse aanval af en in de 78e minuut verraste een laag afstandsschot van Rogier Benschop doelman Joost volledig. Op het natte kustgras kreeg de bal extra vaart en schoof hard langs de paal binnen, 3-2. Nu waren wij weer aan zet en zoveel tijd was er niet meer. Met twee verse krachten, Thom voor Niels en Mouad voor Dustin, probeerde Anthony meer aanvallende impulsen te creëren. Koud in het veld deed Thom wat er van hem verwacht werd en wederom stond Jim aan de basis. Zijn voorzet werd half weggewerkt door een Almeerse verdediger waarna de bal voor de voeten van Thom viel. Met zijn bekende kapbeweging speelde hij een man uit en schoot met links bij de verre paal binnen, 3-3 ! De opluchting was groot maar toch probeerden we in de laatste minuten de volle winst mee te nemen. Dat laatste lukte niet en zou ook teveel van het goede zijn geweest gezien het spelbeeld.

Na een matige 1e helft zorgde de 2e voor meer kijkplezier, twee aanvallende ploegen die wilden winnen waardoor het spel op en neer golfde. Een puntendeling gaf de verhouding prima weer ! Ondanks dat we twee punten “inleverden” werden er toch goede zaken gedaan op het kunstgras in Almere. Koploper Sparta Nijkerk verloor met 1-0 van FC Lisse (doelpunt Jeffrey Klijbroek), achtervolger DVS ’33 Ermelo leed een pijnlijke 3-0 thuisnederlaag tegen Excelsior ’31 en DOVO legde Harkemase Boys met 1-0 over de knie. Die 2e plaats op de ranglijst hebben we in ieder geval nog een week in ons bezit, zelf hoeven we niet te spelen en de week erna is een inhaalprogramma waarin we ook niet op hoeven te draven. De eerstvolgende wedstrijd is pas op 29 februari, dan komt Excelsior ’31 op bezoek op sportpark Assumburg, aanvang 14:30 uur. Tot dan !