93'

3e divisie 3e divisie zat

5 oktober 2019 14:30

J.J.M. (Jerôme) Vries

Het eerste van ODIN’59 heeft een ruime overwinning behaald op het Zeeuwse G.O.E.S.
Na een 0-1 achterstand scoorde vlak voor rust Thom de Vries de belangrijke gelijkmaker: 1-1. Na de thee maakte een bevrijd ODIN’59 nog 4 treffers. De doelpuntenmakers in het 2e bedrijf waren: Sietse Brandsma (2-1/59’), Thom de Vries (3-1/67’), Jayson Halman (4-1/81’) en Jurjen Dikker (90+/5-1). ODIN'59 liet na rust geen tegentreffer meer toe. Einduitslag: 5-1 (rust: 1-1)

Na een povere eerste helft waarin ODIN'59 op de aanval speelde maar in de omschakeling teveel spelers voor de bal gepositioneerd zag, leek ODIN’59 zich bevrijd te voelen vooral na de 2-1 van spits Sietse Brandsma. Er zouden nog 3 doelpunten volgen en zo behaalde het team van trainer Anthony Correia de grootste competitie-overwinning tot nu toe dit seizoen. “Winnen maakt gelukkig”, aldus de ODIN-trainer na de wedstrijd. Deze ruime overwinning maakte inderdaad de sfeer na de wedstrijd in het spelershome nog beter.

GOES liet na 20 minuten voetbal een licht overwicht zien dat resulteerde in een aantal gevaarlijke corners. ODIN'59 zwijnde toen Steve Schalkwijk zijn vizier niet op scherp had staan en mijlenhoog overschoot. Ook produceerde Tim de Winter een te slap schot op het ODIN-doel om goalie Joost Meendering te verschalken.
In de rust stond 1-1 op het scorebord.

ODIN’59 moest daarvóór eerst wel een achterstand wegwerken nadat in de 41e minuut de Zeeuw Steve Schalkwijk mooi wegdraaide en met een afstandschot richting ODIN-keeper Joost Meendering de 0-1 op het scorebord toverde. De ODIN-goalie zat nog wel aan de bal maar het schot was kennelijk hard genoeg om het projectiel in de linker benedenhoek te laten belanden. Die achterstand was misschien tegen de verhouding in maar ODIN'59 had teveel kansen laten liggen om in de beginfase al afstand te nemen

Het spel golfde van de ene helft naar de andere en het publiek kreeg 2 counterende ploegen te zien die vele kansen creëerden maar ook misten en voortdurend de lange bal hanteerden waarbij het middenveld vaak werd overgeslagen. Thom de Vries maakte een heel belangrijke goal vlak voor rust: 1-1.

Na de thee begon ODIN'59 goed en was het middenveld beter op elkaar afgestemd. Door druk te zetten maakte de ODIN-voorhoede het de GOES-achterhoede moeilijk en ging keeper Brian Meulmeester ver voor zijn goal op de solotoer. Dit bleek funest want na balverlies van de Zeeuwse goalie ging de doorzettende Sietse Brandsma er met de bal vandoor en werd de aangesloten Jim Hulleman neergehaald door Meulmeester die subiet van scheidsrechter Vries met rood mocht inrukken. Overigens spatte de vrije trap van Jim Hulleman op 20 meter van het Zeeuwse doel op de lat boven de vers ingevallen keeper Lorenzo Hoekman.

Het overtal bleek cruciaal. Na een fout in de achterhoede van GOES kwam de bal bij uitblinker Sietse Brandsma en die bedacht zich niet lang, zette een solo in en knalde ODIN'59 in de 59e minuut naar een 2-1 voorsprong. De gasten bleven echter gevaarlijk. Steve Schalkwijk kwam in een corner voor zijn tegenstander en kopte net naast. In de 66e minuut werd De Vries na een dieptepass van Koen Tros binnen de beruchte lijnen door Jop Dekker neergehaald. Thom nam zelf de pingel en knalde, nadat keeper Hoekman er nog met de vingertoppen aan zat, toch binnen: 3-1.

Er volgden nog meer kansen voor Sietse Brandsma en Jayson Halman. In de 81e minuut was het raak voor Halman. Na goed voorbereidend werk van Dikker beloonde de spits zichzelf met een mooie geplaatste schuiver in de lange hoek en bracht de stand op 4-1. Nadat Jurjen Dikker na een fout van keeper Hoekman scoorde en dit doelpunt werd afgekeurd kreeg de middenvelder na protesten ook nog geel. De getergde Dikker nam op een correcte sportmanier revanche en scoorde in de extra tijd de 5-1. Dat was tevens de einduitslag.

ODIN'59 klom na deze overwinning vooralsnog van de 6e naar de 4e plaats op de ranglijst met 13 punten uit 7 wedstrijden. De volgende krachtmeting is de uitwedstrijd op 12 oktober tegen het friese Harkemase Boys.
Tot dan!

Opstelling ODIN'59: Joost Meendering (k), Lars Boekel (82’ Mart Willemse), Ron Scheffer©, Jayson Halman, Sietse Brandsma, Thom de Vries (67’ Jurjen Dikker), Nicky Eekhout, Koen Tros (67’ Daan Driever), Niels Jager, Dustin Mijnders en Jim Hulleman

GOES: Brian Meulmeester (k), Jelle Klap, Sherief Tawfik, Jop Dekker (84’ Mart de Kroo), Ruben Hollemans, Daniel Wissel, Tim De Winter, Munuhuwa Manuhutu, Hieposs Nguyen (56' Lorenzo Hoekman k.), Sylvio Hage (84’ Ruben Besuyenen Steve Schalkwijk.

De nabeschouwing met Ruud Pennings en Anthony Correia, met dank aan Hans Schalkwijk voor de wedstrijdbeelden