Assist: Jim Hulleman

3e divisie 3e divisie zat

7 september 2019 14:30

W.H. (Wim) Bronsvoort

Het is het 1e van ODIN’59 niet gelukt om na een doelpuntrijk duel minimaal één punt over te houden in het duel tegen Barendrecht. Paal en lat stonden zekere treffers in de weg en de Zuid-Hollanders profiteerden van enkele onachtzaamheden in de ODIN-defensie. Het venijn zat hem ook in de staart. Pas bij een 0-3 achterstand kon Thom, middels een strafschop ver in de 2e helft, iets terugdoen en beleefden we een spannende slotfase. Dat het uiteindelijk 3-4 zou worden had niemand kunnen bedenken, gezien het verloop van de wedstrijd. Het gaf aan dat ODIN'59 over voldoende veerkracht beschikte maar helaas met lege handen naar de kleedkamer terugkeerde. Overigens werd er vandaag in de 3e divisie A lustig op los gescoord. In de acht gespeelde wedstrijden vielen maar liefst 43 doelpunten ! Wellicht een record met als absolute uitschieter de “korfbalwedstrijd” DOVO – VVOG, 7-5 !!

Evenals voorgaande wedstrijden: een hardwerkende thuisploeg die het de degradant uit de 2e divisie behoorlijk lastig maakte. Al in de 2e minuut verscheen Jayson schuin voor doelman Van der Ploeg van Barendrecht. Zijn knap ingeschoten bal caramboleerde echter via de binnenkant van de paal terug het veld in. In de rebound kon Thom niet profiteren van de geboden mogelijkheid, zijn inzet werd geblokt.
Dat de Barendrechters het meeste balbezit zouden hebben was te verwachten, snelle combinaties volgden elkaar op en in de 13e minuut moest Joost handelend optreden toen ie oog-in-oog kwam te staan met De Bruin van de rood-witten. Met snel uitkomen, zijn doel goed verkleinend, voorkwam hij de openingstreffer. De druk op het ODIN-doel bleef gehandhaafd en in de 20e minuut was het wel raak voor de “Zuiderlingen”. Met een intikkertje liet Peter de Lange de meegereisde gasten het eerst juichen, 0-1. Daarna golfde het spel op en neer en kwam Daan een metertje te kort om de bal langs keeper Van der Ploeg te tikken. De meeste dreiging ging echter wel uit van Barendrechtse kant, enkele keren bracht Joost prima redding en had zijn handen vol. Vlak voor rust dachten we toch op gelijke hoogte te komen. Een prachtige crosspass van Jim werd door Lars ineens op de schoen genomen. De keeper was al verslagen doch zijn engeltje liet de bal via de binnenkant van de paal wederom het veld in stuiteren. Daarmee kwamen de bezoekers goed weg en konden opgelucht met een 0-1 voorsprong van de thee gaan genieten.

Het beginscenario van de 1e helft herhaalde zich in de 2e helft. In de 2e minuut pegelde Lars de bal op de paal en kwamen de mannen van Jack van den Berg met de schrik vrij. ODIN ’59 voerde de druk op maar kon het overwicht niet met een doelpunt bekronen. Een mooi genomen vrije trap door Jim werd door sluitpost Van der Ploeg even fraai uit zijn rechter benedenhoek geranseld. En dan komt de oude voetbalwet om de hoek kijken, “maak je ze aan de ene kant niet, dannnnnn….. “. De geheel vrijstaande Max van Dijk mocht bij de 2e paal vrij intikken en zette zijn ploeg (onterecht) op een 0-2 voorsprong. Het zat niet mee deze middag, twee minuten later dacht heel Heemskerk dat ODIN een inworp mocht nemen. Barendrecht nam deze razendsnel, mocht tot ieders verbazing doorgaan, waardoorMarouane Bakour veel ruimte kreeg om ongehinderd 0-3 aan te tekenen. Een arbitrale misser waarop niet goed geanticipeerd werd. De achterstand leek hopeloos, maak tegen dit slim spelend Barendrecht maar eens drie doelpunten met nog 20 minuten te spelen. Anthony bracht Sietse voor Daan en Niels voor Mart om voorin meer stootkracht te genereren. Dat leek zijn vruchten af te werpen. De immer actieve Lars werd binnen de 16 gestuit waarna Thom vanaf 11 meter mocht aanleggen. Beheerst plaatste hij het leder in de, voor hem, rechter benedenhoek en verkleinde de achterstand tot 1-3. Ineens keerde het geloof in een goed resultaat terug bij de geel-blauwen en begon de twijfel bij rood-wit toe te slaan. Met nog vier officiële minuten op de klok kopte Thom knap de aansluitingstreffer tegen de touwen: 2-3. Nog één doelpunt te gaan maar veel tijd restte niet meer. Bijna had Niels de gelijkmaker geproduceerd in de 90e minuut, zijn schot draaide net langs (of via) de verkeerde kant van de paal. Zoals al eerder aangegeven, het zat niet mee deze wedstrijd. Voldoende kansen en mogelijkheden maar waar in eerdere duels de riante kansen onbenut werden gelaten, wilde de bal vandaag niet tussen de palen. Barendrecht wankelde en had het geluk aan zijn zijde ! Helemaal toen Jayson in de 92e minuut de bal van flinke afstand bovenop de lat liet spatten. Uit de daaropvolgende aanval van de Zuid-Hollanders zou de definitieve beslissing volgen, bij het uitkomen van zijn doel gooide Joost zich net iets te laat voor de bal en nam daarbij Peter de Lange mee. Gewillig liet die zich binnen de beruchte lijnen vallen en scheidsrechter Bronsvoort kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. De Lange mocht zelf vanaf 11 meter aanleggen, faalde niet en schoot zijn team naar de bevrijdende 2-4 voorsprong. Was hiermee de koek op ? Zeker niet, in de 97e (!!) minuut bepaalde Nicky de eindstand op 3-4.

Net als vorige week een minieme nederlaag, had je toen de wrange bijsmaak dat er veel kansen gemist werden, nu was diezelfde smaak er weer doch zat het niet mee vandaag. Het engeltje was op de hand van Barendrecht en zij mogen hun handen dichtknijpen met deze driepunter.

Volgende week reizen we af naar het 95 km verderop gelegen Hoornaar waar we de strijd aangaan met SteDoCo. Zij kennen een moeizame start van de competitie met slechts één punt uit de eerste drie wedstrijden. Een uiterst gemotiveerde tegenstander zullen we aantreffen die beslist niet wil verliezen om in de gevarenzone te blijven hangen. Hetzelfde geldt voor ons. Komt allen. Aanvang 14:30 uur !

Opstelling ODIN’59 :

Joost Meendering (k), Lars Boekel, Mart Willemse (73’ Niels Jager), Ron Scheffer (©)Jayson Halman, Jurjen Dikker (69’ Bas Kansen), Thom de Vries, Nicky Eekhout, Daan Driever (73’ Sietse Brandsma), Dustin Mijnders, Jim Hulleman.