Tom Smoes

3e divisie 3e divisie zat

24 augustus 2019 14:30

G. (Stef) Veekamp

Het eerste van ODIN'59 heeft de 1e competitiewedstrijd uit tegen Excelsior'31 in Rijssen-Holten gewonnen en een driepunter binnengehaald. Achterin werd de nul gehouden en middenvelder Koen Tros maakte met een magnifieke goal het eerste en achteraf enige ODIN'59-doelpunt van deze start van de competitie. Eindstand Excelsior'31-ODIN'59: 0-1 (rust: 0-1).

ODIN’59 heeft de eerste 3 punten op de eerste speeldag van zaterdag 24 augustus kunnen bijschrijven en keerde met een nipte 0-1 overwinning huiswaarts. Ging dat gemakkelijk: neen!

Je kunt zien dat de Noord-Hollanders meer potentieel hebben dan ze lieten zien en het is zeker mogelijk dat er meer rendement in de toekomst uitgehaald wordt. Zo was voor rust ODIN'59 gevaarlijker in de combinatie dan zijn opponent en doelgerichter. Bij de Rijssenaren leek de angst om te verliezen echter groter dan het (zelf)vertrouwen om te winnen.

In de openingsfase liet Excelsior goed verzorgd positiespel zien maar ze bleken hun vizier niet op scherp te hebben staan. Het resulteerde na een kwartier voetballen in een grote kans voor de roodhemden maar de gegeven voorzet werd door een aanvaller met een teenlengte gemist. Daar zwijnde ODIN'59!

Excelsior had wel veel balbezit maar er werd te weinig mee gedaan en vaak werd er hoog over of ver naast geschoten. De mannen van hoofdtrainer Anthony Correia voetbalden in het warme Rijssen de eerste 20 minuten niet slecht maar creëerden te weinig. Wel een aantal kansen voor de snelle Jayson Halman deze wedstrijd, die goed diep ging en meer zelfvertrouwen moet krijgen door te scoren. De kers op de taart ontbreekt. Hij zelf lijkt zich dat het meest te realiseren.

Na bijna een half uur voetballen een cruciaal moment: Koen Tros nam de bal technisch perfect op de borst en knalde ODIN op formidabele wijze met een afstandschot (volley) half buitenkant schoen, half wreef, van zo'n 25 meter naar een 0-1 voorsprong. Daar kom je voor naar het stadion! Hij en Sietse Brandsma lijken steeds meer in het bestaande team te integreren. Brandsma had ook een paar keer in deze wedstrijd een goal op zijn schoen of hoofd. Een keer na een verre ingooi van Jim Hulleman. Ook kopte hij deze wedstrijd vaak verdienstelijk door, waardoor anderen gevaarlijk werden. Er werd hard gewerkt door de ODIN-jongens en het viel voor beide teams onder deze warme weersomstandigheden niet mee. Het noopte scheidsrechter Veekamp tot een aantal drinkpauzes in deze wedstrijd.

Na die mooie goal van Tros begon ODIN'59 beter te spelen. In de 37e minuut resulteerde dat in een afstandschot van Sietse Brandsma maar keeper Melvin Koetsier kon ditmaal pareren. Opvallend was dat ODIN'59 de laatste 5 minuten van het eerste bedrijf de concentratie verloor en door slordigheden op het middenveld Excelsior nog bijna voor de thee aan een goal hielp.  Ezafzafi loste een afstandschot. Maar keeper Joost Meendering was attent. ODIN'59 kreeg de bal achter niet weg en een keer kwam het projectiel via de bal weg-boksende Joost Meendering vlak voor de goal bij een Excelsior-speler die verrassend teruglegde. Weg kans voor de Rijssenaren! Zo gingen de ploegen met een 0-1 stand aan de thee.

Excelsior-trainer Peter Wesselink gooide meteen bij de start van het tweede bedrijf twee verse krachten erin en de thuisploeg begon meer druk op de helft van ODIN'59 te zetten. Dat resulteerde in een afstandschot van Derlan Rijnders. Daarna had Jayson Halman de wedstrijd op slot kunnen gooien. Nadat hij weer goed weggestuurd was, redde keeper Koetsier nog net met zijn been. Wat jammer! ODIN'59 was gevaarlijker met een paar volgende mooie aanvallen. Na een uur spelen waren de Noord-Hollanders beter en gevaarlijker en de ijverige Sietse Brandsma scoorde bijna maar werd afgevlagd in buitenspelpositie.

Toen ontstond er een fase dat Excelsior'31 vaak in balbezit was maar het moet gezegd worden dat in die mindere ODIN-fase de Rijssenaren zich te weinig inventief toonden en steeds de oplossing in de breedte zochten. Het leek er op dat als de 1-1 zou vallen, ODIN'59 ook geslachtofferd zou worden. Maar door gebrek aan diepgang van Excelsior'31 viel de gelijkmaker niet. Kwam er nog een Rijssen's kwartiertje? Gelukkig voor ODIN'59 niet. Jim Hulleman excelleerde nog met een prachtige dieptepass buitenkant schoen op de inmiddels ingevallen Thom de Vries. Een keer op 10 meter van Koetsier, kwam Thom vrij voor de Excelsior-keeper. Hij had zich onsterfelijk kunnen maken maar zijn schot ging hoog over.
ODIN'59 won nipt met 0-1 van Excelsior'31. Maar dit is wel een goede opmaat voor een positief vervolg van de 2e wedstrijd van de competitie. De volgende moeilijke thuiswedstrijd op
zaterdag 24 Augustus 2019: ODIN'59-Hoek. De aanvang op Sportpark Assumburg is 14.30 uur.
U bent van harte welkom!

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier (k), Stijn Beverdam (79' Tom Smoes), Ryan Snelders, Vincent Schmidt, Marco Zwiers, Hielke Penterman©, Hakim Ezafzafi, Stefan Maat, Jasper Groothuis (46' Niek Davina), Jamarro Diks en Michel Gerritsen Mulkes (46' Dérian Reinders)

Opstelling ODIN'59: Joost Meendering (k), Lars Boekel, Mart Willemse, Ron Scheffer©, Jayson Halman (62' Thom de Vries), Jurjen Dikker (69' Daan Driever), Sietse Brandsma, Nicky Eekhout, Mouad Ben Chekh, Koen Tros (88' Bas Kansen) en Jim Hulleman.

Verder op de bank bij ODIN'59: Mike van Vliet (k) & Niels Jager.