IJsselmeervogels 2

Hoofdklasse A

1 februari 2020 12:00

S. (Sven) van Lagen

ODIN 2 is thuis tegen medekoploper IJsselmeervogels 2 onnodig kopje onder gegaan en heeft het onderspit moeten delven met een teleurstellende 2-3 nederlaag tegen de rooien uit Bunschoten-Spakenburg. De doelpunten van ODIN’59 kwamen op naam van Mitchel Edam en Yeray Calle.

ODIN 2 heeft een onnodige nederlaag geleden tegen de nummer 3 op de ranglijst van de Hoofdklasse A: IJsselmeervogels 2. De ploeg van trainer Richard Klijn kreeg voor rust kansen maar speelde die mogelijkheden onvoldoende uit. In de 22e minuut nam IJsselmeervogels de leiding via een corner. Zij konden scoren door persoonlijke fouten achterin bij ODIN’59. Even later maakte ODIN gelijk via Mitchel Edam.

Na de thee begonnen de geelhemden fel en vol inzet aan het tweede bedrijf. IJsselmeervogels counterde echter naar 1-2 en 1-3 voorsprong. De laatste goal weer onnodig via een corner. Yeray Calle scoorde de 2-3 in de 58e minuut. Er waren nog kansen op een de 3-3 maar het vizier bij ODIN’59 stond onvoldoende op scherp. Milo Cremers kreeg in blessuretijd nog een goede kans met de kop op de gelijkmaker maar keeper Lammert-Geert Heek van de gasten, kon de bal nog net pareren en de driepunter voor IJsselmeervogels uiteindelijk veilig stellen.

Door deze nederlaag zakt ODIN 2 van een tweede naar een derde plek op de ranglijst. IJsselmeervogels is nu koploper. Ajax 2 speelde 3-3 gelijk uit tegen Volendam en staat tweede.

Basiself ODIN’59 2: Mike van Vliet (k), Timo v.d. Lugt, Twan van Tunen, Milo Cremers, Mouad Ben Chekh, Stefan van Dijk @, Mathijs Krijgsman, Maurice Blokzijl, Yeray Calle, Bas Kansen, Mitchel Edam.

Wissels: Patrick Blokker, Bodhi Clerc, Sander Jagt, Terence de Jong, Frits Kramer, Daan Molenkamp, Hielke v.d. Laan (K).

Basisopstelling IJsselmeervogels: Lammert-Geert Heek (k), Geert-Henk Muijs, Erik de Graaf, Rick Blokhuis, Jason Janssen, Douwe Beukers, Diederik de Graaf, Wesley Mink, Jari de Graaf, Quincy Veenhof, Thomas Koelewijn.