ODIN 2 neemt voor rust al geruime afstand van Swift 2

Swift 2

Hoofdklasse A

5 oktober 2019 12:00

C.W.M. (Carel) Jacobs

Het tweede van ODIN’59 heeft haar 3e competitiewedstrijd met 4-0 van Swift uit Amsterdam gewonnen. De ploeg van trainer Richard Klijn nam al voor rust ruime afstand na doelpunten van Bas Kansen, Milo Cremers, Mitchell Edam en na de thee een mooie goal van Yeray Calle. Keeper Sersinio Profijt en de ODIN-achterhoede duldde geen tegentreffers van de Amsterdammers en hield zo de nul op het scorebord. Einduitslag: 4-0 (rust: 3-0).

ODIN 2 heeft de overwinning van vorige week positief kunnen voortzetten door opnieuw een driepunter te behalen ten koste van een jong avv Swift. De Amsterdammers mochten in hun handen knijpen dat de score niet verder opliep want er werden al in de eerste 20 minuten genoeg kansen gecreëerd. Te lang wachten met schieten of  het vizier niet op scherp hebben stonden doelpunten voor ODIN’59 in de weg.

Verheugend was de rentree op het veld van back Kelvin Oxfoort dit seizoen overgekomen van Jong FC Volendam en terugkomend van een blessure. Hij speelde een helft en zei tevreden terug te kijken op zijn eerste wedstrijdminuten bij ODIN’59. Bas Kansen opende de score met een mooie strakke schuiver en liet doelman Pinas kansloos: 1-0.

Na bijna een half uur voetballen leek ODIN een matige fase door te maken maar door de wedstrijd beter te ‘lezen’ werd er opeens toch gescoord. Milo Cremers kopte in de 42e minuut de 2-0 binnen. Nog vlak voor rust schreef de ingevallen Mitchell Edam na een goede voorzet van Mathijs Krijgsman de 3-0 bij.

Na de thee speelde ODIN de wedstrijd uit en werd er diverse keren gewisseld. Ook in het 2e bedrijf gaf ODIN de bezoekers geen schijn van kans. Yeray Calle zette uiteindelijk de einduitslag op het bord: 4-0.

Een positief gestemde trainer Richard Klijn na afloop: “Ik ben tevreden. Iedereen hield zich aan de vooraf gemaakte afspraken. We hebben verdiend gewonnen. Belangrijk is ook dat achterin de nul gehouden werd”.

ODIN 2 neemt na drie gespeelde wedstrijden de tweede plek op de ranglijst in met 6 punten uit 3 wedstrijden. Koploper is Spakenburg 2 met negen punten uit 3. Komende speeldag 12 oktober speelt het tweede uit tegen CSW (Wilnis).

Basiself ODIN’59: Sersinio Profijt (k), Kelvin Oxfoort, Stef Halbersma, Milo Cremers, Twan van Tunen, Bas Kansen, Stefan van Dijk@, Yery Calle, Roy Benning, Mathijs Krijgsman, Frits Kramer.

Basiself Avv Swift: Alison Pinas (k), Yournes Pinas, Max Simon, Romain Beker, Adam Cairo, Julius Goedhart@, Daniel Schmidt, Jelle Castelein, Jelle Spanninga, Semin Oguz, Janiro Neijhorst.