ODIN’59 wint in een zinderende thriller in de beker van Barendrecht in de verlenging met 4-3

4 - 3

Barendrecht

22'
Assist: Daan Driever
27'
Marouane Bakour
32'
Qjell Krolis (intikker)
Thom de Vries (penalty)
36'
38'
61'
Niels Vorthoren (intikker)
67'
Niels Vorthoren
Peter de Lange
Thom de Vries (intikker)
71'
83'
Bram de Bruin
100'
Nick van der Ploeg
Donovan Levestone
102'
Stanley Husen
109'
Emilio Samseij
Joost Mangert
116'
Assist: Koen Tros
117'
Qjell Krolis
118'
Ramy Salem
122'
Luivienno Mariano Statia

kwalificatieronde 2 BV

24 september 2019 20:00

T.R. (Thom) Winkel

Het eerste van ODIN’59 heeft in een uiterst spannende bekerwedstrijd de volgende ronde in de KNVB-beker bereikt door in de verlenging Barendrecht te verslaan. De overwinning was op grond van werklust en een beter gespeelde verlenging terecht. ODIN’59 treft nu in de volgende ronde AFC uit Amsterdam en zal de kampioen van de 2e Divisie van vorig seizoen uit het KNVB-toernooi moeten kegelen om een ronde verder te komen. De doelpunten van de geelhemden kwamen op naam van: Jayson Halman (22’), 2 keer Thom de Vries (36’ en 71’) en Sietse Brandsma (116’). Uitslag: 4-3 (rust: 2-2).

De wil om te winnen was duidelijk groter dan de angst om te verliezen voor ODIN’59. In de slotfase van deze wedstrijd werd duidelijk dat trainer Anthony Correia een ploeg onder zijn hoede heeft die knokt tot het letterlijk omvalt. Deze slijtageslag zal waarschijnlijk wat blessure-schade opleveren na zo’n fysiek zware wedsrijd maar het voetbal-plezier bij het eerste van ODIN’59 zal voor spelers eerder genezend dan langdurig fysiek ongemak opleveren. Met zo’n positieve sfeer en mentaliteit in de groep kan het team wellicht met veel voetbalplezier uitkijken naar de volgende krachtmeting komende zaterdag: de competitie-wedstrijd uit tegen promovendus Ter Leede.

Het was vanavond conditioneel zwaar voor de ploegen op Sportpark Assumburg, maar ODIN’59 bleek over een betere conditie te beschikken in dit ruim 120 minuten durende spektakel. Eerder deze competitie onmoetten beide ploegen elkaar voor de competitie. Toen won de ploeg uit Barendrecht met 3-4 op 7 september. Nu waren de rollen omgedraaid en viel het kwartje gunstig richting de Gele Leeuwen. Matchwinnaar werd de uitstekende spits Sietse Brandsma die in de 116e minuut ODIN'59 naar de volgende ronde kopte.

De eerste helft viel de regen met bakken uit de hemel en leken de weergoden de spelers de dwingen het voetbaltempo hoog te houden. Het spel galmde van de ene naar de andere helft en er werden met enkele uitzonderingen toch niet veel kansen gecreëerd. Het duurde bijna een half uur toen ODIN’59-middenvelder Daan Driever zichzelf in een duel vrijspeelde en mooi diep passte op spits Jayson Halman. Laatstgenoemde verschalkte uitstekend met een afstandschot Barendrecht-keeper Van der Ploeg: 1-0.

Lang konden de ODIN-supporters niet van deze voorsprong genieten want 5 minuten later lag na onnodig balverlies bij ODIN’59 de bal in het netje aan de overkant: 1-1. Een intikker van Qjell Krolis. ODIN'59 bleef in die 1e helft op zoek om de leiding te nemen en niet lang na de 1-1 werd Sietse Brandsma in een duel binnen de beruchte lijnen naar beneden getrokken. Scheidsrechter Thom Winkel wees resoluut naar de stip en de uitstekende Thom de Vries schoot de pingel onberispelijk binnen waardoor ODIN'59 weer aan de leiding ging.

De thuisploeg kon deze voorsprong niet vasthouden of uitbouwen. Weer gaf de geel-blauwe verdediging een keer niet thuis. In die aanval protesteerden Barendrecht aanvallers om een strafschop te krijgen en de ODIN- verdediging keek verstomd richting scheidsrechter die liet doorspelen waardoor die dekselse Qjell Krolis zomaar in de 38e minuut weer kon intikken. Beide ploegen gingen met een 2-2 gelijkspel theedrinken.

De regen was gestopt en na de rust hanteerde Barendrecht wederom vaak de dieptebal om zo de ODIN-verdediging te splijten. Dat lukte een paar keer. Na ruim een uur voetballen namen de gasten de leiding. Uit een voorzet scoorde Niels Vorthoren met een volley. Een mooie goal, maar onnodig. Kon ODIN’59 dit nog goedmaken?

Barendrecht probeerde de wedstrijd op slot te gooien en de vrijstaande Marouane Bakour liet de bal via de paal weer het veld inspatten (66’). Daar zwijnde ODIN'59! Maar de mannen van trainer Correia met aanvoerder Ron Scheffer voorop, bleven gevaarlijk. Een verre ingooi van ODIN'59 werd niet goed door Barendrecht weggewerkt en recht voor de voeten van Thom de Vries gekopt die niet lang twijfelde en in de 73e minuut meteen uithaalde: 3-3. De inmiddels ingevallen Nicky Eekhout bracht de toeschouwers nog meer in extase door zijn grote inzet en prachtig geslaagde sliding op de bal.

ODIN'59 rook de overwinning en wilde nu doordenderen, maar kon niet doorpakken. Er volgden nog 10 laatste hete minuten. In de 88e minuut eiste het ODIN-publiek een strafschop nadat Thom de Vries binnen de 16 onderuit gekegeld werd. Scheidsrechter Thom Winkel zag het anders. Er ontstond een spannende slotfase maar het bleef gelijk. Verlenging!

De ingevallen gevaarlijke Barendrecht-spits Peter de Lange scoorde vanuit buitenspel positie. De wedstrijd eiste het uiterste van de spelers en Barendrecht keeper Nick v.d. Ploeg moest na een prachtige ODIN-aanval met een blessure vervangen worden. ODIN'59 knokte als team en de wissels van hoofdtrainer Correia vielen goed in. Toen de verlossing: na een pass van Koen Tros knikte Sietse Brandsma de bal achter de ingevallen Barendrecht-doelman Donovan Levestone: 4-3. ODIN’59 gaf dit niet meer weg. Ondanks dat Barendrecht spits Peter de Lange nog op de lat kegelde was ODIN'59 in een zinderend duel de meerdere en gaat door naar de volgende ronde. Een resultaat behaald door positieve teamgeest en juiste instelling. Einduitslag: 4-3.

Opstelling ODIN’59: Joost Meendering (k), Dustin Mijnders (50' Nicky Eekhout), Daan Driever (64' Jurjen Dikker), Lars Boekel (91’ Bas Kansen), Ron Scheffer@, Jayson Halman, Sietse Brandsma, Thom de Vries (112’ Stef Halbersma), Koen Tros, Niels Jager en Jim Hulleman.

Barendrecht: Nick van der Ploeg (k) (100’ Donovan Levestone), Tim Eekman, Stanley Husen (118’ Ramy Salem), Max van Dijk@, Niels Virthoren (67' Peter de Lange), Luivienno Mariano Statia, Emilio Samseij (109’ Joost Mangert), Bram de Bruin, Qjell Krolis, Yarick Dorst en Marouane Bakour.