DTS Ede 1

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

27 oktober 2012 15:30

Vredevoogd, J

ODIN’59 is er niet in geslaagd om deze zaterdag de punten in eigen huis te houden. Hekkensluiter DTS Ede deed goede zaken in Heemskerk en won haar eerste competitiewedstrijd. Het matige duel eindigde in 0-1 voor de ploeg uit Gelderland door een fraaie treffer van Altay Tomruk.

Rik Stals zal de eerste grote kans in de 8e minuut deze week nog wel een aantal maal in zijn gedachten zien passeren. Alleen voor doelman Özkan Yilmaz had de spits zijn ploeg op een snelle voorsprong kunnen trakteren. Maar Yilmaz stond in de baan van de inzet. De matige eerste helft met meer balbezit voor de thuisploeg had feitelijk geen voorsprong van één van beide teams verdiend. ODIN’59 weigerde risico te nemen en de bezoekers ontbeerden de stootkracht.

Pas na twintig minuten was daar enige dreiging van de ploeg uit het Gelderse Ede. De inzet van Paul Frenken was echter een makkelijke prooi voor Barry van Dijk. Ook Stals en Kay Eijspaart konden aan ODIN’59 zijde in het eerste bedrijf onvoldoende imponeren met pogingen vanuit de tweede lijn.

ODIN’59 tapte de tweede helft uit een heel ander vaatje. Het tempo werd opgeschroefd, wat resulteerde in een aardige kans voor Denzel Meijer. Meijer kon de bal met links echter niet vol op de slof nemen. Ook Stals schoot even later, op aangeven van Meijer, voorlangs. Bij onbenutte mogelijkheden treedt de wet van Murphy in werking, waarbij de kansen aan de andere kant verzilverd gaan worden. De inzet van Youssef Atibi kon door van Dijk nog tot hoekschop worden geslagen. En Ruben Rip zag zijn poging nog geblokt door de linkerpaal bij van Dijk. Maar er moest uiteindelijk een vrije trap aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen.

Met nog een kwartier op de klok wist Altay Tomruk de volle winst binnen te slepen. Doelman van Dijk zag dat de bal prachtig over de muur krulde en onhoudbaar in de kruising belandde. In het slotoffensief van ODIN’59 had Stals de gelijkmaker op zijn slof, maar de Edense goalie sloeg de fraaie inzet net aan over de lat. Dat betekende de volle winst voor DTS Ede en de eerste zege van dit seizoen. De bezoekers klommen daardoor tevens 2 plekken op de ranglijst. ODIN’59 zakte naar de een na laatste plaats, vlak boven de nieuwe hekkensluiter Bennekom, die deze zaterdag thuis  met 1-2 verloor van Quick Boys. Met een 5-0 zege op Volendam pakte Ter Leede de eerste periodetitel van het seizoen in de hoofdklasse A.

Basiself ODIN’59: B.v.Dijk, Hols, Koops, S.v.Dijk, v.’t Hof, Kramer, Stals, Meijer, Eijspaart, Kaya,  Bronkhorst.

Basiself DTS Ede; Ö.Yilmaz, veenendaal, Mulala, Jansen, H.Yilmaz, Speldenbrink, Atibi, Aben, Frenken, Rip, Tomruk.