50'
Luke Vahle (intikker)
Assist: Piet Halman

22 augustus 2020 14:00

De 4e wedstrijd in de voorbereiding bracht ons weer tegenover een 2e divisionist. Het Haarlemse HFC deed het vorig seizoen goed in de competitie en is een uitstekende graadmeter voor de laatste stappen van de voorbereiding. Zoals verwacht een tegenstander die, vooral in het begin, een hoge balcirculatie hanteerde en wel mogelijkheden kreeg maar geen uitgespeelde kansen. Na een kwartier kwamen ze fortuinlijk op een 1-0 voorsprong wat ook de ruststand zou worden. Na de pauze een prima begin van ODIN-kant die na zeven minuten een fraaie gelijkmaker opleverde van Luke. De 2e helft was van een minder niveau dan de voorgaande 45 minuten doch krijgt het team “body” en sloot met een verdienstelijk gelijkspel de wedstrijd af.

De zon scheen volop, na een vochtige ochtend, toen de spelers de mooie grasmat betraden. Als een biljartlaken lag het erbij en de knusse tribune ernaast zorgde voor een heerlijke voetbalsfeer tussen twee teams die elkaar niet in de competitie treffen maar elkaar jaarlijks wel tegenkomen. Het lijkt erop dat het team van Ted Verdonkschot vorm begint te krijgen. Moet ook wel want volgende week begint het serieuze werk. Zoals verwacht startten de Haarlemmers in een hoog tempo, snel ging de bal in het rond. Het resulteerde al spoedig in het eerste kansje doch Joost lijkt onpasseerbaar deze voorbereiding. De uitvallen van de Heemskerkers zijn echter levensgevaarlijk, in de 13e minuut kon een voorzet van Mart net niet door Luke binnen gewerkt worden. Met enig geluk kwamen de Koninklijken iets later wel op voorsprong. Een ongelukkige terugspeelbal werd onderschept door Khalid Tadmine die via een carambole (daar heb je het biljartlaken weer…..) tussen hem en Joost het gewenste effect mee kreeg en het doel in stuiterde, 1-0. Een tegenvaller vroeg in de wedstrijd, juist op een moment dat ODIN’59 beter in het spel kwam. Desondanks is de veerkracht in de ploeg bewonderenswaardig, alsof er niets gebeurd is werd de opgaande lijn opgepakt en kwamen de mogelijkheden voor het HFC-doel. Helaas hadden de corners en voorzetten niet het gewenste effect mede doordat de boomlange doelman Tom Boks heerste in de lucht. Kilometervreter Jim verzette bergen werk en smoorde menige tegenstoot. Het bleef een gelijk opgaande strijd met HFC wat meer balbezit en ODIN ’59 meer op de vijandelijke helft. In de score kwam voor het rustsignaal geen verandering meer, een kleine voorsprong voor de “Muggen”.

Geen wissels aan Heemskerkse kant na de thee, wel een aandringend ODIN dat snel zijn slag wilde slaan. Lars kreeg meer gelegenheid op te stomen en al vlak na het begin kon zijn voorzet net niet koppend afgerond worden. Niet veel later hadden de aanvallende “Ezels” wel succes. Na goed voorbereidend en doorzettend werk van Piet legde hij de bal panklaar voor de inlopende Luke die het laatste zetje kon geven, 1-1. Een verdiende tussenstand in deze fase van de wedstrijd waarin ODIN’59 de betere ploeg was. Na deze treffer leek het erop dat de geel-blauwen zouden doordrukken doch de HFC-verdediging gaf niets meer weg. Hetzelfde gold voor de overkant, de laatste linie stond als een huis en ook na de vele wisselingen bracht dit geen verandering in het spelbeeld. In de laatste minuten van de wedstrijd drong HFC meer aan doch hun afronding had niet de scherpte om Joost in problemen te brengen. Eénmaal had hij de hulp van Mart nodig die het leder uit zijn doel te kopte. Hiermee eindigde de wedstrijd in een verdienstelijk, en terecht, gelijkspel. De opgaande lijn in de voorbereiding is doorgezet.

A.s. dinsdag 25 augustus speelt ODIN’59 de volgende, en laatste (uit)wedstrijd in het kader van de voorbereiding. Tegenstander deze avond is buurman DEM die in de zondagse 3e Divisie actief is, aanvang 20:15 uur. Kijk op hun site als u de wedstrijd wilt bijwonen, i.v.m. de huidige omstandigheden zijn er aanvullende richtlijnen om het sportpark te betreden !