Niels Jager (schot)
Assist: Jim Hulleman

15 augustus 2020 12:00

Edwin van Klink

ODIN’59 heeft de 2e wedstrijd in de voorbereiding op aankomend seizoen afgesloten met een 1-0 winst tegen zaterdag hoofdklasser ARC uit Alphen aan den Rijn. Makkelijk ging het echter niet in deze sportieve wedstrijd. De hoge temperatuur zal hier ongetwijfeld mee te maken hebben gehad en het wedstrijdritme na vijf maanden stilstand moet weer hervonden worden. Voor en na rust twee verschillende ODIN 59 teams binnen de lijnen met in de 52e minuut de winnende treffer van Niels.

Het kwik zat al ver boven de 20 graden toen scheidsrechter Edwin van Klink om 12:00 uur de wedstrijd begon op een bijveld van het mooie sportpark “Zegersloot”. ARC, met een oefenwedstrijd meer in de benen, begon voortvarend doch de beste mogelijkheid om de score te openen kwam uit Heemskerkse Hoek. Na een kwartiertje voetballen verscheen Jayson, na een prima assist van Lars, alleen voor doelman Balk. Na het omspelen van de Alphense keeper leek hij, uit lastige hoek, de bal binnen te schuiven maar tikte de bal in het zijnet. Ofschoon de Zuid-Hollanders het meeste balbezit hadden werden zij niet echt gevaarlijk of hadden het vizier niet op scherp staan. In de 22e minuut had Ahmed bijna succes doch zijn inzet werd met de borst van de doellijn gehaald. Direct hierna was het tijd voor een korte drinkpauze.
De 2e helft van de 1e helft bracht hetzelfde beeld, een mooie solo van Jayson die op niets uitliep en een goed geplaatste vrije trap van Jim die vlak langs de paal suisde. Aan de andere kant stonden Joost en Niels (B.) paraat toen, na een knappe actie langs de achterlijn van Arjan Ouwendijk, de bal niet tegen onze touwen gewerkt kon worden.

Na rust een compleet ander ODIN ’59, niet qua speelstijl maar qua bezetting. Aan het wedstrijdbeeld veranderde niet veel. Wel een iets meer aandringend ODIN’59, in de 50e minuut een schot van Nick dat vlak over ging. Niet veel later was het wel raak al was er een slippertje van de sterk spelende aanvoerder Derek Prins voor nodig. Met Niels (J.) in zijn rug schatte hij de situatie verkeerd in, verspeelde de bal waardoor Niels direct doeltreffend kon uithalen. Met een knap geplaatst schot zette hij zijn team op een verdiende 1-0 voorsprong. ARC leek wakkergeschut en er brak een fase aan waarin zij wellicht een doelpunt verdienden doch de afronding aan Alphense kant is een aandachtspuntje. Met een katachtige reflex redde Joost op een inzet van Tren Drexhage en mocht daarna meteen plaats maken voor Sersinio.
Laatstgenoemde kon ook direct aan de bak, met een uitstekende save en goed uitkomen hield hij het ODIN-doel leeg. Na de tweede drinkpauze gebeurde er eigenlijk niet zo veel meer. Een vrije trap van Thom smoorde in de muur en vlak voor het eindsignaal had Mart een goede mogelijkheid de score te verdubbelen maar kon net niet tot een goed schot komen. Luttele seconden later maakte de goed leidende Van Klink een einde aan de nuttige en sportieve wedstrijd.

A.s. dinsdag 18 augustus speelt ODIN ’59 de volgende wedstrijd in het kader van de voorbereiding. Tegenstander deze avond is Rijnsburgse Boys, de wedstrijd wordt ook bij hen gespeeld, aanvang 19:45 uur. Kijk op hun site als u de wedstrijd wilt bijwonen, i.v.m. de huidige omstandigheden gelden er aanvullende richtlijnen om het sportpark te betreden !