84'
Assist: Niels Jager

8 augustus 2020 10:00

Niels Bos

De eerste confrontatie in de oefenreeks van ODIN 1 van het seizoen 2020-2021 is in een ruime 5-0 overwinning geeindigd voor de geelhemden. In een zinvolle oefenpot tegen Brandsen Sports vielen alle goals na rust. De wedstrijd was door de hitte vroeg gepland op deze zaterdagmorgen (10.00 uur). Achterin werd de nul gehouden. Voor rust hield keeper Joost Meendering verdienstelijk zijn doel schoon en het laatste half uur van de wedstrijd liet goalie Romain de Jong niks meer door.

De doelpunten kwamen op naam van spits Luke Vahle (55'), Niels Buijs (62’), Jim Hulleman (77’), Piet Halman (79’) en nogmaals Luke Vahle (84'). De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Niels Bos, die goed floot maar het ook niet moeilijk werd gemaakt in dit zeer sportieve treffen.

De tegenstander van vanmorgen was gelukkig net nog van stal gehaald nadat de oefenpot tegen ADO’20 afgeblazen werd. Tegenstander Brandsen Sports is een Scouting-coaching-management transnational Agency van een mix van (contractloze) profs uit binnen- en buitenland, die een kans krijgen via deze academy om zich in de picture te spelen. Een verdienstelijk team voetballers dat echter door een beter ODIN’59 eronder werd gehouden.

Terwijl het tweede op 1 van de velden onder leiding van Richard Klijn goed trainend de hitte trotseerde, begon het eerste aan zijn eerste oefenwedstrijd. Het resulteerde al in de beginfase in een goede schietkans voor Piet Halman maar het schot werd prima gepareerd door de Brandsen-Sports keeper. Vlak hierna weer een schietkans voor Halman, na uitstekend terugleggen van Ahmed al Mahdi. Zijn vizier stond te hoog gericht. Verder werden er kansen gemist, maar ook de gasten kregen mogelijkheden. Zij toonden zich echter te besluiteloos voor de ODIN-goal. In het eerste bedrijf bleven dan ook de nodige doelpunten uit om de wedstrijd leuk te maken. De verdediging gaf weinig weg en hield achterin verdienstelijk de nul.

Na rust stuurde hoofdtrainer Ted Verdonkschot een compleet nieuw team van ODIN’59 de wei in en het tweede bedrijf begon veelbelovend. De eerste 5 minuten resulteerde dat meteen in 2 goede kansen, waarbij een mooie kopbal van Jim Hulleman na een precieze voorzet noemenswaardig was. In de 55e minuut was het wel raak. Het ijs onder deze zeer warme omstandigheden werd gebroken door Luke Vahle die diagonaal de bal in de linkerhoek binnen schoof: 1-0. In de 62e minuut scoorde verdediger Niels Buijs zijn eerste ODIN goal na een prima corner van Lars Boekel.

Na ruim drie kwartier voetballen dan de 3-0. Hieraan ging een mooie steekbal van Piet Halman op naamgenoot Jayson Halman vooraf waarna laatstgenoemde tegen de paal knalde. De terugketsende bal kwam voor de voeten van Jim Hulleman die wel raad wist met dit kadootje en het middels een hard schot uitpakte: 3-0.

In de 79e minuut een beauty van een goal! Na een prachtig gerichte voorzet van Jayson Halman kopte spits Piet Halman geplaatst de 4-0 naast de Brandsen-keeper binnen. Op zo’n moment vergeet je de hitte.

Uiteindelijk werd in de 84e minuut na een mooie voorzet van Niels Jager over links de score door Luke Vahle uitgebouwd tot 5-0 en dat was ook de eindstand.

We kunnen spreken van een zinvolle eerste oefenpot en danken onze bezoekers van Brandsen Sports voor het realiseren van deze oefenwedstrijd. Terugkijkend lijkt de selectie van 2020-2021 in de breedte (nog) sterker te zijn geworden. De volgende oefenwedstrijd is komende zaterdag 15 augustus in Alphen aan de Rijn tegen hoofdklasser ARC van hoofdtrainer Mark Evers.

Opstelling ODIN’59 1e helft: Joost Meendering (k), Dustin Meinders, Tom de Groot, Nicky Eekhout, Ron Scheffer (@), Geoffrey Akwasi Acheampong, Maurice Blokzijl, Koen Tros, Thom de Vries, Piet Halman, Ahmed al Mahdi.

2e Helft: Joost Meendering (k) (61’ Romain de Jong (k)), Lars Boekel, Tom de Groot, Niels Buijs, Mart Willemse, Nick Burger, Jim Hulleman (@), Luke Vahle, Niels Jager, Jayson Halman, Piet Halman.