Assist: Jim Hulleman

3e divisie A

10 oktober 2020 14:30

T. (Thomas) Hardeman

Met een uitstekende “driepunter” leverde ODIN'59 een prima prestatie door het, tot dan toe, ongeslagen Excelsior 31 de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Beide teams hadden de loodzware KNVB-bekerwedstrijd van de dinsdag- en woensdagavond ervoor in de benen zitten. Waar de Heemskerkers na 34 strafschoppen winnend het veld afkwamen, sloten de Rijssenaren het bekeravontuur na 120 minuten af met een nipte 2-3 thuisnederlaag tegen Groene Ster uit Heerlen (zondag 3e Divisie). In het begin van de wedstijd was het Excelsior’31 dat het spel dicteerde, veel balbezit en het direct vastzetten van de tegenstander op eigen helft. Naarmate de wedstrijd vorderde keerde dit langzaam en werd ODIN'59 de bovenliggende partij. De mooiste kans van de 1e helft was voor Koen die vrij kon inkoppen na een op maat gegeven voorzet van Niels J. maar de bal ruim over de lat zag vliegen. Het spel golfde heen en weer zonder dat er spannende momenten voor de doelen voorkwamen. De laatste linie van ODIN'59 oogde solide en anders hadden we Joost daarachter.

De 2e helft kwam er wat meer gif in de wedstrijd, mede omdat wij na 7 minuten op voorsprong kwamen. Een hoekschop van Lars werd door Dustin met het hoofd voor de voeten van Niels B. gekopt die met een halve omhaal van dichtbij afrondde, 0-1 ! Excelsior'31 moest meer risico nemen wat de wedstrijd ten goede kwam en het spelbeeld opleverde wat ODIN'59 graag speelt. Vanuit een razendsnelle omschakeling zien te scoren. Hieruit deden zich wel enkele Overijsselse mogelijkheden voor doch de rood-witte voorwaartsen hadden hun vizier vandaag niet op scherp staan. Enkele minuten voor het eindsignaal rondde Thom zo’n snelle omschakeling knap af, 0-2 en de wedstrijd was gelopen.

Hiermee deed ODIN’59 de afgelopen acht dagen goede zaken, vorige week winst tegen DVS ’33, de midweekse bekerwedstrijd tegen GOES en vandaag Excelsior’31 leverden de volle buit op !

“Nederland in de breedte” was het vandaag, nagenoeg de hele A1 werd gevolgd naar Rijssen. Een reis van zo’n 160 km naar Excelsior ’31. Een vereniging die (mijns inziens) samen met VVOG mag wedijveren om het mooiste sportpark in de 3e Divisie A. Tevens is het team trotste lijstaanvoerder, de vier gespeelde wedstrijden leverden 3x winst en een gelijkspel op. Al met al een mooie uitdaging om hier goed voor de dag te komen. Zoals verwacht een aanvallend en pressie-spelend Excelsior’31 zonder dat daar daadwerkelijk kansen uit voortkwamen. De kansen en mogelijkheden waren vrij schaars de 1e helft, beide doelmannen hadden het niet moeilijk doordat de verdedigingen goed stonden en attent reageerden. Koen had de wedstrijd kunnen openbreken toen hij op maat bediend werd door Niels J. Zijn kopbal mistte echter scherpte en ging over het doel. Dit was eigenlijk het enige moment dat voor opschudding zorgde voor een doel, wel een hoog tempo doch geen spectaculaire momenten in een strafschopgebied.

De tweede helft bracht al vrij snel meer kijkplezier door een treffer van Niels Buijs. De corner van Lars werd bij de 2e paal uitstekend koppend teruggelegd door Dustin waarna de bal voor de voeten van Niels kwam. Die hoefde niet lang na te denken en volleerde direct het leder hard achter de kansloze doelman Koetsier, 0-1 ! Excelsior’31 trainer Wouda reageerde direct door twee wisselingen door te voeren. Enig effect leek het niet te hebben want luttele minuten later kropen de Rijssenaren door het oog van de naald. Een, als voorzet bedoelde, bal van Lars werd door verdediger Desney Bruinink bijna in het eigen doel gewerkt maar kwam wonder-boven-wonder pardoes in de handen van doelman Koetsier terecht. Hoezeer de bespelers van het prachtige sportpark “De Koerbelt” ook hun best deden, het leek er niet in te zitten vandaag. Je zag 0-2 eerder aankomen dan 1-1, zeker als ODIN’59 het spel kan spelen dat ze graag doen. De bevrijdende treffer kwam dan ook al moesten we er tot de 86e minuut op wachten. Een omschakeling uit het boekje, vlak voor het eigen strafschopgebied onderschepte Thom de bal, snelde naar voren en legde de bal naar links op de meekomende Jim. Enkele meters verder lepelde hij de bal met een fraaie boog naar de doorgelopen Thom die perfect afrondde ! Met een laag en strak schot drukte hij in de verre hoek af, 0-2 ! De wedstrijd was meteen gelopen, op een kleine speldenprik van de rood-witten na waren de broodnodige punten binnen. Punten die in ieder geval een plek in de middenmoot opleveren.

Een onverwachte overwinning tegen een ongeslagen ploeg. Als je een punt meeneemt uit Rijssen mag je tevreden zijn, er zullen niet veel teams hier winnend vertrekken. Toch deed ODIN’59 het en steeg hiermee enkele plaatsen op de ranglijst. Volgende week (als de huidige situatie het toelaat) komen we GOES weer tegen, ditmaal op het eigen sportpark “Assumburg”. Geen verlenging, geen strafschoppenserie, maar wel een tegenstander die op revanche uit is. Aanvang 14:30 uur, helaas is publiek niet toegankelijk.