Yarick Dorst

3e divisie A

19 september 2020 14:30

M.G. (Maurice) Paarhuis

Hoewel de verwachtingen hoog waren na de prima oefenwedstrijd bij Telstar, kon ODIN ’59 deze lijn niet voortzetten. Tegen een meer ervaren Barendrecht werd een 1-0 nederlaag geleden. Na een gelijk opgaande, en doelpuntloze, 1e helft viel de winnende treffer zes minuten na rust. Ramy Salem wist als enige het net te vinden deze middag. Na de voorsprong voor de Zuid Hollanders drong ODIN ’59 wel aan maar kon aanvallend geen vuist maken tegen de geroutineerde achterhoede. Desondanks kwamen de Barendrechters enkele keren met de schrik vrij. Gevolg is wel dat we na twee competitiewedstrijden met lege handen staan en met Harkema, DVS ’33 en Excelsior ’31 in het vooruitzicht, komen er een aantal loodzware wedstrijden aan.

Barendrecht had met twee gelijke spelen (beide 1-1) een gemiddelde start, bij winst zouden we boven hen uitkomen op de ranglijst. De eerst 45 minuten hielden beide teams elkaar aardig in bedwang, geen spectaculaire momenten voor de goals doch enkele mogelijkheden die niets opleverden. De rood-witten combineerden makkelijker maar vonden geen bres in de hechte defensie. Daarentegen werd er aan Heemskerkse kant hard gewerkt maar hadden de aanvallers het lastig om hun opponenten te omzeilen. Ondanks de brilstand geen oersaai eerste bedrijf doch het vuur ontbrak aan beide kanten.

In de tweede helft kwam het vuur na zes minuten speeltijd. Na een snelle omschakeling kwam de bal ietwat gelukkig voor de voeten van Barendrecht spits Peter de Lange die het leder panklaar legde voor de aanstormende Ramy Salem. Droog haalde hij uit en knalde de bal langs de uitkomende Joost en het uitgestoken been van Mart. Enigszins fortuinlijk, maar goed afgerond, keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Vrij snel daarna paste ODIN ’59 een aanvallende wissel toe om met fris bloed de achterstand ongedaan te maken. Toch bleef het moeizaam om een gat in de hechte Zuid-Hollandse verdediging te vinden. Een gelouterde laatste linie die nauwelijks iets weggaf. Desondanks dienden zich mogelijkheden aan maar beide Nielsen waren niet gelukkig in de afronding en ook een schot van Koen had beter verdiend. Een paar keer kwam Barendrecht goed weg en in deze fase van de wedstrijd hadden we het beste van het spel en meer verdiend. Luttele seconden voor het laatste fluitsignaal had Niels B. de gelijkmaker op zijn schoen, na het goed toepassen van de voordeelregel door de uitstekend fluitende scheidsrechter Paarhuis, verdween zijn schot millimeters langs de verkeerde kant van de paal. Dan zit het niet mee ook……

Een wedstrijd die, voor ons, meer verdiende. Zeker op basis van de laatste twintig minuten waarin we eigenlijk alleen op hun helft gespeeld hebben. Gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd verdiende de strijd geen winnaar. Weinig hoogtepunten maar een saaie wedstrijd was het ook niet.

Twee wedstrijden, nul punten. Een tegenvallende start van het seizoen en met een paar zware wedstrijden voor de boeg een mooie uitdaging om daar verandering in aan te brengen. Volgende week naar Harkema en die zijn de 0-6 van vorig seizoen beslist niet vergeten ……..